Inlägg från: AKF |Visa alla inlägg
  • AKF

    Marsbebis 2016

    Hej!

    Plussade i söndags - äntligen! Vi har en dotter som blir 5 år nu i augusti, har försökt bli gravida ungefär 2 år, mf i maj 2014. Gått på en inledande utredning, kollat äggreserver, konstaterat ägglossning och spolat. Det var i början av juni och nu i juli funkade det!

    Bf 30 mars 2016, så jag är väl ett gränsfall i mars-gruppen, men följer gärna om jag får! :)

    Vilken vecka skriver ni in er på MVC?

  • AKF

    Lagt till... :)

    *Maj18 BF- 1 mars

    *mammave BF- 5 mars

    *Zezziz84 BF -16 mars

    *Emzaan BF - 21 mars

    *Nelliemeja Bf -21 Mars

    *Kiin83 BF - 21 mars

    *Kluckis BF- 22 Mars

    *Vw88 BF - 27 Mars

    *AKF - 30 Mars

  • AKF

    Hej på er, försvann ur sista BF- listan, men det rättar nog till sig.

    Jag funderar rätt mkt på symptom... Har kännt av molvärk, lite spänningar i brösten och varit sjukt trött, men nu när jag går in i v 7 så tycker jag att det stannat av, framförallt brösten. Jag har små bröst och kände inte av så mkt när jag väntade min dotter. När jag hade mitt sista MF kände jag dock mkt - tills blödningen kom, då blev brösten liksom tomma. Jag är sjukt orolig för nytt MF.

    Ni som har gjort tidiga UL eller VUL, har ni fått remiss vis MVC eller har ni gått själva? Jag tror att jag kommer behöva gå tidigare än v 18, för att få det att bli verkligt och veta att allt är ok.

    Ska skriva in mig om två veckor när jag går in i vecka 9.

  • AKF

    Tack snälla Elenic för svar! Bara jag och min man som vet om graviditeten, så det betyder så mkt med lite respons.

    Där jag bor finns nog knappt någon MVC eller ultraljud som helt hör till landstinget. Typ allt är privat men på uppdrag av landstinget. Ska nog be om UL när jag är på inskrivningssamtalet om 2 veckor. Önskar innerligt att det ska gå bra den här gången, och för dig också Elenic!

  • AKF
    Reflexen skrev 2015-08-05 09:37:05 följande:

    AKF: jag får vul pga att jag varit på kvinnokliniken/sjukhuset tidigare för utredning av upprepade missfall. Jag tycker att du gör rätt som frågar vid inskrivningen. Tror att man här kan ringa direkt till kvinnokliniken och fråga om man kan få komma också. Jag har inte kontaktat mvc nu, bara ringt sjukhuset. Känner att det inte är nån idé att blanda in mvc innan jag vet om det är något som lever i mig.

    Ang symptom, så skönt att ni är fler som upplevt att de minskat. Jag är i v 7+0 och hade en riktig dipp igår så jag tyckte mina bröst var helt annorlunda mot tidigare (mindre ömma och mjukare). Idag är de lite mer ömma igen, så hoppas att det inte var/är nån fara.


    Reflexen: Jag förstår! Bra att de tagit hand om dig där.

    Vi började en inledande utredning för sekundär infertilitet i början av juni, eftersom vi försökt en tid och efter att vi haft MF. Vi kollade mina äggreserver, spolade etc. Blev inget på första ÄL efter det, men väl på andra nu då. Jag kanske ska vända mig till den kliniken nu. Bor i Sthlm, här är ultraljudskliniker, MVC etc är verkligen en djungel.

    Tänk att vi är så pass många som känner lika med symptomen, intressant ändå. Skönt att inte vara ensam tycker jag! Har aldrig skrivit så mkt här på forumet förut, glad att ni verkar så snälla allihop!
  • AKF

    Jag beklagar verkligen Emelie0408. Varmt lycka till!

    Välkommen mkes!

    Mina symptom har exploderat nu senaste dagarna. Till och med foglossning och kraftigt illamående. (Har inte haft det tidigare grav.) Men idag mår jag så illa så att jag känner sjuk.... Så jag måste fråga er som har eller har haft graviditetsillamående. Exakt hur dåligt kan man må? Jag känner mig helt sjuk, har inte kunnat behålla ngt sen igår kväll och är helt sängliggande. Känns ju mer som att jag är sjuk, men det kanske kan vara så här illa?

  • AKF

    Hej alla! Är det någon av er som har erfarenhet av Hyperemesis Gravidarum / extremt graviditetsillamående? Vet inte vad jag ska tro om detta. Ligger däckad dag 2 nu...

  • AKF

    Välkommen Lisa!

    Roligt att vi blir fler som kan följas åt. :)

    Tack för svar och stöd Elenic och Reflexen. Har kunnat äta lite nu ikväll och varit lite piggare under eftermiddagen än igår, skönt! Har varit helt bortkopplad från familjen vilket har känts förj*vligt rent ut sagt. Kanske var det en matförgiftning eller liknande, men jag kände liksom inte igen symtomen.

    Tufft med din foglossning Elenic, det kan verkligen sätta ner en i vardagen!

    Har du börjat jobba i veckan eller hur var det?

    Jag har också haft rejäla känningar av foglossning. Enda fördelen med att jag varit sängliggande två dygn nu är att foglossningen hållt sig borta så gott som.

    Ska träffa en läkare nu på tors, på gyn där vi började vår utredning tidigare i somras - ska få göra ett VUL. Förresten, grattis till att det såg bra ut på ditt VUL Reflexen! Måste kännas skönt!

    Vi andra få hålla tummarna för varandra nu när vi ska iväg.

  • AKF

    Förresten, apropå våra symtom. Hur skiljer de sig från när ni väntade de barn ni har?

    Intressant att det kan skilja sig mkt för samma kvinna vid olika graviditeter.

Svar på tråden Marsbebis 2016