• Elenic

    Marsbebis 2016

    Hej,
    Skriver väldigt försiktigt en rad här... Testade positivt i mitten av juli och har räknat fram ett bf 29/3. Dock är det här min 7:e graviditet, och jag har bara 2 barn sedan tidigare, så ni förstår att vägen varit ganska bumpy... Min senaste graviditet slutade med ett MA som upptäcktes i v.10 i December. De andra som gått galet har slutat ungefär likadant, alla har upptäckts vid UL/VUL. Så nu ser jag med fasa fram emot VUL om tre veckor. Innan dess vågar jag inte riktigt tro att vi ska få en bebis.. Sedan tidigare har jag en dotter och en son, födda 03 och 06. Hoppas att vi får följas åt länge!

  • Elenic
    Reflexen skrev 2015-08-04 16:28:43 följande:

    Hej och välkommen Elenic!

    Förstår vad du menar, det här är hemska veckor! Vi får hålla tummarna för oss alla!


    Tackar! Och ja, vi får hålla tummar och tår. Såg att du också har haft det lite tufft.. Önskar att det bara kunde vara roligt och glatt den här första tiden, som ju är jobbig på massa andra sätt också.
  • Elenic
    sandra84 skrev 2015-08-04 09:49:00 följande:

    Har haft väldigt ont i magen inatt. Mensvärk! Börjar gå över nu och har bara ont i ligamenten. Är detta normalt? Har inte haft det under tidigare graviditeter.

    Tips mottages gärna på hur man kan lindra illamående. Mår illa dygnet runt och vaknar även av det på nätterna. Spyr inte dock.

    Väntar även jag med att skriva in mig i bf-listan tills vi gjort vul. Har haft missfall tidigare och vågar inte hoppas än. Har inskrivning på mvc om en vecka. Har samma barnmorska som tidigare graviditeter. Känns skönt!


    Jag tycker att jag har mer mensvärkaktigt den här graviditeten också. Kanske blir värre grav för grav? Hur som helst är det ju normalt.

    Mår också jätteilla dygnet runt. För mig funkar det att äta massor med frukt och sura grejer och dricka mycket surt. (typ tranbärsjuice) Kan inte äta "vanlig" mat och sånt jag gillar i vanliga fall. Jag måste äta något varannan timme också för att hålla det ok. (typ ett halvt äpple) Kanske funkar för dig med?

    Känner också som du ang. bf-listan. Har haft lite för många MA för att jag ska våga hoppas än.. Just nu nojjar jag för utomkveds av nån anledning, kanske för att det minskar chanserna för ny grav och vi börjar känna lite ålderspanik och att det här typ är sista chansen....
  • Elenic
    mammave skrev 2015-08-03 08:55:55 följande:

    Inskrivning idag

    Ska även boka in NIPT-test. Ngn mer som ska göra det?


    Vad är NIPT? Har jag aldrig hört talas om och blev nyfiken.
  • Elenic
    Emzaan skrev 2015-07-19 17:08:14 följande:

    Här vill jag också vara med. Jag plussade igår och nr3 kommer förhoppningsvis runt 21 mars. Har en 04 och en 09 sedan tidigare. Så det blir en liten sladdis, längtar så. Inga symtom ännu, men ser inte fram emot illamåendet det var hemskt,


    Mina två tidigare är födda 03 och 06, så en ordentlig sladdis här med. :)
  • Elenic
    Emzaan skrev 2015-07-26 21:16:46 följande:

    Jag är lite förvånad över att illamåendet inte kommit ännu för mig. Haft stora besvär med de båda tidigare grav. Men det kanske kommer. Jag är uppsvullen speciellt på kvällarna. Och har lite ont i "fogarna" !? (Om det är möjligt såhär tidigt?) ont gör det i alla fall.


    Jag har också rejält ont i fogarna och är i v.7 nu. Min förra graviditet (som slutade med MA i v.11 ungefär) hann jag till och med gå till sjukgymnast för fogarna, ville ta tag i det preventivt då jag haft mycket problem med dem tidigare graviditeter. Nu känner jag mest om jag går länge, sitter länge eller när jag ska sova. Du?
  • Elenic
    AKF skrev 2015-08-05 08:14:39 följande:

    Hej på er, försvann ur sista BF- listan, men det rättar nog till sig.

    Jag funderar rätt mkt på symptom... Har kännt av molvärk, lite spänningar i brösten och varit sjukt trött, men nu när jag går in i v 7 så tycker jag att det stannat av, framförallt brösten. Jag har små bröst och kände inte av så mkt när jag väntade min dotter. När jag hade mitt sista MF kände jag dock mkt - tills blödningen kom, då blev brösten liksom tomma. Jag är sjukt orolig för nytt MF.

    Ni som har gjort tidiga UL eller VUL, har ni fått remiss vis MVC eller har ni gått själva? Jag tror att jag kommer behöva gå tidigare än v 18, för att få det att bli verkligt och veta att allt är ok.

    Ska skriva in mig om två veckor när jag går in i vecka 9.


    Jag tänkte precis skriva samma sak... Jag är nu mitt i v. 7 och tycker att illamåendet, brösten och tröttheten har blivit mycket mindre. (molvärk och lite fogkänningar kvar dock). Vid mina tidigare MF (som varit MAs, alla upptäckta vid UL/VUL) har det varit olika - ibland har alla symptom inkl illamående försvunnit helt, sist mådde jag precis lika illa och hade alla gravsymptom trots att fostret slutat utvecklas 5 veckor tidigare.. Jag har gjort tidiga VUL på min MVC (inbokade läkarbesök pga oro). Man kan också göra privat här, men jag föredrar att göra på min MVC då den ligger på ett sjukhus med alla resurser - om det går fel kan man gå direkt till specialistultraljud och till gynakuten...
  • Elenic
    Reflexen skrev 2015-08-05 09:21:51 följande:

    Elenic: NIPT är ett icke-invasivt test av fostrets kromosomuppsättning. Man kan genom att specialanalysera ett vanligt blodprov från mamman, se om fostret har avvikelser i sin kromosomuppsättning. Man kollar trisomi 13, 18 och 21. Kan även kolla kön. Det ger säkrare resultat än kub och medför inga mf-risker som fostervattenprovet gör. Man måste dock betala själv eftersom det inte är praxis (ännu). Kostar mellan 7000-10000kr tror jag.

    Läs mer på fostertest.se


    Ah, tack! Då vet jag vad det är. Har deltagit i en studie för det provet, men visste inte att det fanns tillgängligt redan. Det är ju verkligen ett superbra test. Om kub visar risk kommer jag absolut att betala för ett sånt hellre än göra ett fvp...
  • Elenic
    AKF skrev 2015-08-05 09:15:31 följande:

    Tack snälla Elenic för svar! Bara jag och min man som vet om graviditeten, så det betyder så mkt med lite respons.

    Där jag bor finns nog knappt någon MVC eller ultraljud som helt hör till landstinget. Typ allt är privat men på uppdrag av landstinget. Ska nog be om UL när jag är på inskrivningssamtalet om 2 veckor. Önskar innerligt att det ska gå bra den här gången, och för dig också Elenic!


    Så lite! Vi finns ju här för att stötta varandra, kanske särskilt viktigt nu innan man berättat för så många..

    Jag kände lite som AKF att det inte är någon idé med inskrivning på MVC innan jag gjort vul. Förra gången hann vi med det och fick sen kallelser till kub, RUL etc. som det var rätt tufft att ringa och boka av.. Men det hänger ju också ihop med att jag har svårt att tro/hoppas på att det blir nåt den här gången heller.. (sorry för att jag är neggo, men svårt med annat)

    AKF: Är i 6+5 och minns inte att det varit så här tidigare, att symtomen ökar/minskar, men egentligen är det väl rätt naturligt om det är så. Tror och vet att jag känner av mycket mer än normalt också, och då reagerar man väl över minsta lilla. Vid mitt förra MA minskade ju inte heller symptomen alls, så egentligen spelar det kanske ingen roll...
  • Elenic

    AKF: Håller med dig, jag har verkligen inte gillat Familjeliv tidigare (har tyckt att tonen har varit tråkig) och skrivit 2 inlägg på 6 år eller så... Men i den här tråden verkar alla väldigt trevliga! =)

    Jag bor förresten också i Stockholm, och har inte koll på om "min" MVC (Prima Liv) är privat eller landsting, men den tillhör iaf Kvinnokliniken på DS och det tycker jag känns tryggt. Och ja, det finns ju sjukt många alternativ med MVC, Förlossningar osv. här. Men det kanske man inte ska vara ledsen för egentligen, motsatsen vore nog värre...

Svar på tråden Marsbebis 2016