• LisaKMB

    Marsbebis 2016

    Hej alla! Hoppas att det är okej att jag hänger med i den tråden. Har läst igenom och ni verkar trevliga allihop! Är gravid med andra barnet, bf 10-11 mars. Är alltså i vecka tio nu. Min dotter fyller två år nu i augusti. Precis som många av er andra så har även jag ett missfall i bagaget, i april i år. Var då i vecka åtta och trots att tidigare ul visade att hjärtat slog så gick det inte vägen. Är därför orolig denna gång men hoppas såklart att det ska gå vägen. Ska på ul den 21 augusti. Nervöst! Grattis till alla här och vi får hålla tummarna för att det går bra för oss!

  • LisaKMB
    Elenic skrev 2015-08-09 20:02:54 följande:

    Hej, Och varmt välkommen hit! Grattis till graviditeten och det lilla mirakel du redan har. Ledsen att höra att även du har tråkigheter i bagaget, det gör ju första tiden mycket jobbigare. Kommer hålla tummarna för dig den 21:a, så får du gärna göra detsamma för oss när vi ska göra VUL den 25:e. Fasar! Och längtar. Märkligt..


    Tack snälla! Jag håller självklart tummarna för dig den 25:e!
  • LisaKMB
    Reflexen skrev 2015-08-09 20:37:58 följande:

    Hej o välkomna Mkes och Lisa!

    Håller tummarna för att allt går bra för oss alla den här gången. Jag har också en försiktig positiv känsla den här graviditeten, så hoppas att magkänslan stämmer!


    Tack! Jag är också positiv men vågar inte hoppas fullt ut än. Hoppas din magkänslan är rätt!
  • LisaKMB

    Har inte varit särskilt aktiv här eftersom jag har varit lite orolig. Men förra veckan var jag på VUL och fick se en liten krabat. Känns så mycket lugnare nu!

    Kul att vi är en stor grupp. Välkomna alla nya! CatEyes, jag gick också in i vecka 13 idag! Så skönt att ha klarat av de första veckorna.

  • LisaKMB

    Jag har inte varit så aktiv här i forumet men följer allt som ni skriver. Känner verkligen igen mig i det ni skriver om att inte fatta att jag är gravid. Har liksom velat dölja det och helst inte prata om det. Får hoppas att det förändras efter RUL. Har dessutom börjat känna små rörelser i magen vilket är så häftigt! Är i vecka 17 och med dottern kände jag inte förrän vecka 20-21 så det är stor skillnad. Känner ni andra bebisens rörelser?

    Vad gäller kroppsnoja så känner jag på sätt och vis igen mig i det ni skriver! Jag tränar mycket och folk ser mig som en smal och vältränad person. Förväntningarna är alltså att jag snabbt ska komma tillbaka och se ut som tidigare, vilket kanske låter som ett icke-problem för vissa men för mig blir det en jobbig press. Jag hoppas dock att vi alla tänker förnuftigt och gläds över våra kroppar och vad fantastiska de är som klarar av graviditeter och förlossningar, oavsett form. Heja oss!

  • LisaKMB

    Även jag har huvudvärk! Har visserligen lätt för att få huvudvärk annars också men nu är det värre än någonsin. När jag var gravid med min dotter hade jag inte alls ont. Någon som vet vad huvudvärken beror på? Är det hormonellt?

  • LisaKMB
    Elenic skrev 2015-10-01 10:13:18 följande:

    Enligt min BM kan det bero på många saker, men främst hormoner (östrogen). Annars kan det vara spänningshuvudvärk av dålig sömn (nattliga kisspauser) och att ryggen ändrar sig under graviditeten. Eller att det blir "tryck" av svullna slemhinnor i näsan, typ samma känsla som vid bihåleinflammation. Urjobbigt  det hur som helst.


    Tack för informationen! Jag ska också höra med barnmorskan nästa gång jag ska dit. Vi får hoppas att vi alla snart slipper den värsta värken.
  • LisaKMB
    linos skrev 2015-10-02 14:12:37 följande:

    Hej allihop, försvann en stund från tråden men har varit inne och läst ikapp sporadiskt ? för det första, vilka sköna tjejer ni verkar vara! Man blir ju glad av stämningen och omtanken i den här tråden. Så, jag kommer gärna tillbaka som mer frekvent läsare och passar på att ställa en fråga (ledsen om detta har diskuterats förut, kan som sagt ha missat en del) ? SYSKONVAGN eller inte? Hur gör ni som har en (eller fler) sedan innan? Jag har en 2,5-åring som kommer fylla tre precis när bebisen kommer, och vi bor extremt nära dagis, ganska mitt i stan. Helt onödigt med syskonvagn kanske man kan tycka, men jag överväger ändå att byta ut sulkyn mot en Bugaboo Donkey duo, för att ha möjlighet att hålla ordning på två samtidigt på tunnelbana/buss etc. Samtidigt är det ju både dyrare och mer skrymmande... Hur tänker ni? Litar blint på era åsikter ;)


    Bra fråga! Jag har också funderat på det där. Min dotter kommer att vara 2,5 år när småsyskonet kommer och känner att vi nog kommer att behöva en syskonvagn. Funderar dock på en Mountain buggy. Tror att det finns en hel del sådana begagnade vilket jag tycker känns bäst att satsa på om man är osäker på hur mycket den kommer att användas. Bugaboo donkey duo har jag hört att många är nöjda med men den är ju så dyr och verkar svår att hitta begagnad. Men säkert väldigt bra.
  • LisaKMB

    Även jag har börjat känna små buffar i magen nu. Så häftigt! Är i vecka 18 nu och med dottern kände jag inte förrän vecka 20-21 så det är betydligt tidigare denna gång. Börjar dock bli väldigt nervös inför RUL på tisdag nästa vecka.

  • LisaKMB
    CatEyes skrev 2015-10-08 15:32:07 följande:

    Vecka 19 idag och RUL på måndag 12/10. Har börjat känna bebisen mycket på kvällarna, så mysigt!!


    Då är vi precis lika! Jag har också gått in i vecka 19 idag och känner bebisen på framförallt kvällarna. Har RUL på tisdag den 13/10. Blir spännande att se om det blir ändrat bf efter det.
Svar på tråden Marsbebis 2016