Inlägg från: Tessie83 |Visa alla inlägg
  • Tessie83

    Marsbebis 2016

    Hej hej!

    Hoppar med i denna tråden. Har bf den 27 mars, gick in i vecka 14 idag. Än så länge har allt gått bra, fick bra värde på kub och bebis låg där inne och hoppade, sparkade runt och vinkade till oss. Nu börjar det kännas mer verkligt :)

    Fick barn i augusti förra året, moderkaksavlossning i vecka 25+2 och fick göra akutsnitt. Efter mycket komplikationer somnade han in i min famn 17 dagar senare. Saknaden är enorm men nu försöker jag glädja mej över det lilla livet jag har i magen. Det är mycket känslor och oro hela tiden. Haft en relativ jobbig graviditet också med mycket illamående, orolig mage, foglossning osv. Men så länge liten mår bra så...

    Å, vad jag vill att detta halvår ska gå snabbt :)

  • Tessie83

    Dubban, jag har haft en hel del problem med min sköldkörtel. Det de går efter är främst t4 och tsh som ska komplettera varandra. Jag hade under våren ett extremt lågt tsh och därför ett högt t4. De misstänkte giftstruma men efter mycket om och men visade det sig att det vart en sköldkörtelinflammation. Blev gravid första försöket efter att värderna rättat till sig, dock visade det sig att det sedan blev tvärtom med högt tsh och därför lågt t4. Detta rättade snabbt till sig med lite levaxin och fick idag svar på att värderna låg bra. Ofta kan sköldkörteln rubbas under graviditeten och du behöver inte alls ha gått med dessa dåliga värden så länge. Har du haft några symtom på hypotyreos (högt tsh, lågt t4 som är väldigt vanligt. Tror jag läste att ca 10% äter levaxin under graviditeten) eller hypertyreos(lågt tsh, högt t4. Inte liks vanligt men jan hållas i skikt under en graviditet). Men det är ju väldigt bra att de ändå tog sköldkörtelprover. Det är inte ofta de gör det. Förstår du är orolig, men det går säkert bra <3 lycka till. Kramar

  • Tessie83

    Har rul 29/10, vecka 18+3 då. Känns så låååångt kvar.

    Vi berättade för familjerna och flera av våra närmaste vänner typ direkt. Även för mina kollegor berättade jag det för i vecka 7-8. Mådde så dåligt då och gick ner till 75% i V8. Eftersom alla våra vänner och kollegor vet vad som hänt oss så vill jag ju kunna berätta om något gått fel också. Lika bra att köra med öppna kort direkt. Dock berättade vi för våra farmödrar nu först förra veckan efter kub.

    Jag vill absolut ta reda på kön. Inte för det spelar någon dom helst roll, utan mest för att jag vill kunna säga hon/han sparkar istället för den....att bebisen blir mer verklig. Man får nog så mycket överraskningar ändå vid födseln, alla barn är ju så olika. Sen kommer jag nog inte hålla det hemligt. Är inte direkt en person som håller saker för mej själv, utan vill dela med mej min glädje till andra.

    Hoppas ni och era små bebismagar mår bra <3

  • Tessie83

    Hej!

    Har inte köpt något än men har skötväska och en fleeceoverall i st 62. Både jag och min man är ganska långa så räknar med en stor bebis, haha.

    Har också ont där nere, men i mitt fall är det foglossning i blygdbenet. Ont på framsidan och ibland emellan. Går hos sjukgymnast och jag ska inte bära tungt, inte simma, inte gå i trappor eller sitta med benen i kors.

  • Tessie83

    Jag har rul i vecka 18+3, dvs om drygt 3 veckor, längtar så. Men ska till bm på måndag för att få lyssna på hjärtat.

    Just nu sitter jag dock på vårdcentralen, har sjukt ont i halsen, förkyld och ont i huvud och kropp. Lika bra att kolla upp för säkerhets skull.

    Har inte heller känt liten i magen än, men är ju bara i vecka 16. Tänk vad mycket spm kommer hända nu den närmaste tiden, men mage som växer, sparkar osv :)

  • Tessie83

    Vad kul cateyes, grattis :)

    Vi var och lyssnade på hjärtat idag, min bm hittade det direkt och lät helt underbart :)

  • Tessie83

    Hej!

    Några har skrivit lite nu om olika tester. Testade ringtestet för en stund sedan. Har ni testat det och i så fall har det funkat?

    Tog min vigselring i ett hårstrå och höll det först över handleden. Då jag är väldigt eg icke-troende på sånna här saker så väntade jag länge och såg först till att ringen var helt stilla och höll sedan även handen helt still. Efter några sekunder började ringen pendla hejvilt fram och tillbaka (ska tydligen peka på tidigare barn) som var en pojke (som jag tidigare berättat tyvärr dog 17 dagar gammal). Sedan höll jag ringen över magen och då började den snurra runt, först lite sen jättemycket. Lite skrämmande. Får nu dock se om drygt två veckor om det stämmer att jag har en liten tjej i magen (inte för att det spelar någon roll alls, men är ju sååå nyfiken) :)

  • Tessie83

    Hej!

    Har rul 29/10 är då i vecka 18+3, längtar sååå. Har redan gjort 3 ul som har sett bra ut samt att jag fick lyssna på hjärtat i måndags. Igår kände jag första buffen :) men trots allt är det ju en oro som gnager. Jag känner också till några som det inte gått bra för på rul, men man får fokusera på alla de otroligt många rul som ändå går bra. Men eftersom jag fått uppleva förlusten av ett barn kommer jag nog aldrig riktigt slappna av, kanske lite efter nyår då jag går in i vecka 28 (då han kom i 25+2). Men försöker verkligen intala mej själv att nu går allt bra och en liten krabat kommer till mej om drygt 5 månader :) <3

  • Tessie83

    Jag äter järntabletterna hemofer. Bm rekomenderade dem om man inte har alltför avvikande värde då de är mycket mer skonsamma mot magen. Tar 3 st varje kväll (ganska stora dock, men vänjer sig).

    Är nu i 17+1 och känner rörelser dagligen. Igår kände jag tom första sparken (dock ej utanpå magen). Å herregud vad magen har växt. På dryga veckan går det nu inte längre att missta sig för en bebismage och jag har fått lägga undan många tröjor nu också (vanliga byxor och leggings går inte att få på alls längre). Men som ni säger så är ju magen större på em/kvällen. Hade på mej en jacka till jobbet igår och när jag skulle hem gick den inte att knäppa, haha.

    9 dagar kvar till rul nu, väldigt nervös men förväntansfull...

Svar på tråden Marsbebis 2016