Inlägg från: FinaLina1979 |Visa alla inlägg
  • FinaLina1979

    Sonen tappar all hud på fingrarna

    Jhalie skrev 2015-07-25 20:02:28 följande:

    Hmm, vi har mycket psoriasis i släkten. Är det ärftligt tro? Jag har oxå, fast mycket lindrigt och endast i huvudet. Men båda mina bröder, min morfar och min pappa hade psoriasis...

    Hoppas inte.

    Ska kontakta hud på sjukhuset istället då.

    Men som alltid när man söker för något så hinner det bli bra tills man får komma dit såklart.

    Tack för alla svar!


    Hej! Hur har det gått för er? Har ni fått svar på vad det var/är för något? Min son 8 år har samma på sina fingertoppar. I somras var alla fingrar drabbade, nu mest långfingrarna. Tappar huden på fingertopparna som då spricker lätt. Smörjer med Manuka-honung och locobase repair, men det hjälper inte så mycket. 
    VC trodde på att en genomgången infektion orsakar detta, men jag tvivlar på det. Tappat hud sedan i maj. Har ingen klåda och aldrig haft eksem. 

  • FinaLina1979
    Nymphaea skrev 2023-09-20 22:05:41 följande:
    Börjar det som blåsor? En sökning på peeling fingers genererade flera sidor om keratolysis exfoliativa. dermnetnz.org/topics/keratolysis-exfoliativa

    Annars verkar eksem och psoriasis vara de vanligaste orsakerna till att huden på fingrarna fjällar. Finns dock en lång lista med olika differentialdiagnoser i sidan jag länkade till.
    Tack för länken! Det är samma sida som jag varit inne och läst på tidigare 😊
    Jag håller med om att det till stora delar är likt KE, förutom just blåsbildningen som inte uppstått. 
  • FinaLina1979
    Nymphaea skrev 2023-09-20 22:49:09 följande:
    Ah, det visste jag inte. Kollade ni differentialdiagnoserna? Har han blivit undersökt för psoriasis (tänker då det ju kan debutera när som helst till skillnad från eksem som oftast uppstår innan två års ålder) och kontaktallergi?

    ja vi kollade differentialdiagnoserna. Han är inte testad för
    psoriasis. Läkaren vi träffat trodde det berodde på genomgången infektion, men jag börjar tvivla på om det verkligen är det. Funderar på att köpa någon receptfri kräm för just psoriasis och se om det hjälper. Har du tips på någon? Kontaktallergi trodde läkaren inte. 

  • FinaLina1979
    Nymphaea skrev 2023-09-21 22:39:13 följande:
    Har tyvärr (eller lyckligtvis kanske) ingen personlig erfarenhet av krämerna. Bästa vore nog att försöka bli testad nu när infektionen ligger längre bak i tiden men problemet kvarstår.

    Verkar dock som att ACO har en receptfri kräm mot psoriasis men vet inte hur väl de fungerar.

    Har erfarenhet av Ovixan kutan lösning (dock ej mot psoriasis) och den finns även som kräm. Krämen fungerar tydligen väl mot psoriasis men är receptbelagd. Lycka till, hoppas ni får till en ordentlig utredning.
    nu har jag köpt en kräm innehållandes bla. karbamid som ska hjälpa vid KE, atopiskt eksem och även psoriasis. Hoppas verkligen det hjälper! 
  • FinaLina1979
    19Richie88 skrev 2023-09-26 08:56:45 följande:

    Oj.. blir lite lätt ledsen för din grabbs- skull.
    Men En har samma, har haft det jag med sedan tonåren likadant.
    Hoppas inte han har det så illa som jag, då det svider duktigt när man tar exempelvis handsprit på händerna osv. Eller bara att hålla i något är en struggle i vardan' ..inget man önskar ens värsta fiende att behöva ha det såhär.


    Låter som att du har det tufft! Har du fått någon diagnos? 
Svar på tråden Sonen tappar all hud på fingrarna