Inlägg från: Anonym (tråkmåns. .) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tråkmåns. .)

    Ååååh vad jag stör mig på pretto-uttalanden!

    Jag gör inte en beasås heller....jag vispar en! Sen skär jag inte köttet heller...det gör min man!

    Hahaha!. Jisses va rolig jag är, skulle blitt en ståuppare!! ????

    *förlåt, uttråkad och tramsig*

  • Anonym (tråkmåns. .)
    Aniiee skrev 2015-07-24 12:15:55 följande:

    Jag både slår bearnaisesåser och trancherar kött. Fast trancherar kött gör jag i och för sig bara på jobbet.. Men hemmavid kan jag tranchera fågel. Framför allt kalkoner lånar sig väl åt tranchering. 

    Vad gör jag mer....?

    Jag lagar ofta mat à la minut, använder roux och mirepoix när jag gör sås (som jag, för övrigt också ofta reducerar och monterar) och grytor, använder mig oftast av en bain-marie istället för ett vattenbad, ibland briderar eller dresserar jag kött istället för att binda upp det, frapperar saker som ska isas, juliennar ofta grönsaker, ägnar i alla fall en timme varannan dag åt mise en place, som ofta innebär en hel del parering, och ibland en del tournering

    Och jag är DEFINITIVT både en gourmet och en gourmand. Så det så.

    Yrkesskadad? Kanske lite.......


    Låt mig gissa yrke....hmm kan det va....hmm svårt..men jag måste gissa på....kock! :D
Svar på tråden Ååååh vad jag stör mig på pretto-uttalanden!