MiaMeyer skrev 2015-07-25 13:10:57 följande:
Jag har slarvigt nog använt diskmedel i min ända stekpanna, och den har alltid funkat bra ända till idag när jag står och försöker göra pannkakor. Pannkakorna fastnar hur mycket smör jag än använder.. Är det försent att rädda stekpannan på något sätt eller är det lika bra att slänga den?
Är jättetacksam för svar och testar gärna vad som helst!
Pannkakor är annars en perfekt att få tillbaka det skyddande kollagret, så det inte längre fastnar.
Dock så ska man steka i hög temp då.
En PantherTant skrev 2015-07-25 13:13:18 följande:
Olja in den med mycket olja (tex rybsolja) när den kallnat och du tvättat den
Man måste bränna in den igen, så man skapar ett nytt kollager som är avvisande.
Som då gör så maten inte längre fastnar.
Bara olja in den, gör inte mer än skydda den från rost bildas.