• EnAnonumius

    Min syster sur för att jag inte har råd att komma på hennes bröllop.

    Anonym (...) skrev 2015-07-28 14:27:24 följande:
    Jo, hon är snål och girig. Men ändå så är hon min syster. Hon är underbar på andra sätt. Men just i detta är jag besviken på henne. 
    Mina barn är ju inte direkt stora i maten och bebisen äter ju ingenting av den maten, då jag ammar honom. Så förstår inte riktigt varför jag ska behöva betala för honom :(
    Ja Bridezillan är din syster.

    Om det är så otroligt viktigt för henne att du är med på bröllopet så kan hon ställa upp med pengar åt er så att ni kan komma.
    Hon kan ju knappast begära att du skall kunna stå för de utgifter den Bridezillan anser är rimligt att lägga på hennes bröllop på ett socialbidrag.  Det är rent ut sagt oförskämt av henne (även om ni är familj) att ställa orimliga krav på sina bröllopsgäster och sura över att välden inte snurrar runt henne och hennes bröllopsdag.

    Vill hon bli sur och förbannad och förstöra er relation bara för att hon inte kan förstå att folk har olika ekonomiska förutsättningar så är det hennes egna problem.   Det är hon som skall lära sig läxan att hänsyn det skall gå åt bägge hållen. Inte att Bridezillan kräver och är en enda kravmaskin och andra skall följa hennes minsta nyck. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (BS!!!) skrev 2015-07-29 21:52:48 följande:
    "Vi kollar kontot"? Tror du på det själv eller? Det finns två parter som kan se vad som finns på ett bankkonto. Den ena är bankkontoinnehavaren, och den andra är banken. DU kan däremot INTE se vad era klienter har på sina bankkonton. Det är fult att ljuga!
    Bull Shit var det ja..
    Jo de kollar. Socialen _kräver _kontoutdrag_ som skall lämnas in tillsammans med den "månatliga ansökan",  tillsammans med kvitton på utgifter man har som man kan få försörjningsstöd för. I bland så får man ligga ut med vissa utgifter så från man det i efterhand tillbaka.

    Ja socialen har rätten att kräva att du lämnar med kontoutdrag månadsvis. Och det gäller oavsett om du har ett konto eller flera hundra konton.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (socialstyrelsen) skrev 2015-07-29 23:18:03 följande:
    Nej det har de inte rätt till att begära per automatik.
    Jaha vad är ditt nästa påstående? För du gör dig knappast trovärdig med ditt tillfälliga nick. Vem försöker du lura med det tillfälliga nicket? Dig själv?

    Jag sa att de har rätten att kräva ut kontoutdrag månadsvis. Jag sa inte att det är något det kommer att göra det för att de har rätten.

    Du vet man kan läsa på socialstyrelsen hemsida vad som står där du. Du vet det går att ladda ned handböckerna på deras hemsida till och med Du vet Socialtjänstlagen b.la som pdf.
    Så sitt inte och smickra dig själv genom att låssas vara kunning och försöka lura dig sjäv med det tillfälliga nicket.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Min syster sur för att jag inte har råd att komma på hennes bröllop.