• hoppas 2014

    Ivf falun hösten 2015

    letmeknow skrev 2015-09-01 22:39:30 följande:

    Hallå alla.

    Vi var till till ivf idag för konsultation möte.

    Vi ska börja med puregon imorgon kväll. Nervös är jag om inte annat... tack för att ni delar med er. Roligt att läsa. Jag och min kill går på ivf i falun.

    En fråga till er ni som har gått den korta perioden med 2 veckors sprutor. Har ni haft på biverkningar?

    Hoppas på svar och att ingen tar illa upp. Kram på er!?


    Hej!

    Vi har gjort ett försök i Falun m distansläkare i Stockholm. Körde korta metoden med gonal-f. Trodde jag skulle märka av det mer än jag gjorde. Bara obehag o svullen runt äggstockarna. Det jobbigaste är känslorna när man misslyckas (o lutinus efter insättning ). Var idag på konsultation inför försök 2 o nu byter vi mediciner.. håller tummarna för er!
  • hoppas 2014

    Hej. Fråga om ev erfarenhet av följande. Nu vid 2a ivf försöket så visade det sig vid 2a ulv att jag visade tecken på överstimulering o de bytte ut sista sprutan från ovitrelle till suprefact. Informationen jag fick var att ev kommer inte insättning ske pga av risken för överstimulering utan ev ägg kommer frysas men nu läser jag att frysning sker alltid om man tagit suprefact istället för ovitrelle.

    Någon m erfarenhet? Äggplock på onsdag så jag har precis tagit sprutan.

  • hoppas 2014

    Hej. Va t Falun idag för ev insättning (visste att det ev inte skulle bli av pga överstimulering ) men blev totalfrys. Mår riktigt skitjobbigt av överstimuleringen. Nån som har mig hopp om hur länge det sitter i? Jag har varit dålig sen plocket i onsdags.

  • hoppas 2014

    Hej. Har haft ett dygn av hopp o förtvivlan med misslyckat försök där vul visar bara 2 stora Folliklar o ca 20 mindre så ingen idé att göra äggplock som tänkt i veckan till att bli erbjuden att göra FET (fick två 6 dagars o en 5 dagars i frysen då de blev totalfrys pga överstimulering förra försöket).. sen ringde de upp igen o frågade om vi ville sätta in 1st el 2st..

    Saken är den att jag är 41 o min tid rinner ut o vi vill eg ha några i frysen som "backup" gör framtida syskonförsök men vi borde kanske bara tänka på att åtminstone få 1 barn..

    Fick även info behandling som ger extra hjälp (kommer inte ihåg var det var men ev dropp som andra nämnt här) men att de kostar ytterligare 200kr per gång o att upp t 3 omgångar behövs

    Har ni fått erbjudande om att sätta in 2? Hur har ni resonerat? Hur skulle ni gjort?

  • hoppas 2014

    Hej. Ett tag sen ja skrev här..Vi har tidigare gjort 2 ivf försök men bara en insättning när jag blev överstimulerad 2a ggn. Nu i Jan försökte vi m vårt 3e försök men svarade inte på behandlingen riktigt så istället för äggplock denna v så blir det FET idag. Sitter i bilen upp t Falun nu Vi sätter förhoppningsvis in 2st 6 dagars.Hoppas de klarar upptining o att åtminstone en av den fäster. Ska få det där droppet som någon av er nämnt med.

    Eftersom kroppen inte fungerat riktigt i höst/vinter så är ja nervös över att allt ser ok ut för insättning. . Håll tummarna.

  • hoppas 2014

    Tack:)

    Båda klarade av upptiningen bra o sattes in. Nu blir det lutinus, prednisolon o tromb o ta det lugnt närmaste dagarna.

  • hoppas 2014
    ninajessica skrev 2016-01-20 09:42:08 följande:

    Hej Hoppas2014!

    Först och främst, ledsen att höra att äggplocket inte gick som ni hade hoppats.

    Jag är 40, 41 i mars och gravid med tvillingar i v20 och blev erbjuden insättning av två 'toppenembryon' av Staffan i Falun. Vi hade bara ett försök bakom oss, som slutade med att det inte blev någon insättning eftersom alla nio embryon kontaminerats (hur vet man inte) och därför förstörts. Det visade sig senare att det var bakterier.

    Vid nästa försök hade jag 2 st toppenembryon och ett OK. Vi erbjöds insättning av två och tvekade inte. Vid vår ålder, resonerade jag, är chansen att det funkar liten och med två embryon ökar den i allafall lite. Jag trodde ärligt inte på att det skulle fungera alls.

    Det gjorde det. Och nu är det två tvillingflickor på väg. Jag har en snart 7-åring sedan tidigare. Embryo nummer tre blev det inte ens nedfrysning på.

    Tvillinggraviditeter är riskgraviditeter men det som tröstar mig är att i dessa fall är det ju nästan alltid tvåäggstvillingar dvs den lägsta riskgraden av tvillinggraviditet eftersom de har egen moderkaka och hinnsäck.

    Åldern är ointressant hos barnmorskan - de fokuserar på tvillingarna och man är mycket väl omhändertagen. I min tvillinggrupp finns det de som är 10-15 år yngre som har mycket svåra graviditeter, så jag som 40+ skattar mig lycklig över att jag mår så bra som jag gör. Man blir ofta hel eller deltidssjukskriven från v25 pga risk för prematur födsel (sedan man började göra detta i Sverige mer regelrätt så har för tidiga födslar gått ner, billigare och bättre både för staten, barnen och föräldrarna).

    Ultimat kan bara du och din partner bestämma vad som är rätt för er. Jag ville bara dela med mig lite av det jag lärt mig och min situation.


    Tack snälla för dina tankar o erfarenhet <3
  • hoppas 2014

    De gick vägen, ja plussade idag :) jätte rädd att nått ska hända men försöker tänka att ja faktiskt är gravid för första ggn nånsin :)

    Instruktionerna fr Falun va o sluta m trombyl o prednisolon efter test dag.. vågar inte!

  • hoppas 2014
    väntar2015 skrev 2016-02-07 15:17:36 följande:

    Grattis hoppas 2014! Vet så väl den fantastiska känslan blandad med den stora oron! Men det kommer gå bra ska du se :) testade du på testdagen eller innan? :)


    Tack! Ja testade på testdagen (den va ida). Vågade inte testa innan :)
  • hoppas 2014

    Tack snälla ni <3

    MamaSniff; du har så rätt. :) Ska lyssna på Falun. Väntar samtal fr dem så ja kan ställa alla frågor.

    MoM11; har ätit 10mg/dag

    Håller tummarna för dig Canada

Svar på tråden Ivf falun hösten 2015