• almasmamma

    Ivf falun hösten 2015

    Hej! 

    Vi ska göra vårt första ivf, och vi valde att göra det i Falun. Nyfiken om det är fler som ligger i startgroparna för ivf i dagarna? Börjar med sprutor nästa vecka och planerar äggplock och återföring runt vecka 34. 
    Vore kul om vi var fler som man kan bolla tankar och funderingar med

  • Svar på tråden Ivf falun hösten 2015
  • Sookie85

    Har du ömma bröst eller mår illa? Jag har inget av detta och då blir jag nojig... Men det är ju rätt tidigt än så det kanske kommer. Tagit nå mer test?

    Kram

  • MamaSniff

    Sookie - när jag väntade vår son blev jag inte illamående förrän i vecka 7-8 och då inte ens särskilt mycket. Man kan bli vansinnig av att leta symptom och oroa sig. Jag slappnade inte av förrän jag kunde känna rörelser i magen. Så här efteråt var det ju dumt att inte njuta av första halvan av graviditeten också. Fast jag förstår att det är svårt, särskilt när man har kämpat.

  • väntar2015

    Sookie - jag har ömma bröst, fast det har jag haft varenda gång, antagligen av lutinuset. Inget illamående! Jag tog ett test imorse med samma resultat men ska ta imorn med på TD, knäpp man är, jag skulle kunna ta varenda dag så man får se att det verkligen är så :)

    Kram!

  • Sookie85

    Jag tog nyss med testet från Falun, blev positivt direkt!!

    Nu vill jag ha måndag så jag för ringa och planera vidare :)

    Jag går runt och är nervös heeeeela tiden, har en sån känsla i magen, skit jobbigt! Tror det är för att man är så rädd för MF/MA som sist... Man vill ju bara vara glad!

  • väntar2015

    Skulle kunnat varit jag som skrev det där inlägget, känner precis samma sak och testet från kliniken blev lika som ditt, positivt på engång :)

    Ja nu ska vi vara glada och tänka positiva tankar och tänka att lilla ärtan rotat in sig ordentligt där inne :)

  • Sookie85

    Snart dags ringa Falun :)

    Vilka frågor får vi inte glömma?

    -fortsätta ned Lutinus?

    -fortsätta med tabletterna?

    -få dropp?

    -boka VUL?

    -fråga vilken vecka man är i?

    Missat nått? :)

  • väntar2015

    Jag drömde att jag ringde dem i natt och fick prata med en jättestressad sköterska/barnmorska och fick veta typ vilken dag jag skulle komma in för dropp sen slängde hon på luren! Haha :)

    Kan inte komma på nå mer är dem frågorna just nu jag heller :)

  • ninajessica

    Jag hoppar in i den här tråden om det är OK! 

    Jag är nyss fyllda 40 (men fick paket i Falun i allafall), en son 2009 och har försökt på naturlig väg i några år men det lyckas inte, inga missfall, inte ens i närheten av graviditet. Sonen var en oplanerad överraskning.

    Sk oförklarad infertilitet, alla värden ser bra ut.

    Inne på vår andra runda - jag är på RD10 med två toppenembryon (3 dagars) och håller på att gå i taket av väntan, tolkande av symptom etc. Jag vill inte tjuvtesta, TD på fredag 10 okt, jag orkar inte med att få ett tidigt minus och vänta på mensen. Hjärtat brister ju varje gång.

    Vår första runda slutade MKT snöpligt - fick ut 9 ägg och när vi kom för att sätta tillbaka en blastocyst var ALLA nio äggen borta/döda/degenererade eller vad man ska kalla det för. Vi var chockade. Hur kunde detta ske? Och varför hörde inte kliniken av sig?

    Staffan sade att han aldrig varit med om något liknande. Visste inte hur jag skulle känna kring det. Ett par veckor senare ringde han och sade att han odlat embryona och att det var bakterier i alla. Från mig? Från mannen? Staffan kunde inte utesluta att det skett en kontaminering på kliniken. Det var tufft.

    Annars tycker jag att Falun varit OK, har ju ingen annan erfarenhet. Däremot har relationen mellan hemortsläkare och Falun inte fungerat (det tyckte inte Falun heller att den gjorde och ville att jag bara skulle gå hos dem). De kommunicerade genom mig och verkade inte veta vad den andra partner gjorde etc. Sådant vill man ju helst slippa administrera när det är så krävande psykiskt och fysiskt ändå.

    Önskar alla i tråden allt gott och hoppas på +!

  • väntar2015

    Hej ninajessica!

    Så klart du får hoppa in i tråden! Känner så väl igen alla känslor du beskriver, det är konstigt att vi inte blir tokiga egentligen!

    Vad hemskt det måste varit första ivf,, allt man går igenom och så är det borta bara så där.

    Det är så skönt att kunna skriva av sig här, sånt (som iaf jag) inte pratar med så många andra om. Vet era nära och kära om eran resa?

    Det där med sammarbete har jag inte behövt uppleva då jag bor så pass när Falun att jag har kunna åkt dit varenda gång, men förstår att det måste varit jobbigt när man bara vill att det ska funka och så gör det inte det!

    Jag kontaktade kliniken idag om att jag plussat (tredje gången gillt!) Så nu har jag fått inbokat dropp ×2 och tid för VUL. något jsg däremot tycker känns jätteläskigt är att jag ska sluta med både lutinus, trombyl och kortison...! Nu är det upp till min egen kropp (+droppet då) och den har ju inte vela sammarbeta förut :/

    Men ska verkligen försöka tänka positiva tankar nu och all lycka till er!

Svar på tråden Ivf falun hösten 2015