• Anonym (P)
    Äldre 2 Aug 17:13
    2755 visningar
    34 svar
    34
    2755

    Vilken politik växte ni upp med?

    Ja, vilka politiska åsikter är ni uppvuxna med? Och hur har det påverkat er idag/vilka sympatiserar ni med idag?


    Mina föräldrar är väldigt konservativa. Konservativa och borgliga. Fast å andra sidan är de ju nästan 40 år äldre än mig, så det är väl inte så konstigt....
    I skolan blev jag mycket hårt vänsterindoktrinerad, tyvärr...

    Nu har jag pga. ålder aldrig röstat, men jag skulle säga att jag i mångt och mycket har ganska liknande åsikter som mina föräldrar. Dock inte riktigt lika konservativ. Sympatiserar främst med Centern, men till viss del även med Moderaterna. Den hårda vänsterindoktrineringen från skolan har gjort att jag aldrig skulle kunna tänka mig att rösta röd-grön-rosa... 

  • Svar på tråden Vilken politik växte ni upp med?
  • Anonym (Som sina föräld­rar)
    Äldre 2 Aug 17:39
    #1

    Jag blev uppfostrad av engagerade sossar. Alltid fått höra hur viktigt det är att engagera sig och känna solidaritet och dela med sig. Det har präglat mig. Att vilja kämpa mot orättvisor i samhället. Att alla alltid är lika mycket värda. Jag har dock själv gått lite mer vänster än min föräldrar in hur jag röstat, men det har nog mer att göra att sossarna har gått mer åt höger än hur det var på 80-talet då jag var barn. Så egentligen så är jag nog väldigt lik mina föräldrar. Barndomen påverkar väldigt mycket vilka värderingar en får med sig - men även skolan.

  • Anonym (F)
    Äldre 2 Aug 17:50
    #2

    Jag har blivit uppfostrad i ett relativt politikfritt hem på ett sätt. Mina föräldrar har inte velat säga vad dom röstat på för att inte påverka oss. Däremot har vi diskuterat samhällsfrågor och vikten av att engagera och bry sig. Alla partier vill ju i grunden mot samma mål - ett bättre Sverige, så det går ju att diskutera rent allmänt ur olika synvinklar och ofta hittar man bra och dåliga saker på båda sidor. Jag vet faktiskt inte om jag röstar samma som mina föräldrar. Jag har rätt lätt att sätta mig in i andras situationer och se saker från andras perspektiv och det kommer antagligen från allt vinklande och "..men tänk om.."

  • Anonym (Rikar­d)
    Äldre 2 Aug 18:26
    #3

    Växte upp i ett nationalsocialistiskt hem. Väldigt engagerat sådant!

  • Äldre 2 Aug 19:01
    #4
    +1

    uppvuxen i ett hem där föräldrarna inte röstat men haft politiska åsikter . Mina föräldrar är socialdemokrater ut i fingerspetsarna. Det här med solidaritet och allas likas värde och att hjälpa varandra är hårt cementerat i min uppväxt. 

    Dock är jag nu som 40-åring väldigt blå och vandrar mellan moderater och kristdemokrater då jag inte kan stå för vad dom rödas partier har sysslat med under de senaste 10-15 åren minst.   Och mitt engagemang inom kyrkan färgar givetvis väldigt mycket också. 

  • Anonym (Stats­vetard­oktora­nd)
    Äldre 2 Aug 19:13
    #5

    Min mamma och hennes nya som jag växte upp mest hos är helt och hållet ointresserade av politik så politiska diskussioner förekom knappt under min uppväxt. Ingen direkt djuplodande analys av samhällsfrågor överlag heller. Ett sånt där hem där föräldrarna inte läser nåt tyngre än aftonbladet och båda saknar akademisk bakgrund. Pappa var passiv sosse, men var alltid mer engagerad i fackliga frågor än i politik.

    Ändå doktorerade jag i statsvetenskap och arbetar nu med politik på heltid.

  • Äldre 2 Aug 19:33
    #6

    Uppväxt med passiva sossar till föräldrar. Påverkade mig i början då jag röstade S, men upphörde ganska tidigt med denna irrlära när jag väl började arbeta själv. Gått via M växelvis FP till Klassisk Liberalism.


    Ödslar inte tid på anonyma nick.
  • Anonym (123)
    Äldre 2 Aug 19:43
    #7

    Jag är uppvuxen med min mamma som var och är politiskt schizofren. Det har jag också blivit!

    Ena valet kommer rösten på de blå, nästa gång på vänstern. Allt beroende på vilka frågor de för i just det valet och hur vindarna blåser!

  • Birgit­ta02
    Äldre 2 Aug 20:08
    #8

    Moderat familj. Väldigt blå. Själv har jag skiftat mellan moderater till sosse till centern till moderat. :)

  • Äldre 3 Aug 03:06
    #9

    Uppvuxen i illröd familj. Båda mina föräldrar var med i SSU som yngre, gick första maj tåget och ville att alla skulle vara jämlika och dela på tillgångar. Jag och min bror lyssnade på socialistiska barnhistorier och det spelades Ebba Grön på hög volym. Ju äldre jag blev desto mer tynade engagemanget bort. Idag är mamma miljöpartist och pappa gick över till moderaterna när han fått chefsposition och hög lön.
    Jag själv svajar men har för det mesta varit röd. Dock börjar jag glida över blocken nu när jag flyttat ut på landet och ser hur motarbetande de de rödgröna är mot landsbygden. Det blir nog centern i nästa val.

  • Anonym (hmm)
    Äldre 3 Aug 03:23
    #10
    Anonym (Statsvetardoktorand) skrev 2015-08-02 19:13:16 följande:

    Min mamma och hennes nya som jag växte upp mest hos är helt och hållet ointresserade av politik så politiska diskussioner förekom knappt under min uppväxt. Ingen direkt djuplodande analys av samhällsfrågor överlag heller. Ett sånt där hem där föräldrarna inte läser nåt tyngre än aftonbladet och båda saknar akademisk bakgrund. Pappa var passiv sosse, men var alltid mer engagerad i fackliga frågor än i politik.

    Ändå doktorerade jag i statsvetenskap och arbetar nu med politik på heltid.


    Om du disputerat kan jag inte förstå att du kallar dig för "Anonym (Statsvetardoktorand) "? 
Svar på tråden Vilken politik växte ni upp med?