• mea08

    Ska barnet äta kött?

    Jag är själv vegan och min sambo är på väg att bli. Vi har diskuterat det också och har kommit fram till att det vi äter serveras på bordet helt enkelt. Precis som i vilken annan familj som helst. Sen när barnet blir äldre kan man utbilda det i varför vi har valt att äta som vi gör och därefter ge barnet ett val att göra egen mat efter deras önskan.

  • mea08
    Coccolina skrev 2015-08-03 20:18:44 följande:
    Och om barnet är som mig som riskerar att dö om det inte äter kött? På nytt, vegan mat är inget som alla kan leva med. Något som många veganer totalt missar....
    Då upptäcker man väl det? Alla vi som lever som veganer verkar ju inte ha några problem :b
  • mea08
    Coccolina skrev 2015-08-03 21:33:30 följande:

    Innan det är för sent?? Varför bli sjuk i onödan om man slipper?? Finns en stor okunskap kring detta... Och framförallt är det så att många veganer inte inser att de flesta av oss faktiskt inte är skapta för helt vegetarisk kost. 


    En anledning varför man skall ha med kött i kosten ganska så konstant innan barnet vuxit klart är att dels så finns det sammankopplingar mellan hjärnans utveckling och intelligens och intag av animaliskt protein under uppväxten. Men även för att äter man bara grönsaker så kan man få svårt att smälta köttet även när man behöver det vilket kan leda till att återinförandet av animaliskt protein blir jobbigt, helt i onödan... 

    Man skall inte överdriva köttkonsumtionen, två till tre gånger i veckan kan vara nog i mina ögon (om man inte vet om att man är sjuk då... men under uppväxten), av kött och sen fisk en dag.

    Och man skall så klart hålla sig till ekologiskt, gärna närproducerat. Finns köttfarmer idag där du kan åka och hämta ditt kött, ekologiskt, du kan se över att djuren har det bra och hålla koll på vad djuren äter. 


    Man kan göra sitt bästa även om man äter kött så måste man inte tar vad som helst...


    För många veganer (inkl mig) handlar det inte om att djuren inte lever i lyx utan snarare att vi tar liv för en måltid, vilket vi kan undvika. Du nämnde ovan att du inte ville starta en diskussion med veganer/vegetarianer men ändå så gjorde du precis det? Detta handlade om hur veganer och vegetarianer matar deras barn och bedömer hur de ska matas i skolan osv. Det finns idag många veganska barn och inte några (som jag kunnat hitta) dokumenterade olyckor i att ge barn vegansk kost så länge du vet vad du håller på med.

    Angående undersökningar om vare sig det är nödvändigt eller ej att äta kött finns det många av med väldigt varierande resultat. Det ända du kan göra är att hålla koll på att ditt barn mår bra under tiden det växer upp och då kvittar det om det är köttätare eller inte.
  • mea08
    Eleonor01 skrev 2015-08-04 07:51:38 följande:
    Du verkar vara en militant vegan.... En riktigt jobbig människa Mao!!
    Alla människor som står upp för deras sak är jobbiga enligt de personer som inte håller med, kvittar vilken sak det gäller.
  • mea08
    Eleonor01 skrev 2015-08-04 13:02:31 följande:
    Definitivt inte. Delade meningar kan man absolut ha å det är inget konstigt. Men det är skillnad på militant å att ha en åsikt.
    Jag sa den som står upp för deras sak vilket är det hon gör.
  • mea08
    Frontline skrev 2015-08-05 08:46:59 följande:
    Fast hur skulle det ut om ingen jagade?
    Man jagar inte enbart för att få mat utan för att hålla en bra balans i naturen.
    Hur mycket fler olyckor skulle det inte bli ifall man inte höll efter djuren.
    Vildsvin ska vi inte tala om, skulle man inte jaga dom så skulle dom snart finnas i varenda trädgård och hur kul är det.

    Så vill man inte äta kött från djur som är uppfödda under gräsliga former borde det ju vara bättre att äta viltkött.

    Men vad ger oss rättigheten att döda djur för att de inte ska finnas på vår mark? Vilket faktiskt inte är VÅR överhuvudtaget? Vi har inte mer rätt att vara här än någon annan inkl djur som faktiskt också är någon.


    Den här tråden har spårat ur... Varför kan vi veganer och vegetarianer aldrig diskutera något oss emellan utan att köttätare ska komma in med deras argument om varför det är okay att äta kött. Om ni tycker det håll det för er själva då? Eller har ni så dåligt samvete över det att ni måste försöka övertala oss att det är okay?

  • mea08
    Maria 434 skrev 2015-08-05 12:08:09 följande:
    Fast det finns en poäng som du verkar helt ha missat vad gäller jakt på tex vildsvin, älg och rådjur. Det är att vi har nästan utrotat de rovdjur som äter dessa vilket har lett till att de har ökat okontrollerat vilket inneburit att vi behöver skyddsjakt.
    Min poäng är att det är VI som ökat okontrollerat inga andra. Våra summor går inte jämföra med några andra djur och heller inte skadan VI gör för den delen.
Svar på tråden Ska barnet äta kött?