Inlägg från: theresejohansson |Visa alla inlägg
  • theresejohansson

    ta hand om utvisat barn?

    Hejsan! Jag behöver råd. Seriösa råd från någon som förstår mig. Detta gäller ett litet barn, en flicka på 4 månader, utländsk.Hon är född i Sverige, alldeles för tidigt och behöver daglig medicinsk vård. Nu ska familjen utvisas, hennes storebror är min arbetskollega, han är 17 år och är här över sommaren. Iaf, tillbaka till flickan! I hemlandet kommer hon inte kunna få vård, vilket gör att flickan har fått en dödsdom i stort sett. Hon är 4 månader!! Och som 3barnsmamma så går mitt hjärta sönder av bara tanken!! Finns det någon möjlighet att jag kan ta hand om flickan? Bara tills hon blivit frisk och inte behöver läkarvård längre? Är det möjligt, funkar det i systemet? Inte adoption, mer vårdare tills hon kan vistas med sin familj i deras hemland?

    inga påhopp pga av att hon är utländsk, det är ett barn, ett liv!

  • Svar på tråden ta hand om utvisat barn?
  • theresejohansson

    Jag tänkte mer om det fanns ett lagligt sätt att ta hand om tösen, tills hon tillfrisknat. Tänkte om någon har erfarenhet, eller känner någon som har det...

  • theresejohansson

    Jag vill inte gömma henne, jag vill att hon ska få den vården som behövs för att kunna växa upp. Jag vet inte hur jag ska förklara..jag vill hjälpa föräldrarna som är helt förtvivlade nu. De har redan överklagat. De skulle bort på ett asylboende, men med läkarutlåtande så ordnade soc en lägenhet eftersom bäbisen är såpass känslig för bakterier. Allt känns så jävla fel.

  • theresejohansson

    Hon är född i Sverige, men ingen av föräldrarna är svenska medborgare, och barnet har inte svenskt medborgarskap pga det. Jag trodde med att man hör till där man föds. Hade någon av föräldrarna varit svensk så hade det varit annorlunda:(

  • theresejohansson

    Jag blir bara så förbannad och ledsen! Det är så nära inpå och inte något man läser om i tidningen. Detta händer i min närhet, i min kommun! Det är så orättvist, det är så många som inte sköter sig som får vara här, och här har jag en familj där båda sönerna jobbar, pappan vill jobba och en sjuk bebis. Jag vill bara göra något! Jag kan inte hjälpa hela familjen, jag kan inte rädda alla barn i världen, men jag hoppas på att kunna göra något för denna flickan iaf, hon förtjänar att få leva.. Jag vet bara inte hur jag ska göra!?

Svar på tråden ta hand om utvisat barn?