Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    PCO, många försök, BIM i september

    Hänger på här med om det är ok?

    Bim runt den 24 sept. Har en dotter födde nov 2013 som blev till med pergotime. Blir 4:e "riktiga" försöket men försökte 6 mån innan dess. Med tanke på att jag sällan hade äl så räknar jag våra försök från jag började med pergotime i våras.

    Blev gravid förra cykeln men förlorade det tyvärr efter bara några dagar. Nu har blödningen gått över så nu är vi redo för ett nytt försök. Blir en cykel utan pergotime först så håller tummarna att det blir äl ändå av sig själv nu efter mitt mf.

  • Solrosen 83

    Kul med fler som kör med tempning. Fungerar jättebra för mig och får tydlig stegring av tempen efter äl. Är så skönt att få det bekräftat genom tempningen så man säkert vet att ägget släppt. Jag har lärt mig se på äl-testen när de verkligen är positiva men har varit lite svårt då jag oftast får kraftigt utslag på dem även när äl inte är jättenära. Beror väl antagligen på alla små äggblåsor som sitter på äggstockarna vid pco som ger utslag som en större.

  • Solrosen 83
    monn skrev 2015-08-31 20:09:42 följande:

    Jag tycker också det är bra med tempning! Tycker docl stt det är skillnad beroende på om man stiger upp klockan fem på morgonen eller tolv på dagen, så då är det lite svårt! Hoppas att det ger ett plus snart :)


    Har också märkt att det skiljer en hel del beroende tid man tempar. Fungerar nog inte så bra om man jobbar oregelbundna tider. Jag vaknar 5.15 varje vardag då jag jobbar. På helgen har jag ibland när det varit dags för äl satt klockan som för jobb och bara precis tempat och sen somnat om. Inte alltid jag orkar göra så men blir mest rättvisande och jämna kurvor då.
  • Solrosen 83
    Ajvar skrev 2015-09-15 12:32:42 följande:

    Hej tjejer!
    Igår fick jag diagnosen PCOS av gyn, dock utan besvär av vikt eller behåring. Jag hade senast en cykel på 45 dagar och den har ökat med typ 2 dagar i månaden sen jag slutade med p-piller i våras. Har bokat tid på Sophiahemmet för utredning vilket känns skönt för nu känner jag mig helt kontrolllös.
    Igår sa gynekologen att jag hade 2st 10mm-blåsor som omgavs av de typiska PCO-miniblåsorna dom i sin tur hämmar de stora från att växa till sig. Som jag förstod det går det fort från det att blåsan är 14mm - då är liksom ÄL på ingång inom ett par dagar - men jag är alltså en bra bit därifrån och är redan på cykeldag 27. OM jag har ÄL alls kanske jag har det om 1-2 veckor, men hur ska jag veta?!
    Jag har tempat de senaste tre månaderna men får ganska ojämn temp, typ nu när jag trodde att ÄL var på G så hade tempen gåre upp 0.2 grader men tydligen var den ju inte på G..
    Hur gör ni, kan man hålla någon koll på om man får ÄL alls?


    Jag kör med tempning för att se om jag får äl eller inte. Fungerar jättebra för mig. Dock ser man ju bara i efterhand att tempen stiger efter äl och man får ingen indikation på att äl är på gång. Viktigt att tempa direkt man vaknar och helst ungefär samma tid varje dag. När jag började tempa så ställde jag klockan även på helgen och tempade och somnade sen om. Då fick jag väldigt jämna och fina kurvor och lärde känna hur min kropp fungerade. Nu tempar jag när jag väl vaknar och det går bra det med. Använder mig av appen från Fertility friend för att analysera mina tempresultat.
  • Solrosen 83

    Blir inget BIM för mig denna cykel. Ingen äl trots cd 25 så idag har jag börjat äta Provera igen efter att ha stämt av med min läkare som tyckte det var lika bra när äl inte kommit spontant. Så nu blir det Provera i 10 dagar och sen invänta mensen och därefter börja med Pergotime igen och hoppas på att det blir äl och plus som stannar kvar.

  • Solrosen 83
    Ajvar skrev 2015-09-18 05:42:31 följande:
    Hur vet du att det inte blir någon ÄL?
    Helt säkert kan jag väl inte veta men har lärt känna min kropp så pass väl under alla de månader jag försökt bli gravid både nu och för ett par år sen innan jag blev gravid med dottern. Får jag äl spontant så brukar den komma någon gång mellan cd 14 och 20. Kommer den inte då brukar det bli en jättelång cykel och dröja evigheter innan mens och då brukar det inte märkas någon äl först. Kände nu innan cd 20 att jag hade molande värk och flytningar som tydde på äl och jag fick även starka äl-test även om de aldrig blev positiva. Sen försvann alla symptom innan de blev fullt så kraftiga som de kan vara och min temp har inte gått upp sen dess så äggblåsorna har antagligen avstannat och inte släppt pga min PCO.

    Sen kan man väl aldrig säga att det inte skulle blivit äl om jag väntat men då jag går hos läkare och får pergotime så vill vi ju inte vänta så länge utan börja om med en ny kur igen. De har ju trots allt konstaterat tidigare att jag behöver hjälp med pergotime för att få äl. Så förra cykeln då det skedde spontant under semesterstängningen var otroligt ovanligt för mig. Fick ju köra utan pergotime denna cykel pga mitt tidiga mf förra månaden annars hade vi dragit igång redan denna cykeln.
  • Solrosen 83
    Ajvar skrev 2015-09-23 15:14:00 följande:
    Jag tempar på varje morgon utan resultat. Förra månaden kan jag ha haft ÄL på cd32 men nu är jag på cd35 och i måndags hos gyn hade mina två störta äggblåsor inte vuxit speciellt alls på 7 dagar (sedan besöket innan). Kan jag anta att jag inte har någon ÄL då tror du/ni?
    Fortfarande 10-11mm äggblåsor. Känns chanslöst. Förstår inte varför jag ska behöva vänta ett helt år när jag redan fått en diagnos :(.
    Trist att det inte verkar bli någon äl. Låter ju inte så troligt att det kommer bli någon äl när de inte växt något alls utan fortfarande är små. Men vad trodde gyn?

    Är ju så olika hur länge man behöver vänta innan man får hjälp. Beror tyvärr mkt på var man bor också vilka regler som gäller.

    Jag sökte 2012 efter vi hade försökt ca 9 mån för min mens var så oregelbunden. Då tog de prover och gjorde vul men sa inget om pco. Sen fick jag vänta tills vi hade försökt 1 år innan de startade en utredning och de direkt såg pco vid vul. Dröjde sen ett par månader innan jag fick pergo då de ville kolla om jag hade egen äl först. Nu med andra barnet fick jag börja med pergo direkt utan att försöka själva först.
  • Solrosen 83
    Novembersmile skrev 2015-09-25 20:46:24 följande:

    Slutat blöda efter missfallet idag! Så nu får vi avvakta på spontan ägglossning, som jag säkert inte får! Så det blir nog en kur primolut för att kicka igång en blödning igen om en månad!

    Hur går de för dig solrosen?


    Tog sista proveran igår kväll så väntar på att mensen ska dra igång här när som helst. Känns att den är på gång nu också. Sen blir det pergostart igen cd 5.

    Enda fördelen med att mensen är på gång är ju att jag kunde unna mig ett par glas vin med gott samvete nu ikväll när vi var ute och åt med jobbet.
  • Solrosen 83

    3 dygn nu sen jag tog sista Proveran och inte minsta antydning till att mensen är på väg. När man väl vill att mensen ska komma så dröjer den så klart!

  • Solrosen 83
    mickaa skrev 2015-09-28 13:39:32 följande:
    Den kommer nog;) min kom på 8e provera dagen redan. Ultraljud idag, var inte färdig utvecklad så tillbaka på onsdag o då blire spruta så ägget lossnar. Ska du köra pergotime el letrozol sen då?
    Ja det gör den säkert men frustrerande att den dröjer nu när den kommit mellan 1-3 dagar efter avslutad kur innan. Nu har det gått 4,5 dygn. Känner lite molande så förhoppningsvis kommer den snart. Får inte dröja allt för många dagar till för då är jag iväg en långhelg i samband med ev äl.

    Jag ska äta pergotime igen så snart mensen behagar komma med start cd 5. Blir 3:e kuren nu vid syskonförsöken
Svar på tråden PCO, många försök, BIM i september