Inlägg från: monkees |Visa alla inlägg
  • monkees

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    De som kommer ända hit upp till Sverige är väl mer asylsökande än "typ* flyktingar!? Flyr gör man väl till närmaste fredliga land? Somliga vill till just lilla Sverige och passerar då genom hela det fredliga Europa............! De kommer ju inte paddlande i en rank kanot över Kattegatt med bomber i hälarna precis. Vad vill jag ha sagt med det? Är det relevant för tråden? Inget och antagligen inte................

  • monkees

    Majoriteten av alla asylsökande som kommer till Sverige är män. Kvinnor och barn är kvar i krig och elände.

  • monkees
    Världsmedborgare skrev 2016-11-02 13:03:24 följande:
    Det var länge sen det stämde, och varför det såg så ut så och alltid brukar vara så, det är avhandlat så många ggr att jag inte orkar skriva om det igen.
    Jaså? När svängde det? Är det så nu också att det på HVB-hem runt om i Sverige för ensamkommande barn sitter lika många tjejer som killar?
  • monkees
    Världsmedborgare skrev 2016-11-03 08:06:39 följande:
    Det svängde bara några månader efter att männen hittat ett ställe att kunna ta hit sin familj till, precis som vanligt alltså.

    Ang HVB, hur skulle det kunna sitta lika många flickor där, där sitter ju bara unga/minderåriga ogifta som ännu inte har bildat en egen familj, och att det är pojkar har en lite annorlunda orsak än vad gäller de män som kommit hit. 

    Tar vi t.ex de som kommer från Afrika, där jag f.ö själv bott en tid och har relativt bra kunskap om, så är det de äldsta pojkarna som har flytt, alltså de som är de som ska försörja hela familjen när inte längre föräldrarna orkar eller har möjlighet.

    Det finns varianter på det, men om vi ska generalisera, så ser det ut ungefär på liknande sätt, vart än de kommer ifrån.
    Så vad gäller flickor, så flyr dom sällan ensamma, dom följer efter med familjen, om och när tillfälle ges.
    Jaha, ja då så. Hoppas att de där grabbarna från Afrika inte flyr från fattigdomen för den är inget asylskäl. Jag läste i ngn av våra kvällstidningar (inte på en "hatsajt") att Sverige idag har ett större överskott på män än t om KINA! och att det kan komma att bli ett problem i framtiden. Inte vet jag varifrån man ska få sin "sanning" nu för tiden............! Känns inte som om man får den riktigt här på FL heller om uttrycket tillåts med förlov sagt.
  • monkees

    Jag har de senaste dagarna läst mkt om hur alltfler personer i vårt land som har assistans enligt LSS fått den alltmer beskuren. Indragningar på timmar och det i många fall REJÄLT och man förfasar sig. Jag tycker det är en helt logisk följd av det som Reinfeldt predikade om..........de "öppna hjärtanas"-politik. Välfärden som vi vant oss vid kommer inte att vara likadan i framtiden.

  • monkees
    Världsmedborgare skrev 2016-11-04 13:58:40 följande:
    Snarare svält och brist på arbete/försörjning eller konflikter/politiska skäl, fullt godtagbara skäl att dra iväg, jag skulle själv dra då.
    Alternativet är att bli kriminell för män, dom är åtråvärda hos den organiserad brottsligheten som t.ex Dash, eller hora för flickor/kvinnor.

    Du behöver inte oro dig för antalet män, vi har haft långt större snedvridning i könsfördelning tidigare, värre är det med demografin, där finns det fortfarande anledning att vara orolig.

    Nä, sanningen får du bara om du åker iväg och lever bland de drabbade, då kommer du att förstå vad det handlar om, nämligen om att försöka överleva.
    Det är bara undantagsvis som andra drar iväg, tyvärr ofta med förespegling om att vara riktiga flyktingar, och det är nog ett problem vi får dras med.
    Dock är det ett litet problem, och inte alls ett större, som de främlingsfientliga vill få oss att tro.., folk drar inte iväg om dom har ett drägligt liv, vilket alla borde kunna förstå.
    Ja huvudsaken att vi klarar att absorbera alla individer som kommer. Vi har idag redan en hel del NoGozoner! T EX! men det kanske bara är gnäll i media och inget att bry sig i? Kanske är också detta med att det påstås att våldtäkter och sexuellt ofredande ökat dramatiskt i landet en tidningsanka? Visst skulle man förstå de företeelserna bättre kanske om man åkte till Afrika men det känns liksom lite övermaga.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?