Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Malmö, detta mångkulturens skyltfönster, kastar i alla fall in handduken nu. Man orkar inte med mer utan ber Pappa Staten komma och lösa sina problem:

    http://www.expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/erkanner-s-klarar-inte-att-vanda-malmos-kris/

    http://www.sydsvenskan.se/2016-07-02/malmo-vill-fa-makt-over-statlig-jobbmiljard
    .

    Malmö blir då kanske den första(?) kommun i Sverige som går i KK?

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-02 22:50:43 följande:

    Intressant, först länkar du till ett radioinslag om Nacka en kommun full av höginkomsttagare och en av de kommuner i Sverige som tar emot minst antal flyktingar i förhållande till sin storlek (Nacka ligger på plats 268 bland landets 290 kommuner när det gäller flyktingmottagande). Här ifrågasätter hur många flyktingar som Sverige kan ta emot.


    Sedan länkar du till en ledare av den liberala debattören Saba Bene Perlenberg som är kritisk till att Socialdemokraterna i Malmö ber staten om en statlig satsning för att bygga bostäder och en statlig satsning för att bekämpa segregationen. Malmö är en av de kommuner i landet som har tagit emot flest invandrare. Här spekulerar du om Malmö blir den första kommunen i Sverige att gå i konkurs.


    För det första så lämnade Malmö kommun ett överskott på mer än ½ miljard kronor förra året så ditt snack om konkurs är bara svammel. För det andra så bör man när man diskuterar invandring och bostadsbyggande i första hand inte rikta blicken mot socialdemokraterna i Malmö utan mot den förra Alliansregeringen. Alliansregeringen har nämligen ett stort ansvar för att situationen ser ut som den gör.


    Under Alliansen åtta år vid makten perioden 2006 till 2014 tog Sverige emot 936 000 invandrare. Samtidigt byggdes det bara 153 000 lägenheter! Det är väl klart som korvspad att det skulle leda stora bostadsproblem.

    Att en liberal debattör pekar ut Socialdemokraterna i Malmö som problemet är bara patetiskt. Om Moderaterna i Nacka, Danderyd och Vellinge hade tagit ansvar för den moderata politiken på riksplanet, byggt lägenheter och tagit emot flyktingar så hade situationen sett bättre ut i städer som Malmö  och Södertälje.


    Den som de-facto lyssnar på inslaget om Nacka hör att Nacka bara är ett exempel på en kommun som inte kan ta emot fler invandrare för att det saknas bostäder. Av 279(?) kommuner är det idag bostadsbrist i ca 250-260 stycken, enligt inslaget. Inslaget visar också på vilka reaktioner det ger hos befolkningen att invandrare får tränga sig före i bostadskön.

    Det intressanta med intervjun med den ansvariga för Malmö, förutom att det visar på det mångkulturella samhällets sammanbrott, är att hon nu gett upp och vill att staten ska ta över. Samtidigt som hon pekar ut invandringen som det övergripande problemet i ett Malmö som baseras en fjärdedel av sin budget på bidrag från staten och andra kommuner.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-03 10:43:46 följande:

    Tycker du verkligen att det är konstigt att det saknas bostäder i Sverige? Det byggdes historisk få lägenheter under Alliansen tid vid makten samtidigt som invandringen till Sverige historisk sett var rekordhög. När det dessutom var så att moderatfästen som Nacka, Vellinge, Danderyd nästan inte tog några invandrare alls under perioden så ledde till ännu större utmaningar när det gäller bostäder (och när det gäller integration) för de kommuner (exempelvis Malmö) som därigenom fick ta emot ännu fler invandrare.


    Jag tycker att det är helt rätt att alla Sveriges kommuner nuförtiden är tvungna att ta emot invandrare och att det saknas lägenheter i exempelvis Nacka är bara bevis på den dåliga bostadspolitiken under åren 2006 till 2014 och ett bevis för att den moderata kommunpolitiken inte var synkad med den moderata politiken på riksplanet.


    Angående artikeln med Katrin Stjernfeldt Jammeh så läser du artikeln som fan läser bibeln. Det Katrin pekar på är problemet med att så mycket flyktingar har kommit till just Malmö (inte konstigt när kommuner som Nacka, Vellinge, Danderyd knappt tagit emot flyktingar). Och problemet med att så många jobbar i Malmö men skattar i andra kranskommuner eller på andra sidan sundet. Det är väl inte mer än rätt att kommuner som inte har tagit emot några flyktingar är med och finansiera insatser för att motverka exempelvis segregationen i de kommuner som faktiskt har tagit emot flyktingar?


    Vare sig i Malmö eller Nacka har man längre resurser att ta emot alla dessa invandrare.
  • Flash Gordon

    Och nu kommer räkningen till kommunerna.

    "Överrullning" är den tekniska termen för det som sker. När staten lämpar över kostnaden på kommunerna, vilka i sin tur redan har lagt sina långtidsbudgetar och dessutom är bundna av lagtext i det mesta av vad de måste erbjuda i service-väg:

    http://ledarsidorna.se/2016/06/anno-2018-den-stora-mardrommens-ar/

    http://ledarsidorna.se/2016/06/ett-smartsamt-uppvaknande/

    Äldreomsorgen ligger pyrt till nu.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-03 21:10:14 följande:
    Vad snackar du om? Nacka är en av Sveriges rikaste kommuner och en av de kommuner som har tagit emot minst antal flyktingar. Här handlar det inte om resurser utan om vilja.
    Nacka är en av Sveriges fattigaste kommuner, plats 221 av 289:
    http://www.dagenssamhalle.se/sites/default/files/28_eget_kapital_per_invanare.pdf

    Som du kan höra i reportaget finns det dessutom inga bostäder.
  • Flash Gordon

    KillBill skrev 2016-07-03 21:46:55 följande:
    Kolla här så får du en mer balanserad bild av det ekonomiska läget i Nacka kommun. www.ekonomifakta.se/Fakta/Regional- statistik/Din-kommun-i-siffror/?compare=1&regi on=0182
    Nu fungerar ju inte din länk men vad har skattekraft per kommuninvånare att göra med hur mycket pengar man har i kassan? Du påstod trots allt att kommunen var en av de rikaste.

    Skillnad på att ha en hög inkomst och på att vara rik.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-03 22:33:38 följande:
    Skattekraften utgör underlaget för en kommuns intäkter. 

    Googla sveriges rikaste kommuner så får du flera träffar som visar att Nacka är en av Sveriges rikaste kommuner.

    Den här länken visar också tydligt att Nacka ligger i topp när det gäller mycket som är positivt för en kommun som hög inkomst, låg arbetslöshet, hög andel högutbildade, hög förvärvsfrekvens o.s.v. 
    www.ekonomifakta.se/Fakta/Regional-statistik/...
    Fast för att bli rik så måste du spara det du tjänar. Skillnad det.

    Bland de rikaste i Sverige finns oväntade socialdemokratiska Norrlandskommuner som Skellefteå och Härjedalen. Av de tio rikaste kommunerna i landet är faktiskt sju socialdemokratiskt styrda.

    I alla fall i Skellefteås fall beror rikedomen till stor på att man äger sitt eget kraftbolag Skelleftekraft som ger stabila vinster. Men det hjälper ju inte Skellefteå att vara en av de rikaste kommunerna i Sverige. De har bostadsbrist de också.

    .
    Nacka har kanske andra saker som är positiva för en kommun som befolkning med högre utbildning och närheten till Stockholms arbetsmarknad men det ger ju dem inte mer resurser att ta emot ytterligare invandrare för det.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-04 08:16:07 följande:
    Kommuninnevånare i Nacka ligger i topp när det gäller inkomst och Nackas kommunalskatt ligger långt under rikssnittet. Skulle Nacka vara en fattig kommun så måste den moderatledda kommunledningen vara inkompetent.

    Nu är inte Nacka en fattig kommun utan är i stället en av Sveriges rikaste och mest välmående kommuner.

    Läs vad SVD skriver om rika M kommuner och flyktingmottagande:

    www.svd.se/minst-flyktingar-i-m-kommuner
    Du blandar ihop "hög inkomst" och "rik".

    Hur översätter du "hög-utbildad befolkning" till fler socialtjänstpersonal, ytterligare skollokaler och fler sköterskor på kommunala boendet?

    Vad gäller bostäder så handalar det om mer än bara pengar. Finns en tråd om saken här på LF.

    För övriga investeringar gäller att du har pengarna att betala för det.
    KillBill skrev 2016-07-04 08:19:41 följande:
    Det låter som att du är inne på att Socialdemokratiska kommuner är skickligare på att sköta ekonomi än Moderatledda kommuner och här är vi faktiskt överens!
    Nä, det finns det inget som talar för. Det är mest sosse-kommuner i botten också. Tjugoen av trettio i botten, och nio av de tio sämsta, är sosse-kommuner.

    Men det visar på att världen inte nödvändigvis ser ut som vi tror att den ser ut. Rik eller fattig är ganska så utspritt, faktiskt.

    En intressant sak att lära istället för att bara lite fördomsfullt slänga sig med "rika bergerliga stockholmskommuner och "fattiga röda norrlandskommuner".
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2016-07-04 08:43:45 följande:
    Typisk förenklad populiskt verklighetesförvrängning. smile1.gif  

    Du undviker t.ex att nämna att vården/omsorgen har stora svårigheter att anställa, det finns inte arbetskraft helt enkelt. Och det är vårt eget fel, inte nån invandring, inte flyktingarnas, inte heller nån annan yttre orsak, utan helt vårt eget fel.
    Och eftersom vi vet orsaken till problemen, så kan vi även lösa dom.
    Du nämner heller inte att Alliansens skattesänkningar är de pengar som nu saknas, är det som vi skulle kunna lösa problemen inom vård och omsorg, utan skyller på det som du ogillar och vet att många tror är orsaken till alla våra problem.

    Glädjande nog, så inser allt fler varför vi har de problem vi har inom välfärden, d.v.s att det inte går att plocka bort skattemiljard efter miljard och minska på personal utan att det blir problem.
    Det är en socialdemokrat som berättar om det. En sosse-populist i sådana fall.

    Skattesänkningarna på arbetat under Alliansen gav netto ÖKADE skatteintäkter till landet. Det "saknas" alltså inga pengar. Tvärtom har vi aldrig haft så mycket skatteintäkter som nu att spendera.

    Arbetskraft finns redan. Vi har en arbetslöshet på ca 400000 människor idag. Den senaste invandringsvågen oräknat.

    Det finns ingen ytterligare vårdpersonal i någon nämnvärd mängd att hämta bland de invandrare som kommit till landet de senaste åren.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?