Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Stefan Löfven säger nu på presskonferensen att man förbereder att sätta upp tältläger för asylsökande.

  • K Markatta

    Stefan Löfven bads avslutningsvis sammanfatta för utländska journalister. Han höll då ett kort anförande på knackig engelska där huvudbudskapet var att folk skulle bo i tält. I sitt svenska tal nämnde han tält endast i en bisats.

    Bilderna ovan var det Morgan Johansson som visade.

  • K Markatta

    Man har börjat skriva en del i utländsk media om våra kommande tältläger. Exempel:

    www.channelnewsasia.com/news/world/swedish-pm-says-asylum-nu/2180880.html

    Sweden could receive more 150,000 asylum applications this year and a lack of accommodation means the country may have to start housing new arrivals in tents, Prime Minister Stefan Lofven said on Friday at a press conference.

    www.rfi.fr/europe/20151009-suede-peine-trouver-hebergements-nouveaux-refugies-migrants

    La Suède compte à peine dix millions d'habitants. L’arrivée de 150 000 réfugiés en une seule année constitue donc un vrai problème pour les autorités, ne serait-ce que sur le plan logistique. Le gouvernement s’inquiète désormais de sa capacité à héberger tous les nouveaux arrivants. Le Conseil des ministres vient de donner l’autorisation de dresser des tentes chauffées en cas de besoin.

  • K Markatta

    Vi slänger väl in senaste statistiken från Migrationsverket:



    Den kortsiktiga trenden man ser i det här diagrammet tillsammans med de senaste veckornas statistik är att antalet asylsökande per dag ökar men att andelen som säger sig komma från Syrien minskar. Igår var det endast 28% av de 1735 nyregistrerade asylsökande som uppgav att de var från Syrien.
  • K Markatta
    Micke skrev 2015-10-13 23:43:55 följande:
    Måste ju älska ett parti som sitter i regeringsställning och driver igenom minskat RUT, trots att majoritet av riksdagen var emot det, och nu går ut och säger att de vill ha ett utökat RUT. Trots att budgeten inte ens är klubbad. 
    Ja, det var värst vad många dräng- och pigjobb miljöpartiet vill se nu helt plötsligt. Regeringspartierna är även i otakt när det gäller synen på de nya asylsökandenas kompetens. Medan Löfven anser att de generellt är högutbildade anser nu alltså miljöpartiet att många av dem är så dåligt utbildade att de endast kan arbeta som dräng.

    Fast MP sätter väl snart in den där stabschefen igen som får dementera alltihop och beklaga att folk har missuppfattat.
  • K Markatta

    Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har undersökt hur det står till i de olika länen:

    www.msb.se/sv/Om-MSB/Nyheter-och-press/Nyheter/Nyheter-fran-MSB/Nationell-bild-av-laget-med-anledning-av-flyktingsituationen-i-Sverige-/

    MSB har i en hemställan bett samtliga länsstyrelser kartlägga och bedöma om samhällsviktiga verksamheter i respektive län har förmågan att hantera flyktingsituationen. Situationen för ansvariga aktörer skiljer sig åt mellan olika län. De län som är mest belastade har signalerat att de inte på ett tillfredställande sätt kan hantera nuvarande antal asylsökande.

  • K Markatta
    Migrationsverket: "Platserna tog slut i går"

    Migrationsverket kan inte inte längre garantera ordentliga boendeplatser. Samtidigt kommer antalet ankommande flyktingar att öka de närmaste dagarna när läget nu försämras i Tyskland.

    - Vi jobbar på situationen hela tiden, men det finns inga garantier för ordentliga boendeplatser, säger Johanna Måhlén, presskommunikatör på Migrationsverket.

    www.svd.se/migrationsverket-platserna-tog-slut-i-gar/om/flyktingkrisen-i-europa

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?