Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    nattuw skrev 2017-01-30 19:01:04 följande:
    Det finns säker jobb där man inte behöver kunna konversera men det är en viss skillnad på att hacka sig fram på bristfällig turistengelska gentemot att konversera på en arbetsplats där det är viktigt att det inte blir några missförstånd.

    Att du på grund av språkproblem inte klarar av att hantera myndighetskontakter är inte ett argument för att minska på språkkraven. Snarare tvärt om.
    Det är inte meningen att dom ska anställas på platser där kunskaper i svenska språket är av en större vikt.
    Det är ingen som ens tänkt i dom banorna, så det är ett icke-argument.

    Och det är företagen själva som vill få tillgång till invandrarna, speciellt bemanningsföretagen är angelägna om att få veta vilka kunskaper som finns bland invandrarna.
    Dom påtalar hela tiden att dom vill veta vilken kunskap som döljs bland alla invandrare, och säger själva att språket inte är det primära, kunskapen är långt mer avgörande.
    Vad gäller språk, så är det helt de som behöver anställa personal som ska ställa dom kraven, inte våra politiker. 

    Det är bra du nämner turistengelska, för inom turism så finns det behov av folk med andra språkkunskper än svenska, och engelska brukar vara det mest gångbara språket.
    Och inte blir det sämre av att kunna ytterligare ett språk utöver engelska, nu när Sverige allt mer ses som ett attraktivt turistmål i stora delar av Världen.
    För att inte tala om alla invandrare som vill se/turista i Sverige, och som säkert tycker det kan vara trevligt att få prata sitt modersmål med turistguiden.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-01-31 19:23:20 följande:
    Ett fungerande språk är alltid viktigt. Det oavsett hur någon försöker slingar sig och vifta bort behovet. Dina idéer om ett segregerat samhälle, i ditt fall baserat på språk, trodde jag dog med apartheid. Men tydligen inte. Naturligtvis skall de inte dumpas på nån plats där språket inte spelar någon roll. De skall beredas en plats i samhället genom en fungerande språkundervisning.

    Flerspråkighet är bra men då skall den flerspråkige kunna använda språken på ett adekvat sätt.

    Jag viftar inte bort något, jag framför vad de som har behov av arbetskraft säger, och vad deras önskan är.
    Men du tycker att dom inte vet sitt eget bästa och inte inser vilken personal dom ska anställa, det verkar inte vidare genomtänkt, och inte något du kommer att få gehör hos de företag och myndigheter det gäller.

    Du ska undvika att tala om för våra företag och myndigheter vad dom ska göra, och överlåta till dom att själv avgöra vilka som passar bäst som medarbetare, och istället se till deras bästa och de behov dom har.

    Det gör vi t.ex genom att hjälpa till att skaffa fram den arbetskraft som efterfrågas, för vi hjälper inte Sverige genom att leka mini-Trumpar, och hävda Sverige och svenskan först i alla lägen.
    Utan istället anpassa oss till den verklighet vi lever med och i, då kommer samarbetet att fungera mycket bättre med alla berörda.

    Men du har rätt, ett fungerande språk är alltid bra, dock finns inget som säger att det ska vara just svenska.
    I globalt verkande företag är det inte svenska som fungerar bäst, det är engelska.
    Utöver det, så är engelska idag det officiella språket på Nätet, och även i EU:s alla verksamhetsområden, ja t.o.m fransmännen har motvilligt fått acceptera det.

    Så hur mycket du än försöker hävda svenskans nödvändighet, så kommer ändå engelska att bli det språk som kommer att fungera bäst i många sammanhang.
    Kvar för svenska språket som nödvändighet på arbetsmarknaden, det blir i vissa inhemska sammanhang, men även där kommer engalskan att bli/vara ett mycket bra komplement.
    Eller förresten, ett andra eller tredje språk kan vara det som behövs eller åtminstone ger fördelar.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Som sagt, det är de som behöver anställa och enbart dom, som ska avgöra vilka som kan/ska anställas och vilka kunskaper dom ska ha/behöver.
    ----------------

    Det är intressant att K Kalle och nattuv nu är inne och viftar med "röda fanan" och plötsligt har blivit kommunister eller som dom brukar säga "vänster".
    Och plötsligt ser en fara i att arbetarna ska bli utnyttjade av företagarna, när dessa själva vill bestämma kompetens och utse sina medarbetare.

    Men jag kan lugna er vänstergubbar, K Kalle och nattuv, med att det finns avtal, regler och lagar på arbetsmarknaden som måste följas.
    Så ni behöver bara hjälpa till med att få alla arbetare att fackansluta sig, och att alla företag har kollektivavtal, sen kan ni sova lungt och behöver inte bekymmra er över att företagen ska utnyttja någon.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2017-02-06 08:43:47 följande:
    De flesta är nog överens om att bristen på bostäder och bristen på personal inom viktiga samhällsfunktioner såsom polis och sjukvård gör att vi under några år kommer ha svårt att klara av att ta emot fler flyktingar än vad vi gör just nu (ca 30 tusen/år).
    Så är det, tyvärr.
    Vi får hoppas att vi i vart fall kan behålla de som redan kommit hit, för annars kommer vi få ännu större problem med att hitta anställningsbar personal om några år.
    Det är många av de som flytt till Sverige, som nu tillsätts/är tillsatta på dessa tjänster, och många som är under utbildning dit.
    Skulle dom vända hem, då kommer vi verkligen att sitta i skiten upp över öronen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2017-02-06 12:08:18 följande:
    Eftersom majoriteten av de som kom har utbildning på gymnasienivå eller lägre har vi de problemen oavsett.
    Va? Att utbilda folk är vad vi alltid måste göra, oavsett om dom är invandrare eller födda i Sverige.
    Det omöjliga uppstår när det inte finns nån att utbilda.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    blubbb skrev 2017-02-06 12:39:20 följande:
    Börja med att utvisa alla som är här illegalt eller som är karriärbrottslingar, då finns det både plats och pengar att ta emot de som verkligen behöver skydd.
    Det görs och har alltid gjorts, men tipsa gärna Polis och myndigheter om var dom illegala befinner sig, men mer plats och pengar blir det inte.
    Illegala invandrare går ju inte direkt till soc och ber om pengar eller tar en anställning i ett seriöst företag, så dom belatsar inte vårt "system" på det sättet.

    Antagligen kan det finnas en del pengar att spara om dom befinner sig bland de kriminella, men då är det givetvis kriminaliteten vi ska bekämpa, och inte jaga illegala invandrare.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    .K Kalle skrev 2017-02-06 15:31:34 följande:
    Och det är brist på lärare som kan utbilda dem... och vem ska betala lärarnas löner? Och kan vi tvinga de nyanlända att enbart utbilda sig i bristyrken?
    Ja det är brist på lärare, och det vet nog alla vid det här laget, men förslagen hur vi får tag i fler, dom har uteblivit.

    Vet inte riktigt vad du menar med "vem ska betala lönerna", dom har höjts och kommer att höjas än mer, det har det avsatts pengar till, om du nu menar den obligatoriska grundskolan och dess lärare och även gymnasiskolan.
    Och betalar det gör vi/staten, så länge det inte är en privat utbildning nån betalar med egna pengar, då betalas lönen till lärarna från den, eller av ett företag, sponsring eller kanske en fond, finns säkert fler sätt, kanske statsbidrag, men jag antar inte det är nödvändigt att jag räknar upp mer än så.

    Vi kan/ska inte tvinga någon, men väl införa styrmedel som gör att fler väljer att utbilda sig i något av bristyrkena.
    Tyvärr så har Alliansen alltid sagt stopp till det, dom tycker att alla ska ha rätt att utbilda sig till vad dom vill.
    Och givetvis ska alla helt fritt få välja sin utbildning, men vi/staten ska inte betala utbildningar som leder rakt ut i arbetslöshet.
    Då åker vi inte bara på en utbildningskostnad, vi ska även efter fullgången utbildning betala underhåll till de arbetslösa, inte direkt nåt jag tror går att försvara inför skattebetalarna, men så har det sett ut, och gör så fortfarande, även om några av de mest bortkastade utbildningarna har lagts ner på en del ställen.

    Vad som ska eller behöver göras vet jag inte, jag har efterfrågat förslag, och även hoppats på att något politiskt parti skulle ha haft idéer, men det är dödstyst.

    Det enda som hörs är att det är mer personal och ibland mer pengar som behövs, och personligen är jag mer än less på att höra det.
    Jag vill veta vad alla dessa "mer pengar" ska användas till, för varför ska vi skyffla in mer pengar, om det inte finns nåt att använda dom till som ger omgående och märkbara resultat? 
    Alltså, vad ska dessa "mer pengar" användas till, förslag?
    Och hur vi får fram mer personal som oppostionen säger är vad som måste anställas nu, om det inte är som jag tror, att vi måste utbilda dom, förslag?

    Tror du det hjälper att byta regering, om de du vill byta till inte kan ge några svar?
    Själv är jag säker på att det kommer att ta lika lång tid, oavsett regering, att rätta till problemen med skola, vård och Polis.
    Om jag hade haft fel, då är jag rätt säker på att man satsat pengar och köpt sig en lösning.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-07 07:24:19 följande:
    Som sagt: illegala invandrare har rättigheter som kostar våra socialförsökringssystem. Tvärtemot vad VMB trodde.

    Och det gäller inte bara barnfamiljer.
    Du menar alltså, precis som vissa i SD uttryckt i media, att vi ska skita i barnkonventionen och de mänskliga rättigheterna, ja då vet vi det.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2017-02-06 15:32:10 följande:
    Hur många tycker du att vi kan ta emot?
    Det är ingen fråga som det går att svara på mer exakt, behovet eller möjligheterna kommer aldrig att vara statiska.
    Finns ett humanistiskt behov från omvärlden, så ska vi ta emot alla vi kan, och som du sett, så kan det variera från nästan 0 till fler än 100.000.
    Där är det inte så svårt, då vi alla förväntar oss hjälp ifall vi hamnar i en situation då vi behöver den.

    Utöver det så kommer det alltid att behövas folk att fylla vakanser hos företagen och för att demografin inte ska bli snedvriden.
    Där är det mycket svårare att göra rätt, och många fler saker som spelar in än enbart ett humanistiskt behov, så antalet får vi lita på att de som jobbar med dom sakerna kan ge oss rätt upplysningar om. 

    Om jag ser framåt nåt år, så tror jag problemet inte kommer att vara för stor invandring, utan att många återvänder och vi blir kort om folk.
    Det brukar vara det som händer när ett större antal människor har tvingats fly från sitt hemland, så den återflytten måste vi vara beredda på händer även här i Sverige.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-06 17:58:34 följande:
    Illegala invandrare har rätt till såväl, vård som skolor som socialbidrag så jo - de belastar systemet på just precis det sättet.

    Dom har inte rätt till nånting förutom vård som inte kan vänta, och det ska vi vara jävligt glada för, så vi t.ex slipper råka ut för nån onödig epedemi.
    Sen har dom förstås de rättigheter som föreskrivs i FN-reglerna, men det är en helt annan sak.

    http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/papperslosa/

    Om det sen handlar om rent kriminella, så har dom inte nån annan rätt än den till vård.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?