Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Flash Gordon skrev 2016-06-15 09:55:36 följande:
    Socialdemokraterna i Härnösand goes full SD.

    Gärna en generös invandringspolitik. Bara inte just här.

    Ingen detalj är för liten för att inte kunna användas för att stoppa invandrarna från att komma.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/vi-p...

    Kul ändå, såhär lite från sidan, att se dubbelmoralen bli så övertydlig.
    De fortsätter på samma sätt:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/folj-med-ombord-pa-asylbaten

    Härnösands kommun protesterar och har polisanmält hamnägaren för att rätt certifiering saknas.

    - Vi kommer jobba under helgen med den här frågan. Det är extremt frimodigt, så som de här beter sig, att de tänker att de ska bli mottagna vänligt när de kommer på det här sättet, säger Fred Nilsson (S), ordförande i Härnösands kommunstyrelse.

    Ja, vad tror de egentligen? Skulle Fred Nilsson (SD), eh... (S), verkligen ordna med ett vänligt mottagande?

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kommunen-och-lansstyrelsen-kan-ta-hjalp-av-kronofogden

    Härnösands kommun och Länsstyrelsen Västernorrland hotar ägaren av hamnen i Utansjö och fartyget Ocean Gala med vitesföreläggande och sanktionsavgift på 2 215 000 kronor. Kravet är att Ocean Gala omedelbart ska lämna hamnen i Utansjö. Enligt brevskrivarna kan det ytterst bli fråga om att avlägsna fartyget med kronofogdens hjälp.

    Nu ska Fred Nilsson (S) till och med ta hjälp av kronofogden för att köra bort de stackars flyktingarna som sprungit för sitt liv undan bomber och granater i Syrien.

    Vad gör alla de där "Ingen människa är illegal" och "Refugees welcome" och allt vad de heter? De borde bege sig med raketfart till Utansjö.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-06-21 22:59:51 följande:
    Ebba Busch Thor ljuger på Twitter och påstår att Kristdemokraterna har röstat nej i dagens omröstning. Ett parti som säger sig representera en kristen värdegrund ska för bövelen inte ljuga! 
    Det hölls sju omröstningar i frågan i riksdagen. I en av dem röstade KD ja till att avslå S och MP:s förslag om att inskränka rätten till familjeåterförening.

    I en annan omröstning där ja till inskränkning av familjeåterförening, som KD är emot, hade klumpats ihop med diverse andra förslag som KD stödjer la de ner sina röster. Det är resultatet av den omröstningen vi ser i din bild.

    Hur tycker du att de borde ha röstat i dagens omröstningar med de åsikter de har om du nu är så kritisk mot hur de gjorde? Finns det något annat sätt att rösta som bättre representerar deras åsikter?
  • K Markatta

    Migrationsverket har problem med att hantera alla de asylansökningar som lämnades in förra året trots att personalstyrkan ökats kraftigt. I en intern rapport pekar man nu ut nyanställda 80- och 90-talister som boven i dramat. I de här grupperna menar man att många är curlade och inte klarar av att fatta effektiva och korrekta men kanske en smula "okänsliga" beslut. Dessutom finns det aktivister som inte sköter sitt jobb utan av egna personliga skäl vägrar fatta avvisningsbeslut:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/miragtionsverket-skyller-allt-farre-asylbeslut-pa-curlade-80-talister

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-09-07 09:46:56 följande:

    Lagen om eget boende är som sagt införd av den borgerliga regeringen 1994. Socialdemokraterna har under många år varit kritiska mot lagstiftningen (redan innan SD kom in i Riksdagen). Nu jobbar socialdemokraterna på att förändra lagen.


    De får väl börja jobba med sin regeringspartner miljöpartiet, som kanske under åren varit ebo-lagens främsta förespråkare. Så här lät det för ett och ett halvt år sen när de skulle presentera en gemensam invandringspolitik:

    www.dn.se/nyheter/politik/en-seger-for-miljopartiet-for-ovanlighetens-skull/

    - Socialdemokraterna har velat avskaffa Ebo-lagen, som gör det möjligt för asylsökande att välja var de vill bosätta sig. Miljöpartiet är tvärtom en varm anhängare av lagen. Och den nya politiska plattformen nämner inget om Ebo-lagen, vilket också är en MP-seger. Det gröna partiet har haft och har en tung tid i regeringen. Men detta ser faktiskt ut som en framgång i en hjärtefråga.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-09-25 15:49:38 följande:
    Prognosen pekar mot de lägsta mottagandet på 6 år och dvs mottagandet var högre när alliansen/moderaterna satt vid makten.

    Det är bara att konstatera att den kollaps som skrikhögern påstod att Sverige drabbats av efter redigt ingripande av regeringen aldrig inträffade.
    Varningen för systemkollaps till följd av regeringens senfärdighet kom från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Är de "skrikhöger" nu också?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-09-25 16:23:19 följande:
    MSB gick tidigt ut och avfärdade allt snack om systemkollaps.

    www.dn.se/nyheter/sverige/msb-avfardar-system.../
    Nej, de förtydligar bara att det vid det tillfället när blogginlägget skrevs inte var frågan om en systemkollaps. De skriver vidare att ordet "systemkollaps" är lite för starkt och leder till att en del kanske oroar sig något mer än de egentligen behöver göra. De föredrar ett annat ordval.

    Slutsatserna och analyserna ändrade de inte på. De bedömde exempelvis att "målet för liv och hälsa är utmanat"
    , vilket i det här sammanhanget bl.a. betydde att folk som vände sig till Migrationsverket kunde hänvisas till att bo på gatan mitt i vintern.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-09-25 17:18:47 följande:
    MSB skrev på sin hemsida i december följande:
    att säga att det är en systemkollaps är helt enkelt inte sant.

    Kan en dementi av att Sverige befann sig i en systemkollaps bli mer tydlig än så?
    Skilj på "risk för systemkollaps inom vissa områden om ingenting görs" och "vi befinner oss just nu mitt i en total systemkollaps".

    Det är det sistnämnda man dementerar efter att vissa verkar ha fått den uppfattningen.
  • K Markatta

    Nu verkar det vara på gränsen till systemkollaps i argumentationen.

    I inlägg 2575 som du tyckte att jag skulle läsa igen säger Flash G att mottagningssystemet kollapsat medan du säger att den kollaps som skrikhögern påstod att Sverige drabbats av aldrig inträffade.

    Vad är din egen bild av hur Migrationsverkets mottagningssystem såg ut förra hösten? När man inte hade lämpliga boenden tillgängliga utan med kort varsel fick inhysa folk i gymnastiksalar, i tältläger man i all hast byggt upp utomhus när det var minusgrader, på golvet på Migrationsverkets huvudkontor, i tält på parkeringen utanför Migrationsverkets kontor eftersom det var fullt på golvet och till sist på gatan?

    Det var inte för skojs skull som regeringen med stöd av SD beslutade om panikåtgärder för att minska invandringen. De bedömde att situationen var ohållbar.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?