• Sthlmsthlm

    IVF oktober 2015

    Hej , hoppar in här!
    Är på mitt fjärde IVF nu och kör korta protokollet med 112 Menopur. Är på dag 7 idag och preliminärt äggplock onsdag nästa vecka på Carladerska.

    Känns bra so far, men känner mig så otroligt stressad. Blä. Vaknar på morgonen och känner direkt stress över allt. Jobb, behandling, allt. Så vet man att det är dåligt att vara stressad, så blir det stress över stressen. 

    Någon som känner igen detta? Är sjukt mycket känsligare denna gången än tidigare försök. Om någon petar på mig börjar jag gråta känns det som. Tänker att det är för att det är fjärde gången och man verkligen vill, men inte vågar hoppas att det blir något.

  • Sthlmsthlm

    Totoo- just idag känns det faktiskt lite bättre. Jag fick hjälp med en del saker på jobbet och då släppte en del av stressen. Annars har jag som du försökt ta det allmänt lugnt. 

    Sista VUL idag - 12 stora äggblåsor på g, plus ett gäng små. Slemhinnan var på 9 mm så det såg också bra ut. Så ikväll blir det Ovitrelle och onsdag äggplock - spännande! Och sedan börjar riktiga väntan... skräckblandad förtjusning!

  • Sthlmsthlm

    Vissa läkare skriver bara ut till nästa ultraljud och sedan får du nytt recept. Men det beror på dos. Jag hade 112 och då räcker ju 1200 till hela stimuleringen. :)


    Ett namn skrev 2015-09-28 18:53:13 följande:

    Har precis hämtat ut mina Gonal F sprutor. Imorgon ska jag in och ta blodprov för att se om jag är nedreglerad och förhoppningsvis får jag börja spruta på torsdag. Hur mycket Gonal F har ni fått utskrivet till er? Jag fick 1200ie, vilket jag tycker låter lite. Vet inte dos än, får jag reda på på torsdag.

    Har sprutat med Suprecur i 2veckor nu och inga biverkningar för min del, vilket är skönt. Kanske något tröttare men blir lätt att jag känner efter lite extra samt härleder alla små förändringar till medicinen vilket jag egentligen inte tror stämmer för mig ;)


  • Sthlmsthlm

    Gjorde äggplock på carlanderska igår, snabbt och smärtfritt! 10 ägg blev det, så det känns väldigt lagom (haft för många tidigare). Verkligen stor skillnad upplevelse, kändes knappt under uttaget och har inte haft någon smärta eller svullnad efter. Otroligt. 

  • Sthlmsthlm

    Jag är på väg för återföring nu! Livrädd att det inte ska finnas ngt att sätta tillbaks. Av de 10 som jag fick var tre omogna (har aldrig hänt förut!), fyra befruktades inte trots ICSI, men de tre som blev befruktade såg jättefina ut (igår). Jag har ju haft så många ägg förut och då kanske de funnit 12 blastocyster av 20 ägg, liksom mer att välja från, även om de flesta varit dålig kvalitet.

    Men nu är det kvalitet och inte kvantitet som gäller!!

    Vem är näst i tur på äggplock?

  • Sthlmsthlm

    Börjar på en lista, ni kan fylla på:

    Sthlmsthlm, 39 år, IVF nr 4, kort menopur 112, ÄP 30/9, ET 2/10, testdag 16/10.

  • Sthlmsthlm

    Jag fick tillbaks ett litet ägg som såg jättefint ut. De andra två var lite fragmenterade och de ska få växa till dig några dagar och förhoppningsvis frysas in.

    Tidigare har jag varit med om att ett ägg som inte är perfekt på dag 2-3 faktiskt blir en fin blastocyst. Så jag hoppas på det.

    De vill heller inte sätta in två om inte båda är av toppkvalitet, då kan det "halvbra" ägget störa implantationen av det fina ägget så det kan minska chanserna.

    Ruvning here we come!


    Zamira skrev 2015-10-02 16:17:40 följande:

    Hur gick det för dig??

    Ja man får tänka så, det tänker jag göra nu vid nästa, vill ha färre ägg, men förhoppningsvis bättre kvalité och kanske någon till frysen!!


  • Sthlmsthlm

    Zamira, 19 ägg och bara ett kvar, det låter som jag. Har du högt AMH? Mitt ligger på 6,5 vilket är mycket högt speciellt för min ålder (har inte PCOS). Hur ändrar de protokollet till denna ivf? Har de sänkt?

    Lutetzia, tack! Visst var det du som också kände stress? Jag känner konstant stress och oro nu. Sjukt jobbigt. Bara man inte blir utbränd på kuppen.

  • Sthlmsthlm

    Kul! Håller tummarna!


    TwinkyIVF skrev 2015-10-04 17:35:35 följande:

    Kul med en till som ruvar! Jag har test dag 14/10. Gjorde ET 30/9 med en 5 dagars blastocyst!


  • Sthlmsthlm

    Tips är att skriva logg vad man tar för mediciner och hur man mår. Förhoppningsvis gör man bara ett IVF, men om inte är det superbra att ha för att kunna jämföra försök, doser etc.

    Jag är på ruvdag 3. Försöker inte känna efter så mycket, men har lite lätt mensvärk. Äggstockarna verkar ha återhämtat sig helt en knapp vecka efter ÄP.

Svar på tråden IVF oktober 2015