Inlägg från: foodforclouds |Visa alla inlägg
  • foodforclouds

    Mat (och godis) från 80- och 90-talet

    Marabous mjölkchokladdryck som man köpte i en liten tetra med sugrör. Godaste drickchokladen någonsin.

    Glassar: Banana Joe, Red Dream (jordgubbsglass med överdrag formad som jordgubbe), Bom Bom (pappstrut fylld med små vanilj- och chokladglasspraliner med chokladöverdrag).

    Partypågar! Sjukt goda kakor - blomformade pepparkakor med vit glasyr och strössel.

    Sedan fanns det polarbröd med svarta vallmofrön. Nomnomnom.

    Fast hemma åt vi ostgratinerade fiskbullar i hummersås och stekt blodkorv med lingonsylt. Älskade båda delar men skämdes för det eftersom man _skulle_ tycka att det var äckligt.
    Om man var lite lat med matlagningen stoppade mamma in Stinas kyckling eller ett torskblock med en påse Findus franska fiskgratängsmix ugnen.

    Under sommaren plockade vi klarbär som man sedan gjorde "Spottsoppa" på. Vi kallade det så eftersom kärnorna var kvar i bären och man var tvungen att spotta ut dem och lägga dem på kanten av tallriken.

Svar på tråden Mat (och godis) från 80- och 90-talet