Inlägg från: scrapparlotta |Visa alla inlägg
  • scrapparlotta

    Korngryn..nyttigt?

    Råkade köpa fel....skulle köpt matvete men kom hem med korngryn. Funkar det att äta till mat...som matvete? Ska försöka gå ner i vikt...är det nyttigt? Funkar att byta mot pasta och sånt?

  • Svar på tråden Korngryn..nyttigt?
  • scrapparlotta
    K grrl skrev 2015-09-15 13:01:12 följande:

    Ja. Jag föredrar korn (då i form av matkorn) framför vete. Korngryn är klippt istället för helt.


    Är det nyttigt då?
  • scrapparlotta
    Aniiee skrev 2015-09-15 17:29:40 följande:

    Korngryn/100 g (kokta)

    kcal: 70
    Protein: 1.6 g
    Kolhydrater: 13,4g
    Fett: 0,5 g
    Fibrer: 2,3 g

    Vitamininnehåll (procent av RDI för kvinna 30, 160 cm/60 kg). 
    Folat: 3,5
    B1: 10
    B2: 2,9
    B3: 18,8 
    B6: 7,9
    E: 0,8

    Mineralinnehåll (se () ovan):
    Fosfor: 8
    Järn: 5
    Kalcium: 0,8
    Kalium: 5
    Magnesium: 3,2
    Selen: 0,5
    Zink: 3

    Omega-fett:
    O6: 0,2 gram

    Kolesterol:
    0

    Kolhydrater, gram:
    Monosakarider: 0,2
    Disakarider 0,2
    Sackaros 0,2

    Summa summarum: Korngryn är inte nyttigt, på det sätt att det inte är särskilt näringstätt. Men det är inte onyttigt heller. Det är kcal-snålt.

    Det är ett typiskt utfyllnadslivsmedel, som hjälper till så du blir mätt, men näringen bör komma från resten av måltiden.


    Ok, tack för svaret :) Då ska jag testa detta...... :) Nån på jobbet sa att man gör gröt av det, men det ska nog gå och äta till lunch med :)
Svar på tråden Korngryn..nyttigt?