Inlägg från: Lalinandanenon |Visa alla inlägg
  • Lalinandanenon

    Tjugo års otrohet

    Jag har läst din historia och jag är väldigt berörd av den. Jag känner igen mig i precis allt du skriver. Jag går genom nåt liknande. Bomben kom för 7 månader sedan för mig också. Vi ska försöka lappa ihop vårt förhållande igen. men jag vet inte. Det är så sorgligt att vara tillsammans med någon som man sett upp till, någon som man litat på och som man trott allt gott om göra nåt så svinigt och sett en i ögonen efter det.

    i mitt fall blev jag bedragen av en "kompis". Jag har också skrivit till honom för att få en förklaring eller kanske bara ett " förlåt". Men det är dödstyst. Hatar fanskapet!

    Det känns som om man förlorat en bit av sig själv. Även om min fru nu gör allt i sin makt och verkligen förändrat sig så kommer aldrig sorgen över att ha levt i en lögn så länge gå över.

    I vårt fall har vi barn under 10 år så det är inte bara att lämna.
    Det är kämpigt att veta att det aldrig kommer att bli som det var tidigare. Jag saknar mitt gamla liv. Livet suger ibland.

    Hoppas du får en fin jul trots eländet. Jag finner iallafall en konstig tröst att det finns fler därute som går genom samma sak. Den första tiden kändes det som att man var ensam i hela världen om att gå genom detta.

    Kram.

  • Lalinandanenon
    191919 skrev 2015-12-22 10:14:40 följande:

    Hej på dig.

    Det gör ont i mig när jag vet att du lidit och lider som jag. Bara den som upplevt vet hur det känns.

    Kan inte hellre förstå att den som varit med om att skapa eländet inte kan stå till svars och åtminstone besvara några av de frågor som man har. Tystnad och en otrolig feghet är vad dom besitter. Jag har mailat, skrivit brev och nu sist sänt sms men tystnaden är total. Jag hatar också fanskapet.

    Jag förstår att du sitter i ett annat läge som faktiskt tänker på barnen vilket hon inte har gjort under otroheten.

    Det blir aldrig som förr det vet både du och jag men vi försöker dela varandras sorg och förtvivlan så stöttar vi varann. Du skriver också att du saknar det gamla livet och vet du det gör jag också såå enormt. När allt var fint och lyckligt som man trodde. Kan inte hålla tillbaka tårarna när jag skriver...

    Du träffar väl någon som du kan prata med ? Jag går hos psykolog vilket har gett mig mycket stöd. Dessutom har jag många goda vänner som stöttar mig när jag behöver och barnen inte att förglömma.

    Hoppas du me får en God Jul så gott det går och kram på dig


    hej och tack för ditt svar.
    Min fru går nu till en psykolog för sitt bekräftelsebehov och har väl så att säga förstått den skada hon gjort. Hon har verkligen ändrat sig och blivit den kvinna som jag alltid velat ha och som hon själv vill vara. Vi har pratat om saker och kommit närmare varandra än vi gjort under hela vår tid tillsammans ( 18 år) . jag har för mig att du skrev nåt liknande också. Allt skulle kunna bli så bra om det inte vore för allt svek. Det är inte bara att glömma och gå vidare med den nya förbättrade kvinnan. Åtminstone inte för mig. Jag vet att hon nu är bättre och att hon kämpar för oss men jag kan inte förlåta allt svek. Det gör för ont fortfarande. Jag tror att du är i samma läge. Det är för många "hur" och "varför" och "när".  Det är så förbannat tragiskt hur människor hittar på patetiska ursäkter för sig själv för att fortsätta sitt vidriga beteende. Jag avundas dig på ett sätt som tagit detta steg. Själv har jag tänkt på det minst 1000 gånger sedan det kom upp men jag vill inte såra mina barn. Min äldsta dotter har tagit väldigt illa vid sig med alla bråk vi hade i somras. Jag var så  otroligt arg och ledsen och vilsen. Min dotter ska inte behöva uppleva att se sina föräldrar så trasiga igen. För vad det är värt så tycker jag att du gör helt rätt. Skit i din jävla gubbe! Att ha betett sig så i hela ert liv går inte att förlåta. Det finns inget som helst försvar för detta.

    Ta dock inte mig på orden. Jag är fortfarande själv för trasig för att kunna tänka riktigt rationellt.  Det finns ju tydligen nåt som heter att "människor förändras" Själv skulle jag vilja kunna förlåta och glömma och se framåt. Det är faktiskt min högsta önskan just nu.
  • Lalinandanenon

    Önskar dig lycka till jag också. Skriv gärna mer så att jag får se hur det går för dig!

  • Lalinandanenon
    191919 skrev 2016-01-18 22:01:06 följande:

    Jag kommer absolut fortsätta att skriva eftersom det gör gott i min själ att få dela med mig. Jag träffade läkare idag och det visade sig på testerna som har gjorts på mig att mina framsteg är stora. Ångesten och stressen har minskat avsevärt. Jag har fortfarande stora koncentrationssvårigheter men det går ändå framåt. Tänk att helt ofrivilligt hamna i denna makabra situation. Det känns väldigt orättvist. Inte så att jag önskar någon annan behöva genomgå helvetet men det är orättvist att min man har fått njuta sötebrödsdagar med en annan kvinna i tjugo år medans jag får bära helvetet av resterna. Han har haft trevligt och som straff får jag lida för det. Galet eller hur. Nu blir jag helt plötsligt så FB att jag vill skrika så taket lyfter. Någon som förstår ilskan jag känner ???


    jag förstår! Han har haft kakan och ätit upp den så länge.
    Frågan är hur god hans "kakor" blir nu när den godaste kakan är borta?


  • Lalinandanenon

    Det kommer nog att gå upp för honom vad exakt det är han förlorat när du försvinner på riktigt! Hittills har han ju kommit undan och det verkar inte som om han förstår vidden av vad det är han gjort. Kanske kommer han aldrig förstå och det är ju tragiskt i sig, eller så kommer allt över honom.
    Hursomhelst är det inte ditt problem och snart är du så stark att du inte bryr dig längre och kanske till och med unnar honom nån kvinna som försöker ta hand om honom för du har fullt upp med ditt eget liv.

    Dagen kommer när du är där. Din ex-make kommer nog aldrig komma dit och han kommer nog alltid att sakna den gamla goda tiden när allt gick så bra.

    Det blir din hämnd!
    Du kommer att sörja att du blev så lurad och förnedrad men kommer att ha framtiden för dig.
    Han kommer att sörja att han förlorat dig och sakna dig i resten av sitt liv och veta att han aldrig under några omständigheter kommer att få dig att se honom på samma sätt igen. Att gå från att vara en man som folk ser upp till och uppskattad till en man som ingen ( som betyder nåt) bryr sig om längre blir hans straff.

    Önskar dig lycka till med ditt nya boende och tänk på dig själv nu i första hand.

  • Lalinandanenon
    191919 skrev 2016-05-11 20:42:24 följande:

    Jo jag söker stöd där jag vet att det finns att få.

    Under hela det här året har jag aldrig känt någon intensiv trötthet, tvärtom har jag varot "hög" på nåt vis. Har sovit några timmar på natten, vaknat tidigt och förvisso känt mig trött men aldrig somnat om. Jag går var tredje vecka hos psykolog. Var tredje vecka på familjerådgivning. Familjerådgivningen är ganska omtumlande men ändå givande. Vi försöker försonas eftersom vi har barn o barnbarn tillsammans och kommer att umgås vid ett flertal tillfällen. Jag gör det med respekt för barn o barnbarn inget annat. Jag skriver "vi" men egentligen är det väl jag som försöker försonas med min man för att stå ut med honom.


    Jag vet inte om jag ska kalla dig stark eller naiv. Jag förstår inte varför du ens lägger ned mer tid på att försöka försonas med en man som förnedrat dig i 35 år?
    Hur tänker du? Vad är det ens som gör att du behöver stå ut med honom längre?
    Har han nån hållhake på dig? Är du beroende av honom ekonomiskt?
    På vilket sätt visar du dina barn respekt genom att gå i terapi tillsammans med denna man? Jag tycker snarare att du visar dom att deras far minsann kommer undan med att ha levt ett dubbelliv och svikit familjen i hela deras liv.

    Jag tycker att det är upp till din otrogne man att visa respekt och försonas med sina barn. Jag har följt tråden och varit imponerad på ditt sätt hittills där du flyttat ut och försökt tagit tag i ditt liv. Varför måste ni gå i terapi tillsammans för att ni eventuellt måste träffas vid speciella tillfällen i framtiden som födelsedagar och barnbarnebs studenter osv?

    Är det så att ni bestämt er för att fortsätta tillsammans och du ska förlåta detta så är det väl en sak såklart. Dock har det i hela tråden låtit på dig som att du avskyr honom och hans älskarinna och inte vill ha något med honom att göra längre.

  • Lalinandanenon
    191919 skrev 2016-08-18 13:23:02 följande:

    Ja det ante mig att det är väldigt luddigt. Önskan vore att man följer en väg som så småningom blir y-formad och det blir den först när man har kommit till ett beslut. Familjerådgivaren bad mig tänka mig att jag står vid ett vägskäl och ska välja. Mitt bestämda svar var "jag är inte där än" Jag är inte färdig än, vägen är helt enkelt väldigt lång och jobbig att gå.


    Du vet redan men saknar kraft att genomföra beslutet.

    Jag undrar hur du idag skulle välja om du fick gå tillbaka till den ödestigra kvällen  när ni satt och hade det trevligt och drack vin och du råkade se hans SMS.

    Skulle du välja att du inte såg det och att allt varit som vanligt idag eller skulle du vilja veta det ändå?

  • Lalinandanenon
    191919 skrev 2016-08-18 13:58:37 följande:

    Första meningen stämmer nog.

    Det var trots allt bra att jag såg det då annars hade jag haft all jävighet kvar. Han hade kunnat fortsätta tio år till. Jag tror nämligen inte att hela livet hade kunnat passera utan att det uppdagats. Det värsta scenariet hade varit att han hade dött och den andra kvinnan hade gett sig tillkänna. Hur hade jag då kunnat få svar på alla mina tusen frågor?

    Det fanns nog en mening med det som skedde men mitt hjärta skenar iväg när jag tänker tillbaka

    Så bra att jag nu efter 40 år har fått veta vad det var för typ av man jag valde att leva med, falskheten själv. Man får nog leta med ljus o lykta för att hitta liknande


    Det finns olika typer av falskhet tycker jag. Allt från de som gör sk, "misstag" till dom som inleder förhållanden med flera andra och lever dubbelliv.

    Det din man gjort mot er så länge hamnar längst ned på min skala. Att han levt som vanligt med er i alla dessa år är nästan omänskligt grymt.
    Förmodligen har han nån slags empatistörning.

    Jag lider så mycket med dig.
Svar på tråden Tjugo års otrohet