• kallebakom

    hemma pizzabagare fråga !

    hej,utan skryta utan var ärliga,hur pass nära en pizzeria-pizza kommer ni hemma själva ? jag tyvärr kass-visst blir god men liknar INTE pizzeians tyvärr...

  • Svar på tråden hemma pizzabagare fråga !
  • IsDimma

    Inte alls likt. Degen blir tjockare hemma och smakar annorlunda - jag gör iofs botten på surdeg. Sen smakar osten annorlunda eftersom jag tycker västerbottenost smakar godare.
    Men i min värld så är pizzeriapizza och hemmapizza två helt olika maträtter!

  • Aniiee

    OM jag skulle få för mig att göra en sådan - hyfsat. Men ärligt, jag vill inte ha pizzeria-pizzor hemma. Lite högre krav/standard har jag allt....


    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
  • kallebakom
    Aniiee skrev 2015-09-22 18:06:24 följande:

    OM jag skulle få för mig att göra en sådan - hyfsat. Men ärligt, jag vill inte ha pizzeria-pizzor hemma. Lite högre krav/standard har jag allt....


    jo iofs men hemma så kan du ju faktis lägga på ÄKTA oxfile tex,eller annan köttdirekt av högsta kvalitet?
  • Aniiee
    kallebakom skrev 2015-09-22 19:42:58 följande:
    jo iofs men hemma så kan du ju faktis lägga på ÄKTA oxfile tex,eller annan köttdirekt av högsta kvalitet?
    Exakt. Inte samma sak någonstans.

    Men helt ärligt så föredrar jag att göra deep dish (chicago style) pizza när jag gör egen. Det har jag nog aldrig sött på i sverige. 

    Ska faktiskt göra pizza på torsdag. Lammfärspizza.... mums.
    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
  • Tonensu

    Hemmapizza är godare :)

  • cattus

    Använder de färdiga bottnarna på "pop-up burk" men gör min egen tomatsås(tomatkross, tomatpure, lite vitlök, peppar, salt och lite oregano, mixas till en fin smet och räcker till flera pizzor) och sedan blandar friskt med rester/vad jag vill ha, samt både rivna ostkanter(milt ost) + smulad mozarella. Supergott!

  • idasmat

    Jag tycker det är svårt att få till brödet, men dem andra ingredienserna blir bättre hemma :) Jag håller på att testa lite olika recept och tricks nu för att få till en bra pizzabotten. Får återkomma när jag har hittat något jag tycker är bra!

  • klyban

    Om man ska närma sig pizzeria smaken, så får man sänka kvalitén på vissa råvaror.
    En annan vill ju ha en smakrik ost på, ala västerbotten eller en vällagrad cheddar.
    Sen degen gör jag alltid med durum, som knådas rejält och jäsa i kylen under ett antal timmar.
    Det ger en riktigt jävla god botten.

    Ska jag vara ärlig, så försöker jag faktiskt göra pizzan godare än på pizzerian, genom använda högkvalitativa råvaror.

  • idasmat
    klyban skrev 2015-09-23 22:48:45 följande:

    Om man ska närma sig pizzeria smaken, så får man sänka kvalitén på vissa råvaror.
    En annan vill ju ha en smakrik ost på, ala västerbotten eller en vällagrad cheddar.
    Sen degen gör jag alltid med durum, som knådas rejält och jäsa i kylen under ett antal timmar.
    Det ger en riktigt jävla god botten.

    Ska jag vara ärlig, så försöker jag faktiskt göra pizzan godare än på pizzerian, genom använda högkvalitativa råvaror.


    Håller med, din deg låter god! Ikväll tänkte jag testa det här receptet: www.vinochmatguiden.se/recept/todd-english/todds-pizzadeg
  • klyban
    idasmat skrev 2015-09-24 13:57:58 följande:
    Håller med, din deg låter god! Ikväll tänkte jag testa det här receptet: www.vinochmatguiden.se/recept/tod d-english/todds-pizzadeg

    Är tyvärr inte så förtjust i grovtmjöl till sånt här.
    Kanske om man  gör om själva pizzan lite, för anpassa till det grova.
    Så kan det nog bli kanon.
    Sen i och för sig , så kan 5-10% grahamsmjöl, göra underverk i vetemjöls degar.

  • idasmat
    klyban skrev 2015-09-24 19:56:29 följande:

    Är tyvärr inte så förtjust i grovtmjöl till sånt här.
    Kanske om man  gör om själva pizzan lite, för anpassa till det grova.
    Så kan det nog bli kanon.
    Sen i och för sig , så kan 5-10% grahamsmjöl, göra underverk i vetemjöls degar.


    Jag tyckte det blev himla bra :) 
  • ljuvliga

    Jag gör hellre pizza hemma eftersom att det blir så mycket godare! Skulle min smaka som pizzeria-pizza så har jag misslyckats helt. ärligt talat så smakar alla pizzeria pizzor nästan likadant. Mycket saltig smak och alldeles för mycket fett ovanpå.

    När jag gör egen så använder jag alltid vetemjöl special o gör en deg som ska jäsa. Och dessutom får jag välja vilka pålägg jag vill och hur mycket jag vill ha på och smakerna lyfts fram mycket mer än vad det gör på en sliskig hämt-pizza.

  • klyban
    ljuvliga skrev 2015-10-24 21:55:25 följande:
    Jag gör hellre pizza hemma eftersom att det blir så mycket godare! Skulle min smaka som pizzeria-pizza så har jag misslyckats helt. ärligt talat så smakar alla pizzeria pizzor nästan likadant. Mycket saltig smak och alldeles för mycket fett ovanpå.
    När jag gör egen så använder jag alltid vetemjöl special o gör en deg som ska jäsa. Och dessutom får jag välja vilka pålägg jag vill och hur mycket jag vill ha på och smakerna lyfts fram mycket mer än vad det gör på en sliskig hämt-pizza.

    Hemma använder man ju råvaror med högre kvalitet.
    Därför är det svårt att få det smaka pizza från pizzeria.
    Men tar man deras skinka, så tar man ett stort hopp emot deras smak.

Svar på tråden hemma pizzabagare fråga !