Inlägg från: Anonym (kluven) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kluven)

    Hål i öronen på bebis

    Fördelen med att ta hål i öronen på att litet barn är att de inte minns nånting av det.
    (Jämfört med mig, Jag va typ 6-8 år nåt sånt när vi tog hål i öronen på mig, fy helvete kan jag bara säga, det va innan det var allmänt känt att skjuta hål hos frisören är en dålig ide. Det gjorde ont i veckor efter.)

    Men annars vet jag inte andra fördelar eller nackdelar med att ens ha hål i öronen överhuvudtaget.
    Det ser ju jävligt illa och dumt ut när en så liten har piercade öron men är det verkligen så illa egentligen?

  • Anonym (kluven)
    Alvina skrev 2015-09-23 12:56:41 följande:
    Det gjorde ont i flera veckor efteråt, skrev du. Och du tror inte bebisar kan känna samma smärta?
    Jag tror inte att de slår hål i öronen på en bebis med en jävla piercingpistol som de har hos frisören, det måste ha gått till med kanyl och det gör ont i max en timme efter. Och den kommer inte ihåg det när den blir äldre, om det gjorde ont i 1 timmer eller inte.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-23 13:12:21 följande:
    Jag köper inte "för att de inte ska komma ihåg smärtan" resonemanget, då kan ju föräldrar likväl börja tatuera bebisarna också med det resonemanget i ryggen.
    Här är ett tänkbart problem, om man är 6-8 år och ska ha hål i öronen för att man vill det och mamman tycker det är okey och stödjer det, kan man gå till en piercingstudio och göra det ordentligt?

    Och nej, det resonemanget håller inte för tatueringar. dels för att det finns miljoner med olika typer av motiv, färgkombinationer och ställen på kroppen. det kan bli bristningar/andra problem medan man växer.
    Jämfört med hål i öronen, öronsnibbarna kan man inte göra så mycket med, töja ut dem kanske, men förutom det så är det fortfarande bara ett par (små) hål i öronen.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 09:52:51 följande:
    Här har alla som behöver motivationen att ge fan i sina små barns öron, vad "bara ett par små hål" kan bli.
    99,98% av alla hål som blir tagna blir inte sådana katastrofala infektioner. De där måste ha blivit skjutna hos frisören och den andra bilden har säkerligen försökt att töja öronsnibben.
    Jag tycker att pistolen hos frisören borde vara olaglig.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 11:35:24 följande:
    Du tycker ändå det är värt att ta risken och offra sitt barns små öron? Hur kom du fram till den statistiken?
    Jag har som sagt inte tagit ställning i frågan och därmed heter jag Kluven. Jag ser både för- och nackdelar med det.
    Hur jag kom fram till den statistiken? Ja det är jävligt sällan man ser så illa infekterade öron så det måste vara färre än 99% av alla piercingar som görs helt enkelt. visst, kanske 10% blir smått infekterade men det är något som man kan bota själv utan att  det går överstyr och ser så illa ut som bilderna du la upp.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 11:35:24 följande:
    Du tycker ändå det är värt att ta risken och offra sitt barns små öron? Hur kom du fram till den statistiken?
    och dessutom är man crazy om låter sin bebis, småbarn, barn, tonåring, syster, bror, släkting, kompis, bekant eller granne pierca sig hos frisören genom att skjuta hål i örat. Då kan man seriöst ifrågasätta hur lämpad man är som förälder, vän, släkting eller som granne.
    Det gör som sagt sjukt ont och det kommer att vara så i några veckor efter och det har en mycket större risk för infektion. Det borde vara förbjudet.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 11:56:50 följande:
    Risken FINNS, stor eller liten kvittar.
    Du får väl fundera på om det är värt att du utsätter ditt barn för den risken eller inte. Är det värt att riskera inflammationer mot den "söthet" två öronhängen ger?
    Ja, dels för att jag skulle se till att det verkligen är sterilt och bra, normal hygien och sunt förnuft, med extra uppmärksamhet till det piercade området, är allt som behövs. Jag skulle inte vilja ha det på ett spädbarn (3 månader) utan den skulle vara minst ett år i så fall. Tycker det ser allmänt sjukt ut med örhängen på små bebisar.
    Om infektions risken är den enda saken man är rädd för så får man väl säga till att det är piercat med kanyl och ge det extra uppmärksamhet, och med den logiken kan man pierca ett helt nyfött barn
  • Anonym (kluven)
    Anonym (Oförsvarligt) skrev 2015-09-26 12:05:30 följande:
    Jag har gjort ca. 14 piercings, både som barn och vuxen. Samtliga har blivit mer eller mindre infekterade trots minutiös skötsel, sterila verktyg etc. De flesta har läkt fint till slut men risken för allvarligare komplikationer som tex. blodförgiftning finns trots allt. Som vuxen kan jag välja själv om jag vill utsätta mig för den risken men ta inte det beslutet åt ett barn! Det är helt enkelt ONÖDIGT att utsätta ett litet barn för den risken och för smärtan. Återigen, hur vet föräldrarna att barnet faktiskt kommer VILJA ha piercade öron? Det är knappast för bebisens skull en förälder väljer att pierca sitt barn utan för sin egen.
    Jag har hälften så många piercingar som du och ingen har blivit infekterad. Jo,bara mina absolut första hål som blev skjutna, det var säkerligen infekterade då de va röda, varma och svullna i flera veckor.

    Öronsnibbarna är vad jag vet ett "bra" ställe att pierca, jämfört med ansiktet överhuvudtaget, brosken uppe i öronen, munnen, naveln, brösten, underlivet.
    De är lättare att hålla efter osv. Smärtan kommer den inte att minnas, föräldrarna vet inte om hon vill ha, men samtidigt är det bara en liten prick på båda öronsnibbarna så det är ingen katastrof om hon ändå aldrig använder örhängen. Jobbigare när hon är 6-10 år och vill ha hål, jag fick aldrig svar på det, kan man gå till en studio och få hålen gjorda med kanyl på en 6-10 åring?
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 12:11:44 följande:
    Vad för positivt kommer barnet ha ut av hål i öronen vid så ung ålder?
    Absolut positivast är att hon inte kommer att minnas det.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 12:27:03 följande:
    Okej.
    Tycker du det är okej att utsätta ett barn för någonting meningslöst som gör ont, bara för att de inte minns det?
    Ja, endast i detta fall. För hål i öronen är något som nästan varenda tjej har eller vill ha när hon blir äldre och som sagt kan man ha hål utan att man nånsin använder örhängen.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 12:33:23 följande:
    Nästan alla? Så du gör det isf i förebyggande syfte..? Jag var 7 år när jag gjorde hål i öronen, för då bad JAG om att få göra det. Det är ingen outhärdlig smärta det handlar om, så pass att man ska göra det på bebisar för att de inte ska komma ihåg.

    Om du gör det på ditt barn gör du det för DIN skull, av det egoistiska skälet att ditt barn ska vara estetiskt tilltalande med smycken i öronen för dig och omgivningen (barnet skiter i vilket, tro mig.).
    Nä, du ser det är inte så farligt när man gör det hos en studio :) det gör ont i max en timme efter när man gör med kanyl.

    Nej, jag skulle personligen inte låta mitt barn bli piercat när den är under 6 år. men jag förstår verkligen att man vill pierca för barnets skull tidigt. Och tro mig, man har inte örhängen på ett barn för omgivningens skull, du ser hur negativt majoriteten reagerar på det. så tänk på sånt innan du slänger runt med att man är egoist och allt möjligt bara för att någon har gjort små hål i öronen på ett barn, när det finns så mycket hemskare saker som händer här i världen mot barn.
  • Anonym (kluven)
    Anonym (Oförsvarligt) skrev 2015-09-26 13:04:31 följande:
    Vill du förklara varför du personligen inte skulle pierca ditt barn under 6 år?

    Det där med att pierca med kanyl på piercingstudio, suck... det är inte så verkligheten ser ut. Det kan nog förekomma men en piercingstudio som är rädd om sitt rykte gör inte sånt.
    Precis, för att jag vill göra det med kanyl och det är lättare att hitta en professionell studio om barnet är lite äldre.
    Med pistol hos frisören är jag så sjukt mycket emot, det skulle jag aldrig utsätta någon för.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 13:10:18 följande:
    Du säger ju emot dig själv människa! Det mest positiva anser du är att ditt barn inte skulle komma ihåg håltagningstilfället. Nu håller du med om att det inte gör så ont.
    Men låt då barnet vänta istället!

    Det finns inget "för barnets skull", ett så litet barn har inte ut någonting av att ha smycken i öronen. Det görs av egoistiska föräldrar på barnen, inget annat.
    Japp jag vet, :D det har blivit lite så för att en del påstår att det gör hemskt ont, ja, det gör hemskt ont om man gör det med pistol, nej inte så ont alls om man gör det med kanyl.

    Jag såg en bebis som låg och sov i sin mammans famn för några år sen, hon hade små guldringar i öronen, det va rent, prydligt, små hål. Jag reagerade negativt, tänkte att de är jävla idioter som gör ett sådant på sin lilla bebis, som inte har nån nytta av det. men den dess har tanken legat och grott.
    Och den kommer med större sannolikhet att ha nytta av det senare. Föräldrarna kan ha små örhängen som knappt syns för att undvika att behaga sig själva eller omgivningen. Jag hade rosa paljetter som många trodde var fejk, trodde asså att det va limmade.
    En del slår sina barn, andra skriker på dem, det finns barn som är rädda. Det är vanligare än man tror.
    sen finns det de stackars barnen som har hål i öronen. eller blir klädda i vissa färger.
  • Anonym (kluven)
    todo nada skrev 2015-09-26 13:20:51 följande:
    Varför har de som är utbildade inom håltagning åldersgräns då..? Du menar ju att det är bra att göra hål i öronen på små barn, hur får du det till att gå ihop?
    För att undvika att det kommer förbannade föräldrar som skäller ut dem för att de har tagit tex hål i tungan på deras 13-åring.. därför blev gränserna satta från början.
    De borde kunna gå med på att ta hål i öronen på ett barn när föräldrarna är med.
Svar på tråden Hål i öronen på bebis