Forum Övrigt - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • barnvaktens korkade idéer...

  Lör 26 sep 2015 18:07 Läst 18628 gånger Totalt 90 svar
  Visar endast inlägg av Sous - Visa alla inlägg
 • Lör 26 sep 2015 18:07 #6

  Jag ger mina föräldrar nyckel till vårt hus när de barnvaktar, bättre det än att de helt plötsligt står utan gummistövlar/blöjor/pyjamasar/det där gosedjuret sonen helt plötsligt inte kan leva utan för att något oförutsett hänt. De har ex hämtat extra kläder när det gått åt för mycket, badkläder när de kom på att de skulle åka till badhuset, välling när rätt sort var slut i affären osv.

  Svärmor som bor närmare har vår permanenta extranyckel och larmkoderna utifall att något skulle hända.

  Har du anledning att inte vilja ha svärmor i ert hus? Brukar hon möblera om? Snoka i skåp och lådor eller vad är det du tänker ska hända?

 • Lör 26 sep 2015 20:21 #26
  pollydolly skrev 2015-09-26 19:15:36 följande:
  Nej det har inget med att göra för vad jag är orolig för utan snarare för jag tycker det är en urlöjlig grej att ha nyckel till - att hämta leksaker.
  Tja, jag kan väl tycka att om man har en sån tur att man har släkt som vill barnvakta en hel helg, då biter man ihop och ler när det gäller såna saker. Annars kanske den lyxen försvinner illa kvickt. Skillnad om svärmor visat sig helt gränslös och typ bytt gardiner när ni varit borta.
 • Sön 27 sep 2015 07:51 #36
  Tom Araya skrev 2015-09-27 03:50:55 följande:
  Precis som om detta är något man måste "bjuda" svärmor på för att visa tacksamhet....nä, det där köper jag inte.
  Det gör man ju som man vill, men att vara barnvakt är ju en tjänst någon gör mig och då får det ju vara på den personens villkor, litegrann. Om jag lånar någons bil och de vill ha den tvättad efteråt så gör jag ju det, eller låter bli att låna bilen, även om jag tycker att den ser ren ut. Om jag vill ha barnvakt och barnvakten vill vara hos oss/hos sig, så får de bestämma det. För det är de som gör oss en tjänst.

  I det här fallet vill svärmor ha nyckel för att kunna hämta/byta saker till barnet under helgen, hon kanske är osäker på att kunna roa/lugna barnet och vill ha det som en säkerhet?

  Det är klart det får finnas gränser för vad man ställer upp på (ex om svärmor går igenom ens skåp och lådor eller har visat sig extremt konstig på annat sätt) men ts påstår ju att hon inte har någon anledning att misstänka detta.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll