Inlägg från: gbgumman |Visa alla inlägg
  • gbgumman

    barnvaktens korkade idéer...

    När mormor eller farmor ska vara barnvakter till barn jag satt till världen är ALLTID på deras villkor. De får bestämma allt var de ska va, vad som ska ätas och vad som ska göras. De är fina som vill hjälpa till och då får jag anpassa mig efter dem.

  • gbgumman
    Tom Araya skrev 2015-09-27 03:50:55 följande:
    Precis som om detta är något man måste "bjuda" svärmor på för att visa tacksamhet....nä, det där köper jag inte.
    När barnens mormor eller farmor är barnvakt visar jag tacksamhet ja. Det är ju självklart. De krävde inte att jag skulle skaffa barn och de har ett liv utan barnbarn. Nu älskar de sina barnbarn och är glada att ha hand om dom men det är ingen självklarhet att de har tid och lust. Tex min farmor sa rakt ut till min mamma att hon inte tänkte sitta barnvakt annat än i nödfall och min mormor bodde inte i Finland. Så min mamma hade ingen barnvakt förutom min faster ibland. Självklart ska man va tacksam när någon hjälper en även om den som gör tjänsten inte har något emot det.
  • gbgumman
    Frontline skrev 2015-09-27 10:16:01 följande:
    Är du dum på riktigt?

    Varför ska dom få bestämma allt för?

    Så du tycker dom ska bestämma vad barnen ska äta, ett av våra barn är mjölkallergiker men då dom är barnvakt tycker du att dom ska ge han massor med mat som innehåller mjölkprotein alltså...

    Nä du en barnvakt ska respektera våra villkor men dom ska ge barnet/barnen lite extra lyx kanske..
    Livet är underbart när underlivet är bart :)
    Uppenbarligen tycker du jag är dum "på riktigt" vad nu det är för uttryck? Bjuder på det. Man behöver inte tycka lika. Jag tycker inte du är dum (i meningen korkad) men du skriver ganska elakt.
  • gbgumman
    TeresB skrev 2015-09-27 12:06:59 följande:
    Givetvis får man som förälder informera om allergier och dyl. Var väl lite att ta i?

    Men kanske man släpper på lite saker och låter barnvakten göra det lite enkelt?

    De få gånger vi haft barnvakt brukar vi se till att det finns mat vår kille gillar hemma och att det räcker till barnvakten också. Så slipper de laga massa mat och sådant.
    Exakt. Känner folk som ställer skyhöga krav på näringsriktighet av gamla farmor.

    PS har också haft ett barn med mjölkprotein allergi. Självklar har alla tagit hänsyn till det. Men jag tycker barnvakten ska ha ett så enkelt uppdrag som möjligt. Att förbereda mat och ställa upp på sådant som TS barnvakt frågar efter är för mig självklart. Särskilt om det är farmor eller mormor eller annan nära släkting som då får mer tid över till att va med barnet.
  • gbgumman
    Benedicte127 skrev 2015-09-27 15:54:43 följande:

    Skaffa en annan barnvakt.


    Håller med. En barnvakt som inte jag kan ha i mitt hem skulle inte heller få vara barnvakt åt mina barn.
Svar på tråden barnvaktens korkade idéer...