Inlägg från: Bergskristall |Visa alla inlägg
  • Bergskristall

    barnvaktens korkade idéer...

    pollydolly skrev 2015-09-26 18:46:40 följande:

    Om du bara visste hur många gånger hans åsikter är viktigare än mina. För en gång skull kände jag att jag "fick" bestämma då han inte var med när hon sa detta om att få nyckeln för att kunna hämta leksaker.

    Det må låta ynkligt och som ett i-landsproblem. Men för mig är det inte det. Det är samma sak när jag gång på gång bett svärfar och min egna far att inte ställa sig bakom vårat garage och pissa varje gång dom är här på besök. Det ignoreras också! Ett nej är tydligen svårt att acceptera i detta land!


    Tycker definitivt att det är fullt normalt att inte vilja ha folk springande hos sig när man själv är bortrest. Att det "bara" är svärmor gör ju inte saken mer accepterad. Vem vet, just denna svärmor kanske är den sista man vill ska råka lägga näsan någonstans där hon inte borde.

    I vissa familjer är det helt normalt att dela ut nycklar till släkt och springa in och ut och det låter ju mysigt, att man kan ha det så. I andra familjer funkar det inte så och det är precis lika normalt.

    Oh herrgud vad är det för män som står och pissar på garaget? Oacceptabelt och äckligt!

    Man kan ju inte pissa på någon annans tomt!?
  • Bergskristall
    fkh skrev 2015-09-27 22:00:12 följande:

    Kan tycka det låter konstigt att du utan vidare lämnar över ditt barn till en människa som du inte litar på tillräckligt för att överlämna din hemnyckel till. Såklart kan det vara smidigt att ha tillgång till barnets hem ifall det skulle behövas något. Är du rädd att hon ska stjäla något eller vad? Anlita en annan barnvakt då och visa svärmor lite respekt.


    Det handlar väl inte nödvändigtvis om man litar på personen eller inte. Jag skulle inte vilja ha min svärmor in och ut här för jag vill inte att hon ska leta efter leksakerna i fel låda och hitta allt från mediciner till sexleksaker, dvs sånt som en svärmor inte har med att göra.
  • Bergskristall
    fkh skrev 2015-09-27 22:46:26 följande:

    Då utgår man ju ifrån att svärmor kommer rota i ens privata lådor. Förutsatt att man inte förvarar sina sexleksaker i barnens rum... Tack och lov har jag och min svärmor en bättre relation till varandra än så. Fantastiskt vad många elaka, manipulativa, lägger-näsan-i-blöt svärmorsor det vittnas om här på fl. Intressant nog är kvinnornas egna morsor alltid så mycket bättre på alla sätt. Kanske sker en molekulär förändring i beteendet hos kvinnor så de rentav förvandlas till satmara när hon föder söner.. Eller rättare sagt, när sönerna växer upp och flyttar in med en annan kvinna. Hm..


    Nej riktigt så menar jag inte. Skulle själv inte lämna barn till ngn jag inte litar på och då i avseendet att de skulle brista i uppsyn eller ansvar eller liknande. Däremot skulle jag inte icke-lita på min svärmor som barnvakt om det bara vore så att hon vore snokig av sig eller valfritt särdrag av mindre positiv art. Denna svärmor skulle fortfarande få passa mina barn men skulle inte gärna lämna nyckel till henne då.

    Rent teoretiskt är det inte omöjligt att svärmor faktiskt råkar på ngt som är av privat natur. Glöm sexleksaker, jag äger inte ens några. Men tänk att svärmor passar på att låna toaletten när hon hämtar leksaker, är torr om händerna och öppnar badrumsskåpet för att se om där finns någon handkräm och ser tex mina mediciner mot åkommor som jag kan inte vill att folk ska veta om. Nu har jag inte mina mediciner i badrumsskåpet men jag menar; ta mig inte EXAKT på orden, folk kan ha olika saker de anser som privata och bara för att jag inte har mediciner i badrumsskåpet betyder det inte att det är otänkbart att andra har det, eller annat av privat natur på ganska normala platser i hemmet. Jag menar helt enkelt att jag förstår att alla inte vill ha folk i sitt hem när de själva inte är där och anledningarna är lika många som det finns människor. Tycker inte det var något konstigt alls i det jag skrev.

    Angående varför mannens mamma "alltid" är så hemsk medan kvinnans mamma är så gullig kan ha en logisk förklaring. Som kvinna gift/ihop med någons son "tar man över" rollen som kvinnan i hans liv från hans mor som såklart inte är oberörd av detta. (Alltså hans mor skulle kunna resonera så.) Vi vet ju hur kvinnor k a n vara i "konkurrenssituationer". Medan kvinnans mor inte känner detta av naturliga skäl.

    Sen är det såklart individberoende. Har haft både bra och mindre bra svärmödrar och min egen mor har varit gullig och go för det mesta men rätt kylig om hon har svårt för den killen jag är med. Men jag tror alltså det är mer vanligt att mannens mor har svårt för sonens kvinna än att kvinnans mor har svårt för dotterns man av ovan förklarade skäl. Därför så mycket gnäll.
  • Bergskristall
    fkh skrev 2015-09-30 14:51:48 följande:

    Hela ditt utlägg om att svärmor kan rota i badrumsskåpet när hon är på toaletten faller då jag antar att man låter henne gå på toaletten obevakad när hon är på besök också. Såvida hon inte är helt portad från ens hem varesig man är hemma eller inte. Och då låter det mest troligt att man själv lider av paranoia och del kontrollproblem som bör tas itu med snarare än att svärmor är "snokig".

    Det du skriver om att svärmor tar över för att hon är mamma till en son och inte en dotter håller inte heller, då de fall som målar upp svärmor som en häxa här på fl är just överdrivna scenario som istället tyder på en gnällig svärdotter. Som denna tråd; vill du inte möta svärmors önskemål i det här fallet så be någon annan om en tjänst istället. Jag ser det som att svärmor ställer upp och svärdotter gnäller på familjeliv (det sistnämnda i vanlig ordning). Dessutom är det partnerns mamma vi pratar om, och han har tydligen inga problem att hans egen mamma får tillgång till deras hem den helgen hon sitter varnvakt ifall det är bekvämast så. Alltså är den som styr och ställer här inte svärmor utan svärdotter, som respektlöst nog också skrattar sin partners mamma rakt upp i ansiktet när hon ber om en sådan världslig sak.


    Vi tycker helt enkelt inte lika. Det jag syftar på är att det är helt okej att ha en avslappnad relation till svärmor och lika normalt att inte vilja släppa varken svärmor eller någon annan in och ut ur huset när man själv inte är där. Och det har inte med paranoia att göra. Man får respektera reglerna hos den familj man är hos.

    Vad gäller svärmors tjänst klarar hon nog av den även utan husnyckel. Skulle själv tycka att själva motivet var märkligt; "ifall hon tröttnar på leksakerna"...?

    Alltså på FL om någonstans måste man väl få ventilera sig lite som TS. Och även gnälla tycker jag, om någon har behov av det. Det gör mig ingenting. Vet själv hur det är, i vardagen beter man sig så att situationer ska flyta så smärtfritt som möjligt vilket ofta innebär att hålla massa känslor inne och inte ifrågasätta för mycket osv. Någonstans måste man väl få öppet vända sig och öppet och fritt ventilera sig.

    Ett tillägg: förr i tiden ansågs det vara gott uppförande att skratta litegrann om någon sa eller gjorde något galet istället för att skälla ut eller börja sura. och jag tycker att det i många situationer är mer passade än att mörda någon med blicken eller ställa till med obekväma scenarion. Så Jag tolkar inte alls att TS typ garvade ÅT henne RAKT upp i ansiktet.
  • Bergskristall
    fkh skrev 2015-09-30 17:53:49 följande:

    Det jag ville få fram var att det är partners mamma och även dennes hem, alltså inte hennes plats att säga nej till förslaget rakt av. Man kanske kan svara att "jag får tala med X om saken" istället. Hade min man skrattat åt min mamma när hon bad om en nyckel hade jag blivit urbesviken på honom. Och ja, det är klart man får gnälla på fl men då räknar man nog också med att en del inte kommer hålla med utgångspunkten. Vilket ts uppenbarligen gör (bara se hur hon avslutar trådstarten) och det ska hon ha cred för.


    Hon skrattade väl inte åt att svärmor ville ha en nyckel, snarare den rätt komiska anledningen till att en nyckel till huset skulle vara nödvändig (dvs att hämta nya leksaker om barnet tröttnade). Som sagt jag tror inte vi pratar om något asflabbande så tårarna sprutar utan mer som att man fnittrar till "men hihi...svärmor, det ska väl inte behövas..?". Ja jag kan ju inte veta, jag var ju inte där men därför kan jag heller inte anklaga henne för att ha garvat svärmor rakt upp i ansiktet. Jaja, petitesser...
Svar på tråden barnvaktens korkade idéer...