Inlägg från: Ego Lovers |Visa alla inlägg
  • Ego Lovers

    barnvaktens korkade idéer...

    Klarar sig inte barnet på de leksakerna som svärmor har får ni väl ta med er leksaker. Ta med två stora blå Ikea kassar med leksaker och säg lite fint att ni tog med massor så svärmor slipper ut och ränna när hon har viktigare saker för sig, att passa barnbarnet.

    Låter mer att hon vill ha fri tillgång att kunna genomsöka ert hem

  • Ego Lovers
    Sous skrev 2015-09-27 07:51:11 följande:
    Det gör man ju som man vill, men att vara barnvakt är ju en tjänst någon gör mig och då får det ju vara på den personens villkor, litegrann. Om jag lånar någons bil och de vill ha den tvättad efteråt så gör jag ju det, eller låter bli att låna bilen, även om jag tycker att den ser ren ut. Om jag vill ha barnvakt och barnvakten vill vara hos oss/hos sig, så får de bestämma det. För det är de som gör oss en tjänst.

    I det här fallet vill svärmor ha nyckel för att kunna hämta/byta saker till barnet under helgen, hon kanske är osäker på att kunna roa/lugna barnet och vill ha det som en säkerhet?

    Det är klart det får finnas gränser för vad man ställer upp på (ex om svärmor går igenom ens skåp och lådor eller har visat sig extremt konstig på annat sätt) men ts påstår ju att hon inte har någon anledning att misstänka detta.
    De kan ta med sig en massa leksaker så slipper svärmor det besväret utan kan koncentrera sig på barnet. Jag hade fyllt två stora blå Ikea påsar med leksaker och skulle inte det räcka är det något fel.
  • Ego Lovers
    En blå giraff skrev 2015-09-28 15:49:40 följande:

    TS jag tycker också det verkar lite fjantigt detta med att byta leksaker. Men vad spelar det för roll egentligen? Det är inget jag skulle ha börjat bråka om i alla fall. Tycker svärmor att hon vill byta leksaker så låt henne göra det, och njut av att ni har barnvakt. Jag tycker en del människor verkligen skapar svärmorskonflikter i onödan. Min svärmor gör och tycker också en del saker som jag har en annan syn på. Men är det småsaker så låter jag det vara. Det drabbar ju mina barn också om jag inte är sams med deras farmor. Jag har själv inte fått ha något direkt umgänge med min farmor (som är en bra person!!) på grund av att min mamma aldrig gillat henne. Jag känner mig fortfarande sur på min mamma p.g.a. detta, fast jag är vuxen.


    Problemet måste ha varit din pappas som inte har kunnat ta med dig till din farmor, inte din mammas.
Svar på tråden barnvaktens korkade idéer...