Inlägg från: Furstinna |Visa alla inlägg
  • Furstinna

    Kejsarsnitt eller vaginal förlossning...

    Jag vägrar föda på annat sätt än snitt. Gjorde ett planerat för åtta år sedan. Var uppe några timmer efter, hade inte ont det minsta, kunde utan problem.bära barnet. Man får inte intensivträna magmusklerna men man kan fortfarande träna. Hade inga problem med magen, allt fungerade precis som vanligt :).

  • Furstinna
    lisen32 skrev 2015-09-28 21:12:54 följande:

    Stort tack! :) putade magen ut efter det eller gick den tillbaks som innan?


    Putade? Hur menar du? Den var helt platt igen efter en vecka, såg ut som innan jag blev gravid. Idag är den vältränad och platt
  • Furstinna
    Haskel skrev 2015-09-28 21:52:59 följande:

    Vilket inte säger någonting.

    När jag och min fru, fick våran andra. Gick vi hem från sjukhuset, 4 km, 6 timmar efter förlossningen. Vi hade gått, minst, två timmar tidigare, om vi bara fått.

    Ibland går ett kejsarsnitt jättebra, ibland jättedåligt. Detsamma gäller vaginala förlossningar. 

    Personliga upplevelser, säger INGENTING, om hur det kommer att bli för någon annan.

    All forskning pekar dock på att vaginal förlossning är det bästa för både barn och moder, GENERELLT SETT.


    Precis lika lite som din frus förlossning.

    Vad forskningen i detta fallet säger skiter jag i, dessutom räknar den in även akuta snitt. Jag tar hellre riskerna med ks än en vaginal förlossning. Du kan får vissa garantier vid ett snitt som aldrig kan ges vid en vaginal förlossning. Ingen kan lova dig att ditt underliv inte trakasserier sönder och du kommer får bajsa ner sig resten av livet och alltid lukta illa, aldrig kunna njuta vid sex, alltid ha ont. Ingen garantera dig att det inte händer. Eller att barnet fastnar och blir hjärnskada av syrebrist. Det är farligt att föda barn för både barnet och modern. Kejsarsnitt är bara lite mer förutsägbart och garanterar personal vid din sida.
  • Furstinna
    Lady Blau skrev 2015-09-29 07:05:08 följande:

    Ni som förespråkar kejsarsnitt har ni ens fött vaginalt för att ens kunna uttala er och veta jämförelsen?

    Vaginal förlossning är så kvinnor föder sina barnpå.


    Nej och har inga planer på det heller. Vissa risker vill jag inte ta.

    Människan är väldigt dålig på att föda barn.
  • Furstinna
    lisen32 skrev 2015-09-29 07:10:19 följande:

    Tack för alla svar! Det hade varit intressant att se statistik för enbart kejsarsnitt som inte är akuta vs vaginal förlossning, men lyckas inte hitta det.

    Ni som gjort det, hur kändes det att opereras vakna? Någon som vet om man kan få lugnande? Sövas antar jag är uteslutet..


    För några år sedan kom jag över statistik där akuta ks med komplikationer hamnade på vaginal förlossning och planerade ks för sig själv och statistiken blir väldigt annorlunda. Där var det väldigt tydligt att ks var mycket säkrare och innebar färre komplikationer än en vaginal förlossning. Man kan ju trolla med statistik som man vill. Men det är stor skillnad på planerade ks och akuta snitt efter påbörjad vaginal förlossning.
  • Furstinna
    Mira14 skrev 2015-09-29 09:30:42 följande:

    Det här blev en väldigt vinklad tråd.. Det är ett känsligt ämne och de dom gjort kejsarsnitt försöker försvara sig allt de kan. Antalet kejsarsnitt ökar i Sverige och jag tycker detta skrämmande, ett barn är till för att födas vaginalt. Att man själv väljer att någon ska skära i dig och lyfta ur ditt barn tycker jag är helt absurt. Dessutom lyfts barnet ut innan det är helt klart (om det inte är akut eller urakut snitt) vilket inte är särskilt humanitärt..

    Har man en frisk kropp så läker man efter en förlossning.

    Föd vaginalt och får du en "hemsk" upplevelse så kan du i sådana fall i värsta fall önska kejsarsnitt vid nästa graviditet, dock så sägs det att ingen förlossning är den andra lik..


    Du skriver "föd vaginalt och får du en hemsk upplevelse så kan du i värsta fall önska ks vid nästan graviditet". Då är ju skadan redan skedd... Kanske du redan bajsar ner dig, aldrig mer kan njuta av sex osv. Jag vill inte riskera att detta händer mig och då är enda sättet att föda med kejsarsnitt. Jag ser absolut inga fördelar med att föda vaginalt!
  • Furstinna

    Är ju en jäkla skillnad på tillfällig syrebrist och långvarig då det sistnämnda innebär skador för resten livet. Barnet får alltså en bestående hjärnskada, detta händer inte vid kejsarsnitt.

Svar på tråden Kejsarsnitt eller vaginal förlossning...