• Anonym (knaprig)

    Ugnsbakad müsli nyttigt?

    Tänkte försöka bli lite nyttigare och framför allt få i mig mer fibrer för magens skull.

    Vanlig müsli klarar jag inte då det för mig är så torrt och mjöligt och mest växer i munnen, äckligt rent ut sagt. Däremot gillar jag granola, särskilt Pauluns. Paulun har ju också müsli men så såg jag att det även fanns ugnsbakad müsli och undrar du hur den är om någon vet? Är det något slags mellanting eller? Granola är väl ugnsbakad så vad är skillnaden?

  • Svar på tråden Ugnsbakad müsli nyttigt?
  • Anonym (J)
    Anonym (knaprig) skrev 2015-10-08 07:44:57 följande:

    Tänkte försöka bli lite nyttigare och framför allt få i mig mer fibrer för magens skull.

    Vanlig müsli klarar jag inte då det för mig är så torrt och mjöligt och mest växer i munnen, äckligt rent ut sagt. Däremot gillar jag granola, särskilt Pauluns. Paulun har ju också müsli men så såg jag att det även fanns ugnsbakad müsli och undrar du hur den är om någon vet? Är det något slags mellanting eller? Granola är väl ugnsbakad så vad är skillnaden?


    Mjaaa ja det beror på vad du har i förstås :) återkommer med ett supergott nyttigt granola (med lågt kolhydratinnehåll) men mycket fibrer!
  • Kjell2

    Beror på vad du anser vara nyttigt/onyttigt, läs innehållsförteckningen.

  • Anonym (knaprig)
    Anonym (J) skrev 2015-10-08 08:10:21 följande:
    Mjaaa ja det beror på vad du har i förstås :) återkommer med ett supergott nyttigt granola (med lågt kolhydratinnehåll) men mycket fibrer!
    Jag skrev nog lite otydligt kanske. Jag har inte för avsikt att göra egen granola/müsli/ugnsbakad müsli utan undrar vad skillnaden är på dessa. Jag hade för mig att ugnsbakad müsli är just Granola men jag kanske har fel.

    Jag har för avsikt att köpa färdiga produkter och då helst Pauluns. Därför undrar jag vad ugnsbakad müsli är. Paulun har både granola och ugnsbakad müsli och då borde det inte vara detsamma för då vore det ju konstigt att benämna de olika.

    Mitt problem är att den ugnsbakade müslin har trevliga smaker men jag vill inte betala dyra pengar om det visar sig vara vanlig müsli som jag inte alls kan äta.
  • Anonym (signe)

    varför lagar du inte själv? blir ju suuupergott, du lagar vad du vill o går snabbt o fixa?? började laga granola i mars o nu kan vi inte tänka oss att äta nåt från butiken längre.

  • Kjell2
    Anonym (knaprig) skrev 2015-10-08 08:45:47 följande:

    Jag skrev nog lite otydligt kanske. Jag har inte för avsikt att göra egen granola/müsli/ugnsbakad müsli utan undrar vad skillnaden är på dessa. Jag hade för mig att ugnsbakad müsli är just Granola men jag kanske har fel.

    Jag har för avsikt att köpa färdiga produkter och då helst Pauluns. Därför undrar jag vad ugnsbakad müsli är. Paulun har både granola och ugnsbakad müsli och då borde det inte vara detsamma för då vore det ju konstigt att benämna de olika.

    Mitt problem är att den ugnsbakade müslin har trevliga smaker men jag vill inte betala dyra pengar om det visar sig vara vanlig müsli som jag inte alls kan äta.


    Läs innehållsförteckningen. Själva ugnsbakningen påverkar lite.
  • Anonym (knaprig)
    Anonym (signe) skrev 2015-10-08 09:05:52 följande:

    varför lagar du inte själv? blir ju suuupergott, du lagar vad du vill o går snabbt o fixa?? började laga granola i mars o nu kan vi inte tänka oss att äta nåt från butiken längre.


    Jag kan inte helt enkelt.

    Jag vil bara ha svar på mina frågor om det är möjligt.
  • Anonym (signe)

    E ju bara o slänga ingredienserna i en bunke, röra om o hälla på en plåt. Jag rör ihop 5dl havregryn, 1kopp smält olivolja, lite agavesirap, lite salt, lite kokos o ca 2dl olika nötter o frön (cashew, solrosfrön, linfrön mm). In i ugnen på 150grader 30min för rostning. Rör om en gång under denna halvtimme. Ut o svalna. Slutligen rör jag i torkad frukt o bär vad jag vill ha då det svalnat, samt kokosflarn. MUMS:..Detdär kan tom en karl...(fniss)

  • Anonym (J)

    Oj sorry läste fel! Så kan det gå när man läser slarvigt på morgonkvisten ;) När jag läste ugnsbakad så antog jag att du skulle göra själv men det står alltså ugnsbakad på paketet? Jag tycker ändå du ska göra själv, det är bara att blanda allt och sen lägga på plåt och rosta ett tag. Hur lätt som helst!

  • Anonym (Mums)
    Anonym (J) skrev 2015-10-08 08:10:21 följande:

    Mjaaa ja det beror på vad du har i förstås :) återkommer med ett supergott nyttigt granola (med lågt kolhydratinnehåll) men mycket fibrer!


    Du får ändå gärna återkomma med recept ;) jag vill prova på att göra egen müsli/ granola.
  • kioskvältare
    Anonym (signe) skrev 2015-10-08 09:14:13 följande:

    E ju bara o slänga ingredienserna i en bunke, röra om o hälla på en plåt. Jag rör ihop 5dl havregryn, 1kopp smält olivolja, lite agavesirap, lite salt, lite kokos o ca 2dl olika nötter o frön (cashew, solrosfrön, linfrön mm). In i ugnen på 150grader 30min för rostning. Rör om en gång under denna halvtimme. Ut o svalna. Slutligen rör jag i torkad frukt o bär vad jag vill ha då det svalnat, samt kokosflarn. MUMS:..Detdär kan tom en karl...(fniss)


    Ja, d
  • kioskvältare
    kioskvältare skrev 2015-10-08 11:05:19 följande:
    Ja, d
    Oj, det flög iväg det där meddelandet...

    Ja, det är väldigt gott och enkelt det där men vad i all världen är smält olivolja? Jag har aldrig i någon olja alls när jag gör, bara någon form av sirap.
  • Serah
    Anonym (signe) skrev 2015-10-08 09:14:13 följande:

    E ju bara o slänga ingredienserna i en bunke, röra om o hälla på en plåt. Jag rör ihop 5dl havregryn, 1kopp smält olivolja, lite agavesirap, lite salt, lite kokos o ca 2dl olika nötter o frön (cashew, solrosfrön, linfrön mm). In i ugnen på 150grader 30min för rostning. Rör om en gång under denna halvtimme. Ut o svalna. Slutligen rör jag i torkad frukt o bär vad jag vill ha då det svalnat, samt kokosflarn. MUMS:..Detdär kan tom en karl...(fniss)


    Men om man vill ha utan nötter då? vad kan jag fylla ut 2 dl med som inte är nötter? :/
  • kioskvältare
    Serah skrev 2015-10-08 11:31:37 följande:
    Men om man vill ha utan nötter då? vad kan jag fylla ut 2 dl med som inte är nötter? :/
    Torkade bär av olika slag t ex blåbär, tranbär. Linfrö, pumpakärnor, solrosfrö och dinkelflingor kan man också ha
Svar på tråden Ugnsbakad müsli nyttigt?