Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Underlivet

    Nej, ett underliv behöver inte tvättas varje dag,  en del underliv bör inte heller tvättas varje dag.
    De flesta problemen med underliv beror på överdriven hygien (som kan ge dålig doft pga obalans i underlivet)
    Hade jag tvättat mitt underliv varje dag, så hade jag haft kronisk svampinfektion

  • sextiotalist
    Anonym (Kille 33) skrev 2015-10-12 10:23:32 följande:
    Smegma då?
    Jag tvättar inte underlivet varje dag och de enda gångerna jag har haft vita beläggningar är när jag har haft svamp. Dvs ett friskt underliv ger inga beläggningar, är det beläggningar mellan blygdläpparna så är det troligen ett underliv i obalans.
    Jag har aldrig träffat på smegma när det gäller män heller. Däremot så hade jag ett ex som duschade två gånger om dagen och han hade alltid en ganska obehaglig lukt från kroppen
  • sextiotalist
    Anonym (hm) skrev 2015-10-12 10:49:29 följande:

    Underlivet är självrengörande. Man rubbar den naturliga balansen när man tvättar sig där. Och eftersom de flesta av oss tvättar oss ganska ofta är det klart att det verkar lite extra ofräscht när det inte är alldeles nytvättat.

    Om man dessutom rakar eller vaxar bort håret är underlivet extra utsatt för angrepp av bakterier och svamp. Tyvärr. När vi gör saker som korresponderar med idéer om fräschhet och hygien, har det ofta motsatt effekt. Livet är lite lustigt på det viset.


    Och det är troligen då den där vita beläggningen dyker upp, som killen kallar smegma.
    Smegman för mannen är ju till för att hålla ollonet helt och rätt fuktbalans och fri från olämpliga bakterier. Är det illaluktande beror det nog även där på obalans
  • sextiotalist
    Anonym (Kille 33) skrev 2015-10-12 11:13:03 följande:
    Det kallas smegma för tjejer också, eller varför kallar du det annat?
    För att de enda gångerna jag har drabbats av det så har det varit när jag haft svampinfektioner, och inte annars. Dvs de vita beläggningarna har då kommit från flytningar som varit i obalans.

  • sextiotalist
    Anonym (Kille 33) skrev 2015-10-12 11:21:11 följande:
    sextiotalist skrev 2015-10-12 10:51:38 följande:

    Och det är troligen då den där vita beläggningen dyker upp, som killen kallar smegma.

    Smegman för mannen är ju till för att hålla ollonet helt och rätt fuktbalans och fri från olämpliga bakterier. Är det illaluktande beror det nog även där på obalans


    För övrigt luktar det men hon verkar inte "lida" mest jag som tycker det är lite ofräscht. Lite som att ha "snorbusar" i näsan (också naturligt och fyller säkert en funktion) eller smuts under naglarna...
    Nu vet jag inte orsaken till varför din tjej har detta. Men dina förväntningar på ett rent underliv kan vara på den nivån så att hon uppfyllde dina förväntningar, så skulle hon få underlivsbesvär av värre natur.
    Dvs det är inget som kommer utifrån (som t.ex smuts under naglarna), utan naturligt kroppssegment som används för att skydda underlivet från farliga bakterier eller annat som kan göra underlivet sjukt.
  • sextiotalist
    Anonym (Kille 33) skrev 2015-10-12 12:14:17 följande:
    Okej, får smyga in olja då. Det känns ju rätt harmlöst. "tror du är torr där nere för då kan man få lite vitt, vill du ha olja"... Kanske kan funka. Är det ngn speciell olja, tog det bort lukten?
    Det finns en intimgel på apoteket, jag använder den när jag blir irriterad i underlivet
    https://www.apoteket.se/produkt/apoliva-intim-fuktgel-50-ml-243388/
Svar på tråden Underlivet