• Kezza

  Vi som står i kö för spermiedonation

  Hyacint skrev 2016-02-14 22:48:16 följande:

  Hej på er!

  Hoppar in här och hoppas på lite stöd och råd.

  Vi har precis varit på sista samtalet i vår fertilitetsutredning och fått reda på att min sambo inte har några spermier alls och att jag har väldigt få ägg. Vilket vara mycket värre än vad jag/vi trodde. 

  Jag var ju naiv och tänkte att det inte var något fel på mig eftersom jag varit gravid i ett tidigare förhållande (slutade i mf). Och min sambo, visste vi att det låg i släkten men vi trodde att det skulle finnas några små spermier att ta ifrån. Men icke, så det verkar som att det blir spermiedonation.

  Nu har vi fått remiss till en androlog för att göra ytterliggare tester på sambon och så har vi blivit ställda i IVF kö. Vet inte alls vad jag kan förvänta mig i detta läge och känslorna är bara ett himla virrvarr. Är så himla orolig att vi kommer få stå i kö i flera år och att jag kommer få genomlida en massa hemska gynundersökningar och misslyckanden!! Känner mig så otroligt ledsen och frustrerad. Är det någon som kan relatera och komma med lite stöd? Känns verkligen som att det behövs nu..


  Hej. Jag vet inte om jag kan komma med något direkt stöd men vill bara berätta att vi är i exakt samma situation som er, noll spermier och dåligt med ägg. Vi står i IVF-kö och hoppas att det snart ska bli vår tur att sätta igång!

  Vilket landsting tillhör ni?
 • Kezza
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-02-08 14:10:25 följande:

  Nu har vi varit på kurator-samtalet... Det gick bra! Inga konstigheter... tog 1.5h ungefär.

  Vi har även varit på äggledar-koll och det var väl mindre trevligt... Dom sprutade in kontrastvätska (?!) i livmodern och äggledarna för att se om det är öppet passage. Vilket det inte var. I någon av ledarna...  

  Det är verkligen motgång efter motgång nu... Så nu ska jag gå igenom samma procedur igen vid ett senare tillfälle för att se om det var tillfälligt att äggledarna hade krampat ihop eller om det ´verkligen är blockerat... Om det är det så blir det IVF med donerade spermier...

  Själva proceduren var HEMSK. Låg där och tänkte "Huuuur ska jag klara av en förlossning om det här 'lilla' gör så här j*'vla ont.."

  Ett baby-step i taget...


  Vad ställde kuratorn för typ av frågor? Vill hen kolla så att ni är lämpliga som föräldrar? Jag är så sjukt nervös för att det ska vara ett svårt samtal och att man inte ska bli godkänd och få ta emot donerad sperma.
 • Kezza
  odie skrev 2016-02-15 17:41:20 följande:
  Kuratorn frågar om relationen, familjeförhållanden och vilken syn man har på donation.. Kuratorn sa att väldigt få fall blir underkända då samtalet är mer av en förberedelse på att ta emot donerad sperma då det psykiskt blir annorlunda än då det är egen sperma.
  Tack så mycket för svar! Nu kan jag känna mig lite lugnare! :)
 • Kezza
  Hyacint skrev 2016-03-03 12:13:51 följande:

  Skönt att ändå ha någon som är i samma situation som en själv. Känna att man inte är ensam på något sätt. Det är lätt att glömma att vi är fler i samma/liknande situation när man sitter här och att vi faktiskt kan stötta/peppa varandra.

  Hur länge har ni stått i kö? 

  Vi tillhör stockholms landsting, ni då?


  Ja, det är lätt att ibland tro att man är ensam om dessa svårigheter när det verkar som att alla andra får barn till höger och vänster.

  Vet ni har lång väntetid det är i ert landsting?

  Vi tillhör Region Skåne och har stått i kö sedan november. Fick då reda på att kötiden var 3 månader men det har det gått nu. Jag ringde därför till kliniken och tydligen är kötiden 4 månader nu. Konstigt!
 • Kezza
  Hyacint skrev 2016-03-19 22:13:04 följande:
  Nej, vet inte riktigt hur lång tid det är, men minst 6-8 månader sa dom..
  Man känner ju sig lagom stressad när man inte heller har all tid i världen på sig. 
  Nej, den sk. klockan tickar ju väldigt fort nu känns det som... :(

  Vi har iaf nu fått en tid den 30/3 till ett uppstartsmöte eller vad man ska kalla det. Då ska vi få träffa läkare, sjuksköterska/koordinator och psykolog. Det känns spännande men ändå läskigt på något sätt.
Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation