Inlägg från: Charlie310 |Visa alla inlägg
 • Charlie310

  Vi som står i kö för spermiedonation

  Hur har ni gjort med ledighet från jobbet? Vid IVF får man sjukanmäla sig. Vad gäller vid de andra besöken.? Ska spola äggledarna och träffa en beteendevetare och undra om jag måste ansöka om semester eller om jag kan sjukanmäla mig. Min chef och mina kollegor vet förstås inte vad vi går igenom.

 • Charlie310

  Är mer orolig över att mina kollegor kommer prata än över att chefen skulle bry sig. Redan spyless över alla frågor om jag är gravid eller om när jag ska bli det... Saken är den att om jag är "sjuk" och tar semester så dras det mindre semesterdagar än om jag tar semester i redan lagt schema. Kanske kan fråga Företagshälsan om det är en giltig orsak för att vara sjuk.

 • Charlie310

  Caarooline- Hoppas det funkar på första försöket för er! Vi ska förhoppningsvis få första inseminationen den 16e februari :)

 • Charlie310

  Hoppas iof att ägglossningen vill komma nån dag senare så vi inte får positiv LH-test under helgen när kliniken är stängd...

 • Charlie310

  Nu har vi fått våran insemination. Testdag om ca 2 veckor. Låt nu dessa dagar gå fort och att turen är med oss :)

 • Charlie310

  Rekommenderar verkligen ivfkliniken i Falun! Fantastiskt bemötande och bra kontakt. Gå in på deras hemsida så står det lite info.

  Vi har gått i Falun och i december så fick vi veta att det inte fanns några spermier, i måndags gjorde vi vår första insemination med donerade spermier. Så kötiden är inte lång där. Dessutom började dom med donerade spermier i höstas tror jag.

 • Charlie310

  Vi får landstingsfinansierat. Det borde ni också få. Ring dit och boka en tid så får ni diskutera med doktorn hur ni går vidare.

  Ska även tillägga att vi började våran utredning i mars förra året och att min sambo gjort 2 biopsier utan resultat, den sista i december.

 • Charlie310

  6 inseminationer eller 3 ivf försök står landstinget för. Ni lär nog få göra en utredning för er båda. Det borde inte ta så lång tid när ni väl kommit igång. För vår del "slösade" vi bort ett halv år med sprutor som min sambo tog utan resultat...

 • Charlie310

  Första spermie provet hittade dom inte. Så han fick då sprutor( bemfola och pregnyl) som han tog i tre månader och då visade biopsin få omogna spermier så han fortsatte med sprutorna i 3 månader till och biopsin visade samma. Det var alltså december. Så vi fick gå vidare med insemination.

  Inför första biopsin så gjordes även jag redo för ivf ifall dom skulle hitta spermier. Tog sprutor i typ en vecka. Min sambo fick ge mig dom förutom en gång då han inte var hemma. Då satt jag och grinade i en timme och tänkte ge upp.. Men jag överlevde sprutorna och fick 7 fina ägg som nu ligger i frysen.

  Vi bor i Östersund och hade Falun eller Umeå som alternativ. Tack och lov valde vi Falun som inte hade någon väntetid på donator.

 • Charlie310

  Har gått 4 dagar över bim och fick ändå negativt gravtest. Var så förväntansfull och trodde att försök nr 2 tagit sig. Var tvungen att googla och såg att lutinus och progynon skjuter fram mens. Slutade ta dom idag så nu är det bara att invänta mensen, ägglossning och nästa inseminationsförsök..

 • Charlie310

  Någon här som vet om man kan betala för bara ett donationsförsök? Ska vid nästa mens börja med letrozol, mitt sista landstingsfinansierade försök. Har ägglossning nu till veckan och tänkte att det kanske vore värt att betala för ett försök själv istället för att bara vänta tills behandlingen sätter igång. Kanske är jag för ivrig och borde vänta..

 • Charlie310
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-05-22 21:11:17 följande:

  en uppdatering! Jag har PLUSSAT! Efter 3 år av längtan..! Andra inseminationsförsöket gick vägen... Jag hoppas innerligt att hen stannar kvar där inne.

  Känner inga konstiga symptom förutom det vanliga mensliknande med molande värk och ömmabröst. Killen säger att mitt humör har ändrats och ja det kanske stämmer...

  Lycka till alla ni andra som fortfarande försöker!


  Grattis ???????? hoppas det går vägen nu. Skam den som ger sig!
 • Charlie310

  Har gjort 4 inseminationer på ivfklinilen i Falun. Inget har gått vägen. Har nu blivit förflyttad till ivf kliniken i Umeå eftersom dom i Falun inte gör ivf med donerade spermier... Ringde idag och fick höra att väntetiden är på minst 1 år. Hamnade ju såklart längst bak i kön.. Någon som har erfarenhet av ivf i Finland eller Danmark ? Eller som har någon annan idé. Känns som jag inte har lust att vänta ett år när man inte gjort annan än att vänta dom senaste 3 åren:(

Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation