• MariaC

  Vi som står i kö för spermiedonation

  Hej!

  Hoppar in i tråden. Vi har gjort två försök med Mikro-tese på Carlanderska, första gången satte vi in två embryon som ej tog sig. Andra Mikro-tese hittades bara en spermie som de befruktade ett ägg med men det delade sig aldrig tyvärr. Nu kan vi inte göra fler försök utan det är donation som gäller för oss.

  Vi står i kö till Sahlgrenska men väntetiden är två år. Jag har även låg äggreserv så läkaren på Carlanderska sa att vi inte bör vänta två år då risken finns att mina ägg är slut om vi vill ha syskon längre fram.

  Fria vårdvalet gäller för spermiedonation har vi just fått reda på, så vi kan utnyttja våra gratisförsök på vilket universitetssjukhus som vi vill. I nuläget håller vi på och ringer runt för att se vart det är kortast väntetid. Är det lång väntetid till de andra också så kommer vi att åka till Danmark istället och då ansöka om ersättning från Försäkringskassan.

  Sista alternativet blir att göra det privat på Carlanderska.

  Det är så jobbigt att gå och vänta och att inget händer just nu. Hoppas snart att vi har en plan för framöver.

  Kul att hitta en grupp med andra i samma situation och att ni är flera som är gravida! Hur många försök krävdes?

 • MariaC
  odie skrev 2016-09-05 13:52:30 följande:

  Väntetiden i Örebro var mindre än tre månader förra året, kolla där?


  3 månader bara? Låter fantastiskt! Ringer dem imon =)
 • MariaC
  odie skrev 2016-10-28 16:02:56 följande:

  Gör det, vet ju inte hur det ser ut nu men vi ställdes i kö (då vi blev godkända för spermiedonation) i Maj-15 (semesterperiod så inget hände under sommaren) Augusti-15 skulle vi satt igång men mensen kom inte så vi fick sätta igång 23/9-15 och nu i juni föddes vår dotter! Önskar er all lycka till och att det ska gå vägen för er! 


  Tack så mycket! Min sambo ringde till Örebro och det var 6 månaders väntetid, va nog lite längre för oss eftersom vi bor i Västra Götaland. Men 6 mån känns ok!

  Ni blev gravida på första försöket alltså? Så underbart!!
 • MariaC
  odie skrev 2016-10-30 08:49:40 följande:

  Japp, första försöket, trodde knappt att det var sant! De sa 6 månader till oss med men gick betydligt fortare!


  Gott att höra! De sa 3-4 mån för första besöket hos läkare och sedan allt som allt 6 månader till insemination. Sen verkar det som vi kan göra ultraljud på hemmaplan. Vi har bestämt oss för Örebro nu så ska skicka remiss etc så fort det går.

  Hoppas det tar sig för oss också direkt =)
Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation