Inlägg från: krumbukt |Visa alla inlägg
  • krumbukt

    BF juni/juli

    Hej hej! Får jag vara med här? =) 

    Är 29 år, har ett barn (3,5 år) och plussade ÄNTLIGEN idag! Vi har försökt sen i juni, och det är ju inte så lång tid egentligen men det kändes som en evighet =).

    Innan idag har jag faktiskt inte känt av alls att jag är gravid (förutom att jag hade galen mensvärk imorse och mensen är några dagar sen), men nu på eftermiddagen efter att jag tog testet så mår jag helt plötsligt jätteilla hehe. Enligt appen så har jag BF den 9 juli!

  • krumbukt

    BF-lista:

    MissIrene - 6 juni - 25 år, Norrbotten, första barnet

    Jennefer - 23 juni

    Tesseresan - 26 juni - 25 år, Eskilstuna, andra barnet

    Ajvar - 29 juni

    MrsToledo - 29 juni

    Nilsonee - 30 juni 

    Odie - 30 juni

    Snorkfroken91 - 1 juli - 24 år, Norrbotten, första barnet

    YoLo - 1 juli

    Tilliiz - 2 juli

    Luttiis - 3 juli - 26 år, Stockholm, första barnet

    Frida ahl - 4 juli - 29 år, Uppsala, andra barnet

    Donna85 - 4 juli

    Sasaj - 5 juli

    Lova123 - 5 juli

    Piikachuu - 6 juli

    Enamorda - 6 juli - 31 år, Örebro, tredje barnet

    Krumbukt - 9 juli - 29 år, Norrtälje, andra barnet

  • krumbukt

    Jag ringde och bokade tid idag (efter lite velande om vart jag vill gå någonstans, när jag var gravid med dottern gick jag på MammaMia Söder och jag har svårt att tänka mig att något annat ställe kan vara lika bra hehe) fick tid den 27e november.. känns som evigheter =) 

  • krumbukt
    Luttiis skrev 2015-10-27 19:34:38 följande:
    Spännande!! Vilken vecka är du i? Jaa super långt ju haha jag kommer nog boka in ett tidigt ultraljud privat om det går så jag vet att allt står rätt till :)
    Efter lite räknande så tror jag att jag är i vecka 5, och inte 3 som jag trodde tidigare.. min menscykel är lite skev. Men jag antar att jag får veta säkert på ultraljudet sen =) 
    Är det i v18 man gör RUL? Har typ glömt allt sen förra graviditeten. Skulle nog också vilja göra ett tidigare, från när kan man göra det?
  • krumbukt
    Luttiis skrev 2015-10-27 21:36:59 följande:
    Jag vet inte! Är mitt första barn! Men tror det är då? Men jag vill boka in tidigare, från V8 tror jag om inte tidigare? Ska ringa mvc imorgon å prata med dom :)
    Jag har för mig att jag kom på inskrivning v12 och sen RUL v18.. Sen gjorde vi ett 3D ultraljud när jag var i v20 :D
     
    Y o L o skrev 2015-10-27 22:39:30 följande:

    Förra gången gjorde jag ett ul för jag ville se direkt att hjärtat slog o att det verkligen var något, jag trodde jag var i v 8+0 men var enligt dem då i v 7+4. Det gick att se och mäta fostret då iaf :)


    Fan vad häftigt att det går när det är såå tidigt =)
  • krumbukt
    Luttiis skrev 2015-10-28 08:54:59 följande:

    Nu har jag ringt mvc, har inskrivning 27 nov så om en månad! Hoppas allt går bra till dess! Vet inte om jag ska boka in tidigt ul privat, eftersom jag ändå vill göra kub testet sen är det rul osv, hon sa att det inte är bra att göra för många ul och man vet aldrig hur graviditeten blir om jag måste göra många ul osv. Hur skulle ni ha gjort?

    Jag vill ju ändå veta att allt ser okej ut där inne och att den växer som den ska osv.


    Samma dag som mig då =) 
    Förra graviditeten gjorde jag bara ett vanligt ul och ett 3D och det räckte för mig. Det var bara jobbigt att vänta på det där första, för precis som du säger, man vill ju veta att allt är okej! Men man lyssnar ju på bebisen varje gång (jag gjorde det iaf) och mäter magen så egentligen vet man ju att bebisen lever och växer. 

    Men om du känner att du verkligen vill göra ett tidigt ul så gör det. Kan väl inte vara så stor skillnad på ett extra ul, oavsett om du måste göra flera sen under graviditeten eller om det räcker med rul (och kub om du nu vill göra det)?
  • krumbukt
    Luttiis skrev 2015-10-28 09:33:05 följande:
    Ja va härligt! Känns som en evighet tills dess! Ja väntan är as jobbig, vill verkligen se så det är någon där inne! Lyssnar man på bebisen även vid inskrivningen?

    Nej jag tycker inte heller det men jag och sambon har nog bestämt oss för att vänta till inskrivningen och prata med bm om kub osv, får jag inte göra kub så tar jag nog ett privat ul innan v 18 så jag ser att allt är okej :) nu ska jag försöka sluta tänka negativt och bara njuta av att vara gravid!
    Hm, jag TROR att vi lyssnade då också men är osäker =) Sen köpte vi faktiskt en såndär grej man kan lyssna hemma med, även om det inte rekommenderas. Vi använde den dock restriktivt, bara när jag verkligen nojade upp mig ordentligt.. då lyssnade jag en kort stund bara för att lugna ner mig. Kändes bättre att lyssna en kort stund än att jag går och är stressad och orolig. 

    Tycker det låter som en bra plan! Det är faktiskt ganska najs att vara gravid =) 
  • krumbukt
    jossebubblan skrev 2015-10-28 09:36:48 följande:

    Hej! Jag har bf den 26 Juni!

    Har pcos och hade svårt för att bli med barn och har gått på hormonstimulering med gonal f sprutor och pergotime.

    Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag äntligen är gravid ?


    Men vad härligt! Grattis!
  • krumbukt
    Luttiis skrev 2015-10-28 09:53:37 följande:
    Hoppas! Då kan jag isf lugna mig lite haha! Jaha det visste jag inte ens att det fanns!

    Ja det är ju det! Himla mysigt faktiskt! Jag tänker att så länge man inte får en blödning då står allt rätt till i magen? Är det så? Eller kan man få tidigt MF utan att veta om det?
    Ja, det hjälper faktiskt att höra hjärtat slå. Men det blir ju lättare senare i graviditeten också när man faktiskt känner barnet röra på sig =)

    Man borde nog blöda om man får MF, men det är ju många som blöder lite under graviditeten utan att det är ett MF också!
  • krumbukt
    Luttiis skrev 2015-10-28 10:35:27 följande:
    Ja det förstår jag! Hoppas jag får göra det den 27e!

    Jaa det är väl så, jaja vi får se hihi
    Jag googlade lite, verkar som att det är runt v16 som man kan börja höra.. Man kan även höra tidigare men man ska inte bli orolig om man inte hör =)
Svar på tråden BF juni/juli