Inlägg från: ebe91 |Visa alla inlägg
  • ebe91

    BF juni/juli

    Jag hoppar in här, bf med andra barnet 21 juni. Har en son som blir 8 månader nästa helg (född 8 mars iår). Gick över 9 dagar med honom så blir nog i månadsskiftet juni/juli denna kommer. Blev även flyttad 6 dagar på RUL (21-> 27 feb) så väntar med spänning på att se när liten beräknas efter ultraljudet, om än det är länge dit!

  • ebe91

    BF-lista

    Mamacitaa - 2 juni,29 år,Sthlm, fjärde barnet

    MissIrene - 6 juni - 25 år, Norrbotten, första barnet

    Nilsonee - 20 juni - 23år, Bollnäs, andra barnet

    Ebe91 - 21 juni - 24 år, norrbotten, andra barnet.

    Glader02 - 22 juni - 25 år, första barnet

    Jennefer - 23 juni

    Tesseresan - 26 juni - 25 år, Eskilstuna, andra barnet

    Rosen5824 - 26 juni - 27 år, första barnet

    Ma JoLi - 28 juni - 33 år, Uppsala, andra barnet

    Ajvar - 29 juni

    SSK13 - 29 juni - 25 år, andra barnet, Malmö

    MrsToledo - 29 juni

    Krumbukt - 30 juni - 29 år, Norrtälje, andra barnet

    Odie - 30 juni - 27 år, Örebro, första barnet

    Snorkfroken91 - 1 juli - 24 år, Norrbotten, första barnet

    YoLo - 1 juli

    Tilliiz - 2 juli -28 år, Stockholm, första barnet

    Nostalgity - 2 Juli - 26 år, Eskilstuna, tredje barnet

    Luttiis - 3 juli - 26 år, Stockholm, första barnet

    Emsanyeah - 3 Juli - 23 år, Norrbotten, andra barnet

    Frida ahl - 4 juli - 29 år, Uppsala, andra barnet

    Donna85 - 4 juli

    Sasaj - 5 juli - 27 år, Göteborg, första barnet

    Lova123 - 5 juli - 27 år, Skåne, första barnet

    DLR - 5 Juli - 33 år, Stockholm, andra barnet

    Piikachuu - 6 juli - 29 år, Skåne, första barnet

    Enamorda - 6 juli - 31 år, Örebro, tredje barnet

    Cadencee - 7 juli - 23 år, Jönköping, andra barnet

    Gammeltanten - 7 juli - 36 år, Blekinge, första barnet IVF

    Capy - 8 juli - 33 år, Östergötland, andra barnet

    Piwi - 10 juli - 33 år, Stockholm, andra barnet

    Alexis06- 1 juli- 29 år, Stockholm, andra barnet

  • ebe91

    Eftersom sonen bara är knappt 8 månader är jag ju redan föräldraledig... Måste ringa chefen någon gång och berätta att planerna ändrats! Tanken var att jag skulle börja jobba i maj igen, men nu ser det ut som att jag ska börja om redan i början av mars, för att sedan gå på grav-penning i slutet av april (då v 32 tror jag..). Och jag vill hinna tillbaka innan barnet föds annars blir jag ju borta uppåt 3 år i sträck och för att sambon ska hinna vara lite föräldraledig. Vi ska åka drygt 3 veckor till thailand och kommer hem i slutet av februari, därav att jag återgår först i början av mars.

  • ebe91

    Inatt har sonen (snart 8 månader) sovit sin första hela natt i spjälsängen! Vi har försökt men det har inte gått tidigare. Så inatt har jag sovit som en prinsessa, trots att han ätit 3 flaskor men jag har fått sova ostört där emellan! Annars ligger han o snurrar o bökar och jag ligger krokig o vaknar konstant. Utvilad är kanske årets överdrift, men jag känner att jag kanske kommer överleva den här tröttheten iallafall ;)

    Sen har illamåendet tilltagit ordentligt, förstår inte hur jag ska kunna ta hand om sonen medan jag mår såhär. Vill bara ligga i fosterställning i soffan o tycka synd om mig själv...

  • ebe91
    Y o L o skrev 2015-11-03 18:24:40 följande:

    Jag skrattar igenkännande när ni önskar att må illa :) sa precis likadant första grav i typ v 5-6 och sen drog det igång. Levde på postafen och lerginan flera veckor efter det. Så som sagt, denna gång är jag glad för varje dag utan illamående. Men jag minns så väl att jag tänkte som ni innan.


    Eller hur?! Den här gången gruvade jag mig istället för när illamåendet skulle komma... Oså känner man typ "var glad era j*vlar som inte mår illa!" ;) ;) men jag förstår er ändå...
  • ebe91

    Jag kommer få vänta till mitten av januari med UL, men för mig gör det inte så mycket. Visst skulle det väl vara kul att se barnet innan, men har inget direkt behov av det. Tror jag var mer otålig med första barnet, men även där var det endast RUL i vecka 18.

  • ebe91

    Vi ska försöka ta reda på kön. Försökte se med sonen också, men trots letande såg bm inget. Han ville inte ligga still alls :)

    Måste säga att det var fantastiskt kul att INTE veta när vi väl låg på förlossningen, men nu skulle jag vilja tjuvkika av lite praktiskt skäl. Vi har ju redan neutrala kläder i stl 50-56 så om de tror att det är en flicka så ska jag köpa några rosa plagg också, annars får han nöja sig med sonens gamla om det visar sig vara en kille :)

  • ebe91
    mammsen79 skrev 2015-11-07 15:51:17 följande:

    Någon som vet vad det kan bli för kön om man prickat in ägglossningen eller 1 dag efter?


    Pojke eller flicka skulle jag tro! ;) ne, men det är väl mest myter det där.. Beror ju på om spermien som når fram har en y- eller c-kromosom :) hälften av spermierna rent teoratiskt ska ju vara det ena eller det andra.
  • ebe91
    ebe91 skrev 2015-11-07 15:55:52 följande:
    Pojke eller flicka skulle jag tro! ;) ne, men det är väl mest myter det där.. Beror ju på om spermien som når fram har en y- eller c-kromosom :) hälften av spermierna rent teoratiskt ska ju vara det ena eller det andra.
    Menade givetvis x-kromosom xD
  • ebe91
    En del av oss skrev 2015-11-07 17:49:29 följande:

    [quote=75972233][quote-nick]ebe91 skrev 2015-11-07 15:55:52 följande:[/quote-nick]

    Pojke eller flicka skulle jag tro! ;) ne, men det är väl mest myter det där.. Beror ju på om spermien som når fram har en y- eller c-kromosom :) hälften av spermierna rent teoratiskt ska ju vara det ena eller det andra.

    [/

    Inte c kromosom utan x eller y. Du som kvinna har xx och mannen xy. Före sädesuttömning delas satsen upp i 50/50 så beroende på om ditt ägg befruktas med x spermie får du dn flicka och befruktas ägget med en y spermie en pojke. Det föds ju några fler pojkar än flickor. Vet inte om man ska tro på myter som shettles som säger att befruktning innan ÄL ger upphov till flickor och befruktning vid ÄL pojkar. Eftersom jag bara verkar ha ett befruktningsdugligt ägg i några timmar så ska jag bara kunna få söner då. Ska bli intressant att få veta kön även om det kvittar för vår del, bara det är friskt och välskapt men liten del inom mig önskar nog en liten flicka.


    Om allt går bra går min dröm i uppfyllelse juni/juli 2016
    Jo, jag rättade mig ju i inlägget efter... C ligger bredvid x på tangentbordet så gick lite snabbt när jag skrev.

    En förklaring till att det typ föds 51% killar o 49% tjejer är ju att y-kromosomen är något kortare än x-kromosomen och spermien då är lättare = snabbare.
Svar på tråden BF juni/juli