Inlägg från: Tiana |Visa alla inlägg
  • Tiana

    BF juni/juli

    DLR skrev 2015-10-31 08:30:01 följande:

    Så upp med huvudet, klappa magen och tänk Juni/Juli :)


    Det där ska bli mitt ledord framöver :)
  • Tiana
    Piwi skrev 2015-11-04 06:25:27 följande:

    Jag har börjat sova så himla dåligt, kan vakna på natten och ha jättesvårt att somna om och bara vända och vrida mig.

    Brukar inte ha några som helst problem att sova annars, snarare tvärtom!

    Minns inte att det var så här med dottern förrän de sista veckorna innan fl...mystiskt!

    Någon annan som lider av sömnproblem?


    Jo, sömnen är inte den bästa men i mitt fall är det snarare att jag somnar, men vaknar var gång sambon lägger armen om mig. En sådär 6-7 gånger per natt. Känner mig fruktansvärt otacksam som ens gnäller över att han vill vara nära haha
  • Tiana
    Y o L o skrev 2015-11-05 08:40:24 följande:

    Tycker tiden står still. Känns som jag varit gravid en evighet nu, så trist att bara vänta.


    Haha, jag skrev precis i en annan tråd att tiden börjar äntligen gå i normal fart igen. Men det har varit två riktigt sega veckor sen plusset!
  • Tiana
    En del av oss skrev 2015-11-05 16:35:21 följande:

    Några påstår att risken är större för missfall vid FVP än att man skulle hitta något avvikande, vet inte riktigt hur dom resonerar när dom skriver så. Om det är okunskap bara. Att helt avstå från fosterdiagnostik eller bara göra det med enda motiv att få se bebis tycker jag är ren idioti helt ärligt.


    Ja, om risken är 0,5 -1 % vid FVP så är risken procentuellt mindre. Får man exvis sannolikhet 1:350 så motsvaras det av 0,0028%, 1:20 000 blir enligt samma sätt att se det 0,00005%

    Matematik, inte okunskap.
  • Tiana
    Gammeltanten skrev 2015-11-05 18:00:04 följande:

    Undrar om MVC missuppfattade något när jag ringde förra veckan. Eftersom jag gjort IVF meddelade jag datum för insättning istället för senaste mens. Har fått hälsosamtal 16:e december (10+6) och inskrivning 14:e januari (15+0). Känns som hon gått på att min senaste mens var dagen för insättning. 2 veckor fel.

    Som tur är har vi vårt första ul på ivf-kliniken den 16:e november. Är orolig för utomkvedshavandeskap eftersom risken är större för det vid IVF.


    Ringa och höra med dem på nytt kanske? Eller så hade de kanske inte tider tidigare. Här hos oss är det babyboom och svårt att få tider som det är nu.
  • Tiana
    ebe91 skrev 2015-11-08 09:35:16 följande:

    Har man samma bf har man gått lika långt. Menar, alla är ju i 39+6 på bf-dagen. Det som kan variera är ju sista mens och bf, då alla kvinnor har olika långa cykler.


    En del appar räknar 40+0, så om man går efter en app kan det bli så :)
  • Tiana
    Mamacitaa skrev 2015-11-09 20:50:50 följande:

    Är de bara jag som är livrädd för kejsarsnitt?

    Var nära på att få akut snitt med första barnet men lyckades slippa de till slut. Men är det fara för barnet o h*n måste ut fort ja då har jag inget val. :)


    Jag med. Ny väntar jag första barnet men gjorde en öppen bukoperstion av andra anledningar och förhoppningsvis aldrig mer!
  • Tiana
    TessLiihten skrev 2015-11-20 09:32:56 följande:

    Hej!

    Jag hänger gärna på här. ?

    Jag plussade i söndags den 15 november. BF 19/7-2016

    Är i v 6 (5+2) idag. 3:e barnet. ?

    Har en pojke född 2010 i september 

    Och en dotter född 2014 i februari

    Och nu får jag en sommarbebis. 

    Härligt. 

    Hoppas dock allt går som det ska. Har 6 missfall i bakgrunden. Så lite orolig är man. 

    Ska fylla 32 i december.

    Jag ska köpa ett clearblue digital test med veckoindikator idag, för att jag vill se om det har höjt sig från 2-3 till 3+

    Jag har 6 mf/MA i bagaget, så jag är ju lite nojjig. Men än så länge verkar det går bra. Men man vet ju som sagt inte... :(

    Jag gjorde ett nytt digitalt test för att se om siffrorna ökat. Men det står fortfarande 2-3. 

    Jag gjorde ett sådant test i måndags, kan det vara därför det inte höjts? För att det gått mindre än en vecka? 

    Lite smått orolig nu.


    Grattis!

    Att testet inte ökat till 3+ kan bero på så lite som att urinen var för utspädd vid tillfället. Själv fick jag ett inte gravid med digitalt när jag fick positivt med CB+, och jag är bevisat gravid i v10 nu :)
  • Tiana
    Miniflicka93 skrev 2015-11-28 19:20:33 följande:

    Någon här inne som är kaffe drickare som inte längre klarar av smaken? Innan jag blev gravid drack jag MASSA kaffe hela tiden. Alla mina vänner vet om hur mycket kaffe jag dricker och brukar luncha/fika iaf en gång i veckan. Vill inte berätta förrän jag är i vecka 12 och undrar vad sjutton jag ska säga när jag helt plötsligt inte dricker kaffe!? Va på familjemiddag förra helgen och va himla svårt att smyga med just kaffet! Folk tittade snett på mig osv... så har någon här inne något förslag på vad jag kan dra för vit lögn nu de närmaste veckorna? 


    Magkatarr kanske?
  • Tiana

    Här är det fint! Var på RUL i måndags och allt såg bra ut. BF blev kvar på 20/6, och nästa besök hos barnmorskan 1 mars. Nu är det bara att njuta av dagarna Glad

  • Tiana
    MrsLovisa skrev 2016-01-27 10:28:47 följande:

    Nä va kul!! Då har vi samma bf Tiana Dock hoppas jag på någon dag innan så man slipper ligga på bb under midsommar vore trist!

    Nästa möte med min barnmorska är 7 mars, blir så sällan när man väntar nr 2 verkar det som...


    Jag fick mitt 1 mars, jag är förstförderska och tyckte det var långt till dess, kommer vara i 24+0 då, men får ju anta att de vet vad de gör Glad Verkar vara många gravid nu så det är ont om tider.
  • Tiana
    Tolotoli skrev 2016-01-27 14:57:23 följande:
    Går du där du bor eller? Jag fick välja om jag ville ha en tid innan v. 25 och tyckte det var bäst. Nu stöter vi ju oftast på barnmorskan ändå när vi varit hos läkaren så man får säga hej och fråga något om det behövs.

    Läste lite om hur ofta man går och verkar väldigt långt mellan, jag först hälsosamtal samtal runt v. 9 och hade inskrivning först v. 14, när hade du din? 
    MrsLovisa skrev 2016-01-27 10:28:47 följande:

    Nä va kul!! Då har vi samma bf Tiana Dock hoppas jag på någon dag innan så man slipper ligga på bb under midsommar vore trist!

    Nästa möte med min barnmorska är 7 mars, blir så sällan när man väntar nr 2 verkar det som...


    Jag hade hälsosamtal tidigt, i v 5-6 tror jag, med en barnmorska som jag inte ska ha. Min ordinarie träffade jag vid inskrivning v9, samma dag fick jag ett tidigt UL (tog 3,5 år att bli gravid så nu håller de koll), sen en snabbträff med läkare som skrev remiss i v 13 för kvadrupeltest, och nu RUL i v 19.

    De har ju hållit koll på mig hela vägen, och jag väljer att gå hemmavid istället för närmare jobbet ifall jag skulle bli sjukskriven eller nåt. Då skulle jag ju istället för jobbet få pendla till bm :)

    Efter nästa besök borde jag ju få glukosbelastningen tätt inpå, och sen börjar man väl gå varannan-var tredje vecka eller nåt fram till slutet. 

Svar på tråden BF juni/juli