Inlägg från: Luttiis |Visa alla inlägg
  • Luttiis

    BF juni/juli

    En del av oss skrev 2015-11-05 08:22:20 följande:

    Känner inte av några gravididitetssymtom idag annat än trötthet, men trött är man ju ändå så är nojjig idag.


    jag blir också nojig när jag inte känner något men man måste tänka på att det kommer och går lite med symptomen och att det är fullt normalt! Jag vill bara att veckorna ska gå nu så jag kan få gå på mitt ul!
  • Luttiis
    Y o L o skrev 2015-11-05 08:40:24 följande:

    Tycker tiden står still. Känns som jag varit gravid en evighet nu, så trist att bara vänta.


    Tycker också tiden får såååå sakta! Har ul och inskrivning 27 nov och det är ju flera veckor dit, orkar inte vänta längre!!
  • Luttiis
    Y o L o skrev 2015-11-05 09:11:34 följande:

    Samma här, flera veckor kvar. Ul blir väl början eller mitten av december (kubtestet). Börjar fundera på att boka ett privat ul tidigare men försöker hålla mig. Men är så otålig.


    Jag har bokat in ett tidigt ul i v 8 mest eftersom jag och sambon inte är överens om vi ska göra kub testet eller inte, känns som det mer kommer bli en stress om man får siffror man inte vill ha och eftersom det ändå inte är 100%igt så känns det onödigt. Är ibte helt säker på om jag vill göra fostervattensprov heller. Men jag vet inte, ska diskutera lite med syster sen som har två barn :) men i vilket fall så kommer jag inte kunna vänta till v 18 iaf!
  • Luttiis
    Y o L o skrev 2015-11-05 10:02:44 följande:

    ok förstår hur du tänker. Jag tänker att om kub visar stor risk kommer jag se till att göra Nipt om jag så ska betala det själv. Det ska ju vara lika säkert resultat som fvp o mpk men genom blodprov.


    Joo det är klart, åh jag vet inte hur vi ska göra:) har några veckor på oss å fundera!
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-11-05 10:20:51 följande:

    Bokar man tidigt ul genom sin bm eller ringer man någon privat klinik?


    Jag bokade in privat, tror inte bm gör det, dom bokar ju in rul v 18 som standard men vill man tidigare gör man det själv :)
  • Luttiis
    Pluttan86 skrev 2015-11-05 10:41:07 följande:

    Ungefär vad kostar ett privat ultraljud kring v. 12? Någon som vet? :)


    Jag betalar 600kr för provat ul v 8, tror det skulle vara samma pris även vid v 12 :)
  • Luttiis
    Ajvar skrev 2015-11-05 15:51:28 följande:

    Liljeholmen! :)


    Ultraljudsbarnmorskorna ?? :) jag ska dit den 27e!
  • Luttiis
    En del av oss skrev 2015-11-05 15:32:18 följande:

    [quote=75962602][quote-nick]Y o L o skrev 2015-11-05 10:02:44 följande:[/quote-nick]

    ok förstår hur du tänker. Jag tänker att om kub visar stor risk kommer jag se till att göra Nipt om jag så ska betala det själv. Det ska ju vara lika säkert resultat som fvp o mpk men genom blodprov.

    [/

    Men NIPT kollar dom ju samma saker som KUB som är gratis, alltså 3 olika kromosomavvikelser. Med FVP kan man man ju be om fullständig kromosomanalys som visserligen tar 2-3 veckor, men jag känner hellre få veta så mycket som bara går än göra KUB och få låg sannolikhet på trisomi 13,18 och 21 och så har barnet något annan kromsomavvikelse dom inte analyserat eller sett på ul.

    Jag och sambon är ense vad vi ska göra med den information vi får och ännu mer efter nyheterna igår om den lilla 6 åriga flickan där föräldrarna inte får en personlig assistans till sin dotter i skolan och dottern kan inte gå, prata, gå på toa själv eller stå upp. Dom får ta hand om ett vårdpaket helt enkelt hela tiden även när barnet är vuxet. Ibland har jag svårt att förstå varför vissa väljer att föda barn som inte kommer klara ett värdigt liv någonsin som alltid kommer vara helt beroende av omhändertagande resten av sina liv. Är det av snällhet dom behåller sitt barn som är så svårt sjukt? Är det så snällt då? Jag anser inte det, jag tycker det är grymt att sätta ett barn till livet, egoistisk, vad får barnet för liv? Det är ju inte bara en bebis det växer ju faktiskt och blir bsrn tonåring ungdom vuxen medelåldern och gammal. Hur klarar sig barnet när föräldrarna blir gamla och inte orkar och när dom dör. Jag och sambon vet våra egna resurser att vi inte skulle orka. Det kan låta hårt att avbryta något men vi är helt överens om att ett skadat barn inte kan få det liv vi vill ge ett barn.


    Det är lite så jag och sambon resonerar, att vi kommer vilja göra abort men tänk om man får dåliga siffror men så är barnen friskt egentligen?! Och vet inte om man vill gå vidare med fvp med tanke på risken för missfall! Åh vet inte alls hur vi ska göra
  • Luttiis
    En del av oss skrev 2015-11-05 16:35:21 följande:

    [quote=75964118][quote-nick]Luttiis skrev 2015-11-05 16:15:00 följande:[/quote-nick]

    Det är lite så jag och sambon resonerar, att vi kommer vilja göra abort men tänk om man får dåliga siffror men så är barnen friskt egentligen?! Och vet inte om man vill gå vidare med fvp med tanke på risken för missfall! Åh vet inte alls hur vi ska göra

    [/

    Risken för missfall vid FVP är 0.5-1% och lite högre vid MKP eftersom det görs tidigare än FVP. Jag känner att det är dåliga odds att jag som 40+ mamma kommer få så bra siffror av ett KUB som jag kommer känna mig lugnad av och alla andra kromsomavvikelser då som finns? På KUB kollas bara 3 varav två trisomi 13 och 18 ör såpass ovanliga och så kollas trisomi 21 som är Downs syndrom.

    Några påstår att risken är större för missfall vid FVP än att man skulle hitta något avvikande, vet inte riktigt hur dom resonerar när dom skriver så. Om det är okunskap bara. Att helt avstå från fosterdiagnostik eller bara göra det med enda motiv att få se bebis tycker jag är ren idioti helt ärligt.


    Ja det är därför vi har bokat in ett vanligt ultraljud för att få se bebisen eftersom vi inte är helt hundra på kub testet än :) visst vill man veta om ens barn har något fel men är så orolig för hur vi kommer reagera på siffrorna eftersom dom ändå inte är 100%iga
  • Luttiis
    Ajvar skrev 2015-11-05 16:25:19 följande:

    Precis, fast jag är inskriven på mvc i Liljeholmen och ska på UL 19e (vecka 8-9) :). Vilken vecka är du i när du ska dit?


    Jag kommer skriva in mig på mvc i Täby men vill ta ett tidigt ultraljud hos dom i Liljeholmen, då kommer jag vara i v9 (8+5) tror jag. :)
Svar på tråden BF juni/juli