• Iskristall

    Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016

    Hej tjejer!

    Precis läst igenom eran tråd! Ni verkar vara ett härligt gäng!

    Vi väntar på vår tur. Det blir vårt första ivf-försök. I förra veckan fick vi reda på att vi ska få göra korta protokollet med början vid kommande mens som beräknas onsdag eller torsdag nästa vecka. (hoppas den kommer i tid, kommer den veckan efter blir det försent och då måste vi vänta tills januari efter klinikens julstängning) Så spännande! Vi gör ivf pga att jag har pco med oregelbundna cykler och ägglossningar. Köpte ut alla våra mediciner som nu bara ligger och väntar på att börja användas.

    Jag är lite orolig för att tex inte få några ägg utav stimuleringen eller att de inte blir befruktade. Och så är jag orolig inför äggplocket. Så det är skönt att vara i en sån här tråd att få stöd av likasinnade. Hoppas jag får hänga här med er, så vi kan peppa varandra

  • Iskristall
    celavie1 skrev 2015-11-18 21:04:25 följande:

    Jättekul med så många goa tjejer i tråden. Ni är guld värda och så välkomna!!

    Ja vi har en spännande tid framför oss och det känns väldigt pirrigt och lite overkligt. Jag tänker ju sällan på att bli mamma sjukt nog. Jag tror det beror på att jag vill skydda mig själv från att bli besviken men jag ska kämpa på och göra mitt bästa. 

    Ha en mysig kväll, tänd ljus och titta på morden i Sandhamn

    Kram 


    Tack för välkomnandet!

    Jag tänker också sällan egentligen på att bli mamma. Det känns så surrealistiskt på nåt sätt. Jag tänker ofta på bäbisar och bäbismys, men att få en egen känns väldigt långt borta. Men tänker jag på att det kan vara ett år bort känner jag nästan lite panik, fast på ett bra sätt Hur ska det gå egentligen, skulle jag vara nåns mamma efter 38års livstid där jag i princip bara behövt tänka på mig själv?

    Hur gamla är ni andra?
  • Iskristall
    celavie1 skrev 2015-11-18 22:32:14 följande:

    Samma här, känner samma. Jag är 39 år.


    Skönt att man inte är ensam! Ha en bra torsdag allesammans!
  • Iskristall
    hope88 skrev 2015-11-19 17:52:07 följande:

    Välkommen hit Iskristall :)

    Då är vi ungefär i samma fas nu då, vi ska också köra korta protokollet men du startar lite tidigare än mig. Jag börjar spruta troligen på söndag el måndag om inte mensen ska bli sen nu bara för att kliniken stänger för jul och då blir det i januari men nu håller vi tummarna att mensen kommer som den ska och att vi får börja vårt första försök som tänkt :) Våra mediciner ligger också o väntar, förväntasfull är man ju.

    Är också orolig för hur kroppen ska svara och äggplocket men man får nog försöka ta en dag i taget och hoppas på det bästa. Det är ju alltid jobbigt när man inte vet hur saker och ting kommer bli men man ska ju få smärtstillande så hoppas på att det ska gå så bra som möjligt och att det slutar med bebis för oss alla :)

    Självklart får du hänga här :)


    Tackar, tackar!

    Ja, alla tummar hålls för alla här inne och att vår mens dyker upp som de ska! Trist om vi ska behöva vänta tills i januari. Tycker vi har väntat tillräckligt Kul att vi är i samma fas!

    Mariana79, tycker också ni tagit rätt beslut! Synd att man inte kan få nåt försök bekostat av landstinget trots att man har ett barn sen innan.
  • Iskristall
    halfmoon skrev 2015-11-20 00:17:43 följande:

    Jag var gravid men fick missfall i september, så då hann tankarna på att bli förälder spinna iväg ordentligt med allt vad det innebär med hopp och drömmar. Efter det har det känns väldigt tufft att släppa tankarna och finna ro i vardagen . Innan dess tänkte jag inte på det alls i samma utsträckning och jag var rätt pessimistisk i tanken på att alls lyckas.

    Nu börjar jag nog bli mer okej med att tillvaron inte alls blev som det var tänkt och att vänta in ivf istället för att stressa med graviditetsförsök. :)

    Jag är 28 år.


    Tufft med missfall! Bra att ni inte känner att ni stressar med graviditetsförsök!
  • Iskristall
    halfmoon skrev 2015-11-24 16:44:53 följande:

    Har ni fått göra prov för amh? :)


    Japp.
    stajlish skrev 2015-11-24 20:19:36 följande:

    Allt såg perfekt ut på ultraljudet idag! Så det blir äggplock på torsdag kl 11 :) Så ikväll blir det ägglossningsspruta o återföring på lördag om allt går som det ska! Spääännande!  Lite nervös men mest förväntasfull


    Vad härligt och spännande!
  • Iskristall
    stajlish skrev 2015-11-24 22:27:58 följande:

    Ja, verkligen! :) När kommer du igång? Eller har du börjat? :)


    Väntar på mens. Förväntar den i dag. Väntar och väntar. Borde komma idag och sprutstart i morgon. Men den lär väl strula med mig bara för att jag väntar haha
  • Iskristall
    stajlish skrev 2015-11-25 16:23:05 följande:

    Säkert, känns som vanligt när man väntar på den.. min som brukar va som en klocka var en dag sen just inför spraystarten! :) Hoppas den kommer snart!


    Hihi tack! Ja det är typiskt. Nu har jag börjat få bruna flytningar så mensen är i antågande. Hinner nog dock inte få den innan kl18. Så jag får nog börja räkna med sprutstart på fredag istället för i morgon som jag hade hoppats.
  • Iskristall
    Fredag skrev 2015-11-26 04:15:56 följande:

    Vad känner ni för biverkningar av sprutorna i det korta programmet?


    Jag ska köra korta kommer uppdatera med vad jag känner när jag är i gång.
Svar på tråden Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016