Inlägg från: Anonym (Soc.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soc.)

    Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?

    Dr Mupp skrev 2015-11-08 14:36:40 följande:

    Ja beräkningen stämmer, men i exemplet så har man gjort det man kan för att maximera bidraget. Kvinnan i exemplet är tex ensamstående med tre barn, men får bara underhåll för två. Detta eftersom underhåll för tredje barnet skulle sänka bidraget. I verkligheten skulle ju kvinnan fått tre underhåll eller bott i ihop med det tredje barnets pappa och därmed blir bidraget lägre. 

    En ensam vuxen kan få som mest 4668 kr kvar efter hyra. Det däremot är nästan en tusenlapp mer än vad en ensam vuxen får på försörjningsstöd. 

    Asylsökande får betydligt mindre bidrag. 

    En ensamstående polis skulle utöver lönen få barnbidrag, underhållsbidrag och eventuellt bostadsbidrag beroende på lön och hyra. En ensam polis utan barn skulle ha det mycket bättre än en ensam nyanländ. Ska polisen ha mindre än 5000 i handen så måste polisens hyra vara extremt hög.


    Stämmer inte riktigt att de får tusen kronor mer, eftersom du på försörjningsstöd utöver normen får ytterligare pengar till såna saker som el, försäkring, sjukvårdskistnader, medicin samt ofta busskort.
  • Anonym (Soc.)
    Nonym skrev 2015-11-08 20:03:43 följande:

    Nej, jag har valt att jobba, inte alltid fått välbetalt jobb nära hemma och tvingats köra 7,5 mil till jobbet så blir det inga tre tusen över när man betalt reparationer av bil, försäkring, skatt, bensin och avgift till facket.

    Att leva på bidrag har aldrig varit ett alternativ för mig.


    En flykting som hade bil skulle inte heller få extra pengar för det. Självklart så ska man bidra efter förmåga och jobba om man kan även om det inte blir mer kvar i plånboken än om man haft bidrag det är grundförutsättningen för att systemet ska fungera. Men därför blir det även fel i din "uträkning" när du menar att du "borde" ha mer kvar i plånboken när du dragit av kostnader som bil och bensin som faktiskt inte heller godkänns som kostnader för en svensk som har försörjningsstöd. Det har alltså absolut inget med att göra vad just flyktingar får i bidrag.
  • Anonym (Soc.)
    Nonym skrev 2015-11-08 20:50:43 följande:

    Jag säger att 4700 till mat och övriga utgifter inte är lite pengar, att ha 3000 över att "göra vad man vill för" är lyx.

    Att jobba 40 timmar i veckan och spendera 15 timmar i bil till och från jobbet och ha mindre över, bara för att man vill göra rätt för sig, det känns orättvist!

    Har man försörjningsstöd har man inget jobb man måste köra till och då måste man heller inte ha någon bil. Är man arbetslös och blir erbjuden ett jobb så måste man ta det, ÄVEN om det betyder att man får mindre över än vid a-kassa när alla nödvändiga utgifter för att ta sig till och från jobbet är betalda.


    Det är inte "orättvist" Det är på det viset vårt sociala välfärdssystem är uppbyggt. Man ger efter förmåga och får efter behov. Lika för alla oavsett ursprung. Kan man jobba för att försörja sig och bidra med skatt så ska man oavsett om man är invandrare eller ej. Har man ingen möjlighet att försörja sig själv är man ändå tillförsäkrad en grundtrygghet. Om några år kan skon sitta på andra foten, då kanske det är du som är i behov av bidrag och flyktingen som du idag förfasar dig över får för mycket, som sliter 40 timmar i veckan och ändå inte får mer kvar i fickan än vad du får på bidrag....
Svar på tråden Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?