Inlägg från: KingOfKings |Visa alla inlägg
 • KingOfKings

  Orkar inte ens ta livet av mig

  Sorgligt att ni skaffat barn och extremt oansvarigt (hans beteende visste du väl om sedan innan). Det blir ju enorma problem för barnet om du skulle ta ditt liv, det fattar du själv. Men ok man kan inte förutsee graviditetsdepression.

  Prestationsångesten är jobbig här i Sverige. Faktum är att arbetsmarknaden är väldigt utsiktslös för många just nu. Det är bara att gilla läget. Arbetsförmedlarna själva är väldigt uppgivna.

  Finns inte mycket att be för, jag har själv haft mitt personliga lilla (stora) helvete. Man kan säga att alla har sitt och vissa har inget alls. Det är lite olika, det bara är så.

  Så vad kan du göra. Söka hjälp är givet, men innan du får hjälp, testa om ljusterapi fungerar. Ta vitaminer på morgonen och gå senare på eftermiddagen till ett solarium och sola i 30 min. Om du har friska ögon tål dem den korta stunden och kanske det kan göra din depression bättre (du ska självfallet inte ha ögonen öppna men inga mörka lock eller sånt). Fungerar för mig om än väldigt tillfälligt. Det är det lättaste att göra för att komma igång och göra annat som kan hjälpa din depression, t ex börja träna och bli riktigt svettig. Det är bra att svettas ut. Det är bara början som tar emot.

  Sedan kommer ångstattackerna på grund av något? Brukar vara något som utlöser en ångestattack (förutom din pojkvän och ditt liv), För mig är det ekonomin som tidivis har utlöst ångestattacker. Jag går då och duschar i varmt vatten och lyssnar på avslappnande musik.

Svar på tråden Orkar inte ens ta livet av mig