• Anonym (-)
    Äldre 9 Nov 14:07
    8713 visningar
    103 svar
    103
    8713

    Vår inneboende tar oss för givet

    Anonym (Jadu.) skrev 2015-11-09 13:37:20 följande:
    En inneboende är inte sambo, korrekt. Men hur bevisa det utan inneboendekontrakt? min bror hade en kille som inneboende. Han är inte gay. När han slängde ut honom blev han tokig och hotade att stjäla brorsans hund. Min bror bytte då lås, men ställde ner killens saker i förrådet som killen hade tillgång till. Killen gick till tingsrätten och i röran därefter fick vi informationen att sambolagen gällde. Min bror fick till slut rätt då det fanns flera som kunde vittna på att han hotat att stjäla hunden osv osv osv. Det är viktigt att ha papper på allt för att inte hamna i sånna här röror. Detta problem är inte ens aktuellt i ts fall, så kom istället med förslag till ts!

    Då blev ni felinformerade. Sambolagen gäller inte i ett sådant fall. Däremot får man inte slänga ut en inneboende hur som helst, så att det gick till tingsrätten är inget konstigt.
  • Anonym (-)
    Äldre 9 Nov 14:16
    #67

    TS, i din situation hade jag vägrat att ta emot pojkvännen som gäst (mer än möjligen på nyårsmiddag eller liknande). Att han köpt biljetter utan att hans flickvän först kollat upp att han är välkommen är inte ditt problem. Din kompis måste lära sig att hon inte kan köra över dig, och det kommer hon inte lära sig förrän hon försökt och misslyckats.

Svar på tråden Vår inneboende tar oss för givet