• Äldre 22 Nov 21:57
    35626 visningar
    22 svar
    22
    35626

    Hjälp vad biter oss, fågelkvalster?

    Jag tror vi har fågelkvalster i lägenheten.

    Behandlade oss två gånger med Tenutex mot skabb eftersom symptomen tydde på det och alla i familjen är drabbade, men det hjälpte bara kort tid, (som vi upprepade efter en vecka båda gångerna så sammanlagt 4 Tenutexbehandlingar egentligen).
    Vi fann sedan ett fågelbo i köksventilen, och vi har vid några tillfällen sett mycket litet svart snabbt kryp i hemmet som vi inte hunnit fånga in. En gång såg vi ett lika litet vitt sådant.

    Fågelboet i köksventilen är borttagen sedan några veckor, men vi blir ännu bitna och känner deras krypande på huden, mest på kvällen och natten. Krypningarna är oftast i ansiktet och hårbotten. Och det kliar. Då och då sticks det också till, och ibland ser man en liten svullnad eller upphöjning exakt där det stuckit.
    De större betten/utslagen verkar vi få under natten. 

    När vi duschat och smörjer i oss med hudlotion eller kortisonsalvor så ser vi små svarta minisaker på huden i salvan, men det är inget som rör sig. De plockar vi lätt bort med papper eller tejp.

    Vi dammsuger och torkar golven varje dag, byter kläder, pyjamas och sängkläder varje dag, och sover på luftmadrasser som dammsuges dagligen också sedan flera veckor. Har plastat in stolarnas sittdynor så de lätt kan torkas av.
    När vi inte städar ordentligt och byter sängkläder så blir det värre. Tex när vi inte lyckats få tvättstrugan dagligen och måste sova i samma sängkläder två dagar i rad.
    Skitjobbigt, vi orkar inte mer, har haft dessa problem flera månader, snälla hjälp!!

    Någon som vet 
    saneringfirma för att hjälpa till bli av med dessa, alltså någon som är villig att hjälpa fast man inte kan visa upp ohyran/skadedjuret? (vi har klisterfällor utsatta i lägenheten men inget fastnar i dom)

    Finns det andra som råkat ut för detta och vilken hjälp fick ni av sanerare och vården? 

  • Svar på tråden Hjälp vad biter oss, fågelkvalster?
  • Äldre 23 Nov 22:21
    #11

    Fågelloppor håller gärna till under kudden. Vänd upp kudden snabbt och var beredda att fånga. De hoppar verkligen och man måste trycka ihjäl dem med nageln. Som sagt, de dör ut om fågelboet är borta.

  • Äldre 24 Nov 12:29
    #12
    Jag vet inte om fågelloppor och fågelkvalster är samma sak.
    Jo jag har läst att fågelkvalster inte kan föröka sig på människor, men de kan äta=blod och leva av människor och därför fortsätta leva i hemmet. De ska t.o.m kunna överleva 9 mån utan blod. Och kunna sätta sig i en slags dvala tills det blir gynnsammare förhållanden för dem om de inte redan är det. Men vet inte hur långt liv de normalt har!
    Fågelkvalster är så små, och speciellt nymferna är så små så man inte ser dom med blotta ögat. Men vi känner när de sticker till/biter oss, vi får en lite svullnad efter och kliar. Vi känner när nymferna kryper på oss, ofta i ansiktet på oss, antar att det är de vi känner det det kryper, har läst på olika internetsidor att det troligtvis är nymferna man känner när det kryper på kroppen.
    De större betten få vi bara på natten, antar att det är från de vuxna kvalstren som kommer fram då, det blir då större svullnader och kliar enormt. När vi en natt testade att ligga och sova i en av våra sängar så fick vi mycket mer bett.

    Vi har städat i månader nu, varje dag dammsuger & torkar golv. När vi dammsugit så klistrar vi för hålet på dammsugarpåsen så de inte ska kunna ta sig ut. Men vi har inte hunnit plasta in alla våra ägodelar än och torka ur alla skåp pga handikapp i familjen. Ska man ha sakerna inplastade i 9 månader? Detta är en mardröm!
    Vi blir inte av med detta på egen hand. Orkar fan inte mer! Klarar inte av att jobba som tänkt och grabbens skolgång blir lidande.
  • Äldre 24 Nov 19:29
    #13

    Men ring Anticimex och begär att de kommer!Så där kan ni inte ha det.

  • Äldre 12 Dec 08:25
    #14

    Min familj har råkat ut för exakt samma sak. Problemen började i maj o vi har fått"hjälp" av Rentokil o Anticimex som har varit ute o simmat hus o stallar. De upplevs som mkt okunniga om kvalster o har sanerat två ggr med tre v mellanrum. Eftersom kvalster har mkt kortare livscykel än så så känns det helt idiotiskt att vänta så länge mellan behandlingarna. Jag har pratat med fågelgruppen i Stockholm o de verkar kunniga på kvalsterproblematik. Har du varit i kontakt med dem?

  • Äldre 16 Feb 19:10
    #15

    Vi har exakt samma problem som er med någon slags parasit, vet inte om det är fågelkvalster eller annat, har inte lyckats tejpa något "levande" material. Har ändå fått sprutat 2 ggr då det blivit bättre men blir fortfarande biten, det kryper och kliar. Vi har endast det nödvändigaste framme av sängkläderna, kläderna etc, resten är inplastat. Vi har samma rutiner som er med dammsugning, vaskning med starka medel, tvättar sängkläder varje dag, duschar och smörjer oss 2 ggr per dag. Varje dag försöker vi komma på något vi kan göra för att bli av med dem, men inget verkar hjälpa. Som ni känner vi att vi inte orkar längre!

    Undrar nu om ni lyckats bli av med ert elände och hur i så fall gjorde ni?

  • Äldre 17 Jun 12:26
    #16

    Hur har det gått för Er Trådskaparen? Jag känner så väl igen det Ni berättar. Har samma problem själv nu. Verkligen enerverande. Och det är inte loppor, loppor syns mycket väl och de hoppar. De här små små prickarna hoppar inte, de springer omkring, och främst i håret, ansiktet, nacke och runt öron. Kan vara på händer och armar också, till viss del övriga kroppen. Man känner av dem mycket tydligt i ansiktet. Jag tog en tejpbit emot där jag kände springandet, la tejpbiten på vitt papper - då syntes den men mycket liten. Med förstoringsglas såg man lite mer. Fotade med zoom pricken på pappret och zoomade in. Den syntes där mycket väl. Ser ut som en spindel och 6 ben. Fick Ascabiol att smörja hela kroppen efter dusch. Det vart bra - 1 dag. Sen samma enerverande kittlande och kliande igen. Fick antal på tejpbitar. Ascabiolen har blivit till ett måste varje dag för att stå ut. Till saken hör, är inte hemma utan är på en farm, höns och gäss och kalkoner springer överallt. Katten har fått både löss, loppor, skabb och mask i antal. (Maskägg förståtts de finns på marken och sprids främst till markätare, och äggen som fås in i munnen växer till nymf och mask i tarmen och lägger ägg) Katt tvättar tassar / får i sig ägg. Vi själva får med oss under skorna och kan ta med in. Eller händerna om vi påtar i jord, sen stoppar fingrar i mun t ex.

    Vi har då nu x antal parasiter. Och vill inte ta med det hem. Katten behandlas emot sina olika synliga problem den fått. Och vi med kvalstren. För detta är inte loppor. Inte löss heller, löss syns och de är avlånga. De här små prickarna är små små spindelliknande ohyra. Och grymt irriterande. Glad bilder nu finns - att visa om nån skulle häva ur sig att det vore psykiskt eller vara något annat än vad det är.

    Det kvarstår - vad är det som tar död på dem? Dusch och insmörjning med ascabiol samt dagligen byta textilier och allt tvättande varje dag, hjälper bara kortvarigt. Kvalstren är där ändå. Och vi åker inte hem förrän allt är väck! Vill inte ta med all olika ohyra hem. Och katten hålls instängd, att inte få mer på sig. Får vara instängd tills vi kommer hem. Och fåglar lär framledes gå omvägar ifrån eller ens marken de går på. Tyvärr, tycker om dem, men man kan ha fått nog. Vi har fått det av allt olika. Löss, loppor, kvalster, mask. Finns en skitig damm med fågelavföring också. Och den dricker de ur. Så gav katt medicin emot ev giardia också (förorenat vatten en spridningsrisk och källa) Hönsen har kalkben också/skabb. De sprider allt omkring sig. Dålig skötsel av dem och deras omgivning kan man tycka. Det går ju behandla olika saker. Det går att ha dem inom ett stängslat område eller två med. Alternera. Att inte andra får deras. De springer lösa och de hoppar ytterligare in i både bilar och bostad, och går nära och plötsligt ruskar av sig, och man får schasa iväg dem. Tyvärr. Men detta är oacceptabelt i allt vi fått och alla kostnader och problem. För att inte tala om alla flugsvärmar och övriga insekter som dras till skit. All avspolning av utemöbler varje dag och personliga saker.

    Mycket less vid det här laget. Längtar hem till stan. Förhoppningsvis utan ohyran i medfölje. Kanske är den ändå med i bilen. Kanske bo på hotell en tid som karantän eller tält? Plus byta bil? Ja inte vet vi i skrivandes stund. Vill INTE få med detta i hemmet.

  • Äldre 17 Jun 12:44
    #17

    Fågel o igelkotts loppor är långa svara o smala! Uppifrån ser de ut som ett grässtrå o man kan se tydligt när de hoppar.

    Fågel kvalster är mer runda tänk svart rapsbagge! Och ser ut som en svart prick på avstånd!

  • Äldre 17 Jun 18:14
    #18

    Lopporna som sprungit ut och in i pälsem på katten plus hoppar är mycket tydliga och syns. Stor som en mindre fluga. Och försöker man vara snabb att ta den så hoppar den och brunaktig i förgen. Lössen på katten har varit svarta, avlånga, glänsande, och avföringen efter dessa synts tydligt också. Kanske ska göra ett utropstecken också? .... !!! ... kvalstren de ser ut som små små spindlar. Och skabben den syns inte, bara gångarna i huden... !! ...

  • Anonym (Solsk­en efter regn)
    Äldre 1 Aug 11:50
    #19

    Jag har dem sedan några år tillbaka. De är pyttesmå så det är sällan man ser dem, och väldigt snabba. Jag förstår ert lidande till fullo. Det är väldigt jobbigt i början, men med ihärdighet så kommer det att bli bättre och de minskar.

    Smörj minst morgon och kväll med blandning av Tea tre olja, pepparmint, lavendelolja och lite lite kryddnejilkeolja (är riktigt starkt så ta inte för mycket och akta ögonen). Funkar bra att blanda dem med vanlig hudsalva eller någon basolja. Jag har även sådan blandning utspätt i vatten i sprayflaska för att komma åt ryggen och i "pipflaska" för hårbotten.

    Det är väldigt svårt att bli av med dem, men man kan få dem att bli färre så de är lättare att leva med. Och till slut hoppas jag att de kommer försvinna helt om några år.

    Ät vitlökskapslar och Neem-tabletter varje morgon.

    När de var väldigt många så bytte jag sängkläder och dammsög och torkade golv dagligen. Nu byter jag sängkläder bara var tredje dag, och dammsuger 1-2 ggr/ v. Alla rena kläder, sängkläder mm är självklart fortfarande inplastade och jag räknar med att få ha dem så i många år.
    Självklart används kvalsteröverdrag på madrasser och kuddar numera. Annars måste man tvätta kuddarna varje dag. Och dammsuga madrassen varje dag.

    Tvätta allt i minst 60 grader (även kläder) och torktumla så mycket som möjligt.

    I början var de så många att man hela tiden kände när de kröp och bet, och jag fick utslag av dem. Då smörjde jag mig med kokosolja + TTO  till nätterna för att alls kunna sova. Och med kortisonsalva, det finns receptfria på apoteket.
     
    Något som också hjälpte var naturell filmjölk på huden. I duschen smörjde jag in mig med det, och lät det vara på huden och i håret 5-10 min tills jag duschade av allt. 

    När jag hade mycket problem i hårbotten gjorde jag hårinpackning 1-2 ggr/v med TTO-blandningen blandat i äppelcidervinäger utspätt i vatten, och hade det i håret 10-30 min med sådan där plast/duschmössa över.

    När man känner av att de kryper på sig, så sprayar man  TTO-blandningen där, och smörjer in den på huden. Det dödar den direkt, och sedan ser man en pytteliten svart sak på huden, som är den döda kvalstern. Tidigare hade jag massor av dessa svarta prickar efter dusch och insmörjingar.

    Viktigt att använda en skrubbvante vid dusch för att få bort dem från huden. Och självklart använda TTO-tvål och TTO-schampo, det finns flera sorter att köpa på internet tex märket Faith in nature. Eller så blandar man själv i TTO, kryddnejlika mm till sitt vanliga schampo och balsam. Finns även Neem som tvål, schampo och balsam som jag också har. 

    De tål inte insektssprayen Vespo, köp och spraya efter golvlisterna. Finns på bla Clas Ohlsson.

  • Mon 21 Oct 2019 01:13
    #20

    Hej. Jag och min familj har drabbats av kvalster och genomgår ett rent helvete just nu. Jag skulle gärna vilja veta hur det har gått för er andra med samma problem.

  • Anonym (Uppgi­ven)
    Tue 7 Dec 2021 00:53
    #21

    Hej! Gammal tråd ser jag. Men svarar ändå. Vi har haft problem med loppor i 1 år nu. Anticimex har varit här några gånger och sanerat. Det har blivit bättre. Men är just nu värre igen. Så det får bli en ny omgång på fredag. För jag vill verkligen inte fira jul med dessa äckliga parasiter igen.

    Jag känner igen mig på allt som ni skriver. Det här är faktiskt första gången som jag hittat några som varit med om exakt samma sak som vi går igenom.

    Det är mest jag som blir angripen. Samt våra två katter. De har fått behandling i ett år nu. Men de har fortfarande loppor. Vi fick ett bättre läkemedel som kanske fungerar lite bättre. Men inte helt. Min man och son märker bara av de ibland. Tydligen har vissa människor blod som loppor tycker om och andra inte. Det är riktigt jobbigt att de verkar tycka om mig lite väl mycket.

    Lopporna vill gärna vara i mitt hår och i ansiktet. När det var som värst så kunde jag inte sova om nätterna. Jag blev hysterisk. Nu har jag vant mig lite. Men måste fortfarande ta insomningstabletter ibland.

    De små lopporna som jag har kommit på är nymfer syns knappt. Men de känns desto mer. De stora är så snabba att det inte går att fånga de. Vi måste verkligen försöka fånga någon nu så vi får reda på vilken art det är. Då kan det göras en bättre sanering. Jag hoppas på fågelloppor så vi slipper stå för alla kostnader. En vanlig sanering får vi via hyresvärdens försäkring som tur är. Men vi får ingen annan hjälp alls.

    Vi har redan slängt en massa. Fåtöljer, en säng, madrasser, filtar, täcken m.m. Nu är jag nära att slänga ut soffan också. Våra dyra sängar försöker jag ångtvätta och dammsuga ofta. Men just nu hjälper det inte. Vi tvättar sängkläder i 90 grader och sen torktumlar. Men ändå känner jag av loppor i de. Jag förstår inte hur det är möjligt. Ibland funderar jag på om någon granne torktumlar sin hunds loppiga filt eller något. Så det kommer därifrån. Men jag vet inte.

    Jag känner mig så fruktansvärt uppgiven nu. Mitt humör är inte roligt och jag orkar knappt göra något förutom att städa.

    Är det någon som har skrivit här som har blivit av med lopporna helt?

  • Thu 3 Mar 2022 14:39
    #22

    Hej. Har någon av er blivit fri detta? Hur isåfall? 


    jag har fått samma sak och håller på bli galen. Är helt förstörd. 


    hur får man bort de här som bits? 

Svar på tråden Hjälp vad biter oss, fågelkvalster?