Pepparkaksdeg
Om jag vill ha en deg som blir tillräckligt hållbar för att göra fina delar till pepparkakshus utan att de flyter ut, vad är knepet? Extra mjöl?
Om jag vill ha en deg som blir tillräckligt hållbar för att göra fina delar till pepparkakshus utan att de flyter ut, vad är knepet? Extra mjöl?
Baka med vilken deg som helst, hemgjord eller köpt. När du tagit ut plåten så lägger du åter dina mallar över delarna innan de har svalnat. Sen snyggar du försiktigt till kanterna med en vass kniv. Voilà!
Lite extra mjöl så det blir en stadig deg. Den ska ju inte ätas så den behöver inte smaka gott. Sen göra som föregående skrev på alla kanter som ska sitta ihop. Glömmer du skära till så går det att slipa till kanten litegrann med ett rivjärn. Men bara de kanter som inte ska synas, det blir inte jättesnyggt.
Ett tips är att snedskära eller slipa ner snett på tjocka bitar.
Lite extra mjöl så det blir en stadig deg. Den ska ju inte ätas så den behöver inte smaka gott. Sen göra som föregående skrev på alla kanter som ska sitta ihop. Glömmer du skära till så går det att slipa till kanten litegrann med ett rivjärn. Men bara de kanter som inte ska synas, det blir inte jättesnyggt.
Ett tips är att snedskära eller slipa ner snett på tjocka bitar.