Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2016-03-21 17:44:51 följande:
    Jag har läst nyheterna och sett den youtubevideo som det refererad till här ovan och jag förstår inte riktigt vad som har hänt.

    Du hävdar att det ska finnas något på videon. Kan du vara snäll och berätta vad?
    Här finns en film som visar vad som hände:
    www.dagensmedia.se/medier/rorligt/har-attackeras-60-minutes-i-rinkeby-6533660

    Jag ser personer som attackerar ett filmteam för att de inte vill bli filmade. Korkat, men de är i gott sällskap. Justin Bieber, Kendall Jenner, Sam Worthington, Benedict Cumberbatch, Kanye West, Cameron Diaz, Sean Penn, Miley Cyrus, Chris Martin, Sienna Miller, Amy Winehouse, m.fl.  - alla har de slagit till fotografer vid ett eller annat tillfälle.
  • Anonym (hm)
    KillBill skrev 2016-03-21 18:32:27 följande:
    Ok Tom, kan du berätta vad du ser i filmen som du publicerat i inlägg #25?
    Det borde vara just ingenting...
  • Anonym (hm)
    Tom Araya skrev 2016-03-21 22:15:08 följande:
    Slag, sparkar och någon kastar något, allt verkar riktat mot filmteamet. Tyvärr funkar inte ljudet i den datorn jag använder idag så jag kan inte höra vad som sägs.
    Vad ser du?
    Nu fantiserar du väl ändå? I filmen som du har länkat till i inlägg #25, som Kill Bill frågar om, ser man exakt INGENTING.
  • Anonym (hm)
    SmalaSara skrev 2016-03-21 22:53:27 följande:
    Vad menar du egentligen? Att journalister som har en kameraman med sig bör räkna med att bli attackerade? Att det hade kunnat hända var som helst? Det har inget med området de filmar i att göra? Det är naturligt eftersom det har hänt att kändisar slår ner paparazzis?
    Jag menar bara att det inte är specifikt för invandrare eller muslimer eller någon grupp att bli förbannade. Och man ser ju tydligt på filmen att de allra flesta i Rinkeby är extremt fredliga, som vilka Svenssons som helst.
  • Anonym (hm)
    SmalaSara skrev 2016-03-21 23:26:50 följande:
    Så det är naturligt att journalister blir attackerade av våldsamma individer i ett bostadsområde i Sverige?

    Man behöver inte alls peka ut några särskilda grupper. Däremot finns det områden i Sverige som är klart mindre trygga än andra. Och det är just den fredliga majoriteten av de som bor där, som du nämner, som blir lidande. Man kan ha olika uppfattning om orsaken till detta, eller vad lösningen bör vara. Men att förneka att det finns ett problem (t.ex. Genom att hänvisa till kändisar) är inte bra på något vis.

    Här är en bra artikel i ämnet:
    kvartal.se/artiklar/vldets-nya-skepnader
    Peka gärna på var jag säger att någonting över huvud taget är "naturligt". Jag har inte heller förnekat något problem, däremot kan jag med största säkerhet säga att du och jag inte skulle göra samma beskrivning eller analys av problemet.
  • Anonym (hm)
    SmalaSara skrev 2016-03-21 23:37:46 följande:
    Ok. Men vad syftar jämförelsen med kändisar till då?
    Det borde framgå av inlägg #44. Och om det inte gör det, vet jag faktiskt inte hur jag ska besvara frågan på ett sätt som du förstår.
  • Anonym (hm)
    flygrl skrev 2016-03-22 00:09:21 följande:
    Men du. Dom gängen e ett stort f*****g problem för dom "extremt fredliga". Eller oss fredliga för jag e en av dom även om inte bor i Rinkeby utan annan betongförort. Varför ska såna som du fan maniskt spela ner vad som händer där vi bor? Fattar du inte vi lider av gängen som bränner våra bilar och ser till så kollektivtrafiken står still, brandkår, ambulans, brevbärare mfl attackeras och vi inte kan få den service vi behöver? Om nån behöver ambulans här får dom vänta längre än du behöver göra och när ambulansen kommit fram med polis eskort e risken stor ambulans personalen angrips just av såna idioter som gav sig på TV- teamet.

    Varför tycker du inte man ska tala klarspråk om sånt här så det äntligen kan bli nån ändring för oss i orten? Föraktar du och ni som snackar sådär oss så mycket? Varför?

    Mitt liv blev ett helvete pga såna tuffa gangstas men vafan bryr väl du dig om nån tonårig blattebrud har det tufft i Norra Botkyrka, Rinkeby, Husby whatever?
    Ni bara tittar bort & låtsas som de finns inga problem. Eran attityd hjälper inte folk i orten ett skit. Blir så f*****g trött på det här.
    På vilket sätt förbättras din situation av att man framställer just invandrare som våldsammare eller mer kriminella än andra, som man försöker göra i den här tråden? Det är utsatta och/eller resurssvaga människor som begår våldsbrott och egendomsbrott. Med mindre fördomar mot invandrare skulle situationen förbättras för alla. Sedan jag läste om hur journalister har betalat ungdomar i Husby för bilder på när de bränner bilar tvivlar jag på allt jag ser och hör om vad som händer i förorten.

    hotlamotte.com/2013/05/24/aftonbladet-och-expressen-betalar-oss-for-att-branna-bilar-i-husby/comment-page-5/
  • Anonym (hm)
    Tom Araya skrev 2016-03-22 00:47:11 följande:
    Dock säger det en del om samhällsklimatet i Rinkeby att detta händer just där.
    Kanske det, men det säger också att den som söker skall finna. Folk slåss där jag bor också, men eftersom det inte är invandrare så saknar det nyhetsvärde.
  • Anonym (hm)
    Tom Araya skrev 2016-03-22 00:54:43 följande:
    Det handlar knappast om att våldet, personerna eller platsen inte har nyhetsvärde utan hur situationen är.
    Vad som uppmärksammas i nyheterna handlar självklart om nyhetsvärde.
  • Anonym (hm)
    KingOfKings skrev 2016-03-22 13:04:26 följande:
    Inte självklart. Det är av måttligt nyhetsvärde. Alternativ media rankar jag betydligt högre nyhetsvärde.
    Hur DU rankar nyhetsvärde är väl inte riktigt relevant? Det är hur medierna värderar vad som har eller saknar nyhetsvärde som avgör vad som uppmärksammas i medierna, dvs vad som blir en nyhet. Och givetvis har mainstreammedia och alternativ media olika sätt att bedöma nyhetsvärde, liksom olika uppfattningar om etiska principer.


Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?