Inlägg från: Gabbe75 |Visa alla inlägg
  • Gabbe75

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    HelaGotland skrev 2018-03-06 21:59:15 följande:

    Det man ska komma ihåg är att nu när de två etsbleringsåren är slut så konkurrerar migranterna på exakt samma villkor som alla andra svenska, studerande, bostadslösa, unga som vill flytta hemifrån etc. Konkurrera om de bostäder som finns på marknaden! Vi har inga sär-regler för dom efter de här två etableringsår en. Allas lika värde och så vidare.

    ... Och om de tycker att det är förjävligt så får de gärna åka hem. Sverige är fullt! Ruinfeldt glömde visst bort att den där marken han såg från sitt privatflyg ÄGS av någon, Stora AB eller liknande.
    Kommer inte bli så då de har besittningsrätt även om de fått förtur i bostadskön. Uppenbart är för övrigt att staten vill stjälpa över det ekonomiska ansvaret för flyktingarna på kommunerna.
  • Gabbe75
    HelaGotland skrev 2018-03-07 15:40:57 följande:

    Nej de har inte besittningsskydd för de kontrakten de har ser helt annorlunda ut. Alla kommuner som köpt villor och bostadsrätter har så gjort i syfte att f sälja dom efter två år då tiden går ut, till vinst för kommunen.
    Hur naiv får man vara? Tror du själv på det du skriver?

    1) Hyreskontrakt köps inte. I storstäderna är det tiotals år i kötid som krävs för att komma över ett hyreskontrakt den normala vägen. Varje kommun har bostadsförsörjningsansvar. Det är extra tydligt för barnfamiljer och andra bostäder finns inte att tillgå. De kommer garanterat bli kvar i dessa lägenheter.

    2) Bostadspriserna faller. Nacka kommun som köpte tre lägenheter till en polygamistfamilj lär få stora problem att få tillbaks de 14 miljoner de lagt ut.
  • Gabbe75
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-03-08 10:29:55 följande:
    Precis. En dålig affär. De skulle aldrig köpt dessa dyra bostadsrätterna. de skulle satt upp tält eller husvagnar. Det blir så när man kommer till ett land med bostadsbrist.
    Så är det ju. Man ska även komma ihåg att sådana här förturslösningar och/eller köp av bostadsrätter skapar ordentliga motsättningar.

    Många undrar varför deras ungdomar aldrig någonsin kan tillåtas flytta hemifrån, samtidigt som invandrare får förtur i bostadskön och att kommuner till och med köper villor och bostadsrätter för att inhysa flyktingarna i. Bostäder som vanliga dödliga bara kan drömma om att ha råd med. Argumentet att det skulle vara en bra affär eftersom bostadspriserna "alltid går upp" riskerar att få ätas upp ordentligt.
  • Gabbe75
    Tom Araya skrev 2018-04-13 21:12:49 följande:
    Som sagt, den siffran måste omfatta även arbetskraftinvandring.

    Flyktingars väg in på svensk arbetsmarknad

    Publicerad: 2017-10-04


    Hälften av flyktingarna förvärvsarbetar efter åtta år i Sverige. Män med minst gymnasial utbildning kommer snabbast i arbete medan kvinnor med låg utbildning har lägst förvärvsfrekvens. Det vet vi efter att ha följt förvärvsfrekvensen för flyktingar under 15 år från bosättningen i Sverige.

    www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2017/Flyktingars-vag-in-pa-svensk-arbetsmarknad/

    Hittar du någon färskare statistik att länka till?


    Helt riktigt. Och när kommer då flyktingarna upp i samma sysselsättningsfrekvens som snittet av befolkningen? Svaret är aldrig och vad värre är - deras barn kommer inte heller upp ens i närheten av sysselsättningsgraden för snittet i riket. Det är först vid tredje eller fjärde generationen vi kan förvänta oss att invandrarna inte ligger samhället till last. Så med andra ord. De flyktingar som idag kommer hit, kommer upphöra att vara en belastning för samhället om 50-70 år.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2018-04-16 07:33:55 följande:
    Det svenska pensionssystemet är i huvudsak självförsörjande. De flesta som har jobbat ett helt arbetsliv (40 år) får en bra pension. De flyktingar som inte hinner med att jobbe 30 år elle längre innan 65- årsdagen riskera att bli sk fattigpensionärer om de inte fortsätter att jobba.
    Att folk får "en bra pension" bara de jobbat 40 år ju rent strunt. De allra flesta kan inte ens förvänta sig hälften av lönen i pension. Det kan aldrig betraktas som bra.

    Pensionssystemet är kraftigt underfinansierat.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2018-04-16 16:04:38 följande:
    Nivån på dagens pensionssystem har inte påverkats av invandringen
    Fel det med. När allt färre ska försörja alltfler blir det konsekvenser.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2018-04-17 21:39:07 följande:

    Detta är ren lögn. Du har hämtat informationen från Tobias Lindberg som sprider grov rasism, främlingsfientlighet och hetsar mot invandrare. Tobias Lindberg är öppet nationalist och förintelseförnekare samt står nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) mycket nära.


    Jag är inte intresserad av vem denne Tobias Lindberg är, eller vad denne har för ev politiska sympatier.

    Nu diskuterar vi sakfrågan. Vad i redogörelsen på hemsidan jag länkade till är lögn? Presentera fakta då tack om du hävdar att det är lögn!
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2018-04-20 16:34:18 följande:

    Kär du


    Som jag har påpekat ett antal gånger nu så får det allra flesta (9 av 10) tjänstepension och den påverkas av hur mycket pengar som Sveriges löntagare har betalat in i systemet och den avkastning som dessa betalningar genererar.

    Dagens pensionssystem kom till på 90-talet och de är bara de som har betalt in pengar i systemet som kan få pengar från systemet. Den broms som finns i systemet ska reglera så att pengarna som kommer in i systemet motsvarar kostnaderna som finns i systemet. Bromsen kan t.ex. slå till om antalet pensionärer som tidigare har betalt pengar till systemet (och därför har fordran på systemet) ökar samtidigt som antalet som jobbar och betalar in pengar till systemet är oförändrat eller minskar.  


    Jag ger dig därför rätt i att en lågkonjunktur (som den som vi såg 2007-2009 då många svenskar blev arbetslösa) kan resultera i att bromsen aktiveras och att nivån på tjänstepensionerna påverkas. Däremot påverkas bromsen mycket marginellt av invandringen (och om det finns en sådan effekt så är den framförallt positiv).


    Om vi förutsätter att det finns 2 miljoner pensionärer som har betalt in pengar till pensionssystemet och att det finns 5,3 miljoner som arbetar och betalar in pengar i systemet så påverkas inte kalkylen direkt av att det kommer invandrare till Sverige som är arbetslösa (eftersom de inte kan få ut några pengar från systemet). Om däremot antalet löntagare i Sverige (som en effekt av att befolkningstillväxten) ökar till 5,5 miljoner samtidigt som antalet pensionärer är oförändrat så är det positivt för pensionssystemet. Om lågkonjunkturen slår till med högre arbetslöshet som resultat så påverkas bara pensionssystemet av den arbetslöshet som drabbar de som var med i pensionssystemet.

    Hajar du?


    Hur du än försöker vrida och vända på dina siffror kommer man aldrig ifrån att det är ett stort samhällsekonomiskt minusbelopp att ta emot flyktingar. Hade inte stat och kommuner haft dessa kostnader, hade de:

    A) Kunnat låta en större andel av det vi betalar in i inkomstskatt, arbetsgivaravgifter, moms och olika punktskatter gå in pensionssystemet.

    B) Kunnat sänka skatten, vilket då möjliggör för privatpersoner att i högre utsträckning spara pengar som de kan använda vid pensionen.

    C) Kunnat sänka pensionsåldern

    Även de som inte arbetat under sitt yrkesverksamma liv och/eller haft en bra lön kommer på ett eller annat sätt behöva försörjas. Det är de som arbetar som får stå för notan.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2018-04-21 11:22:06 följande:
    Du är helt ute och cyklar. Problemet när det gäller tjänstepensionerna är att antal pensionärer (som ska ha pengar från systemet) ökar snabbare än arbetskraften (som ska betala in pengar till systemet). Utan invandring skulle pengar till utbetalning till dagens och framtidens pensioner minska vilket skulle leda till att behovet att öka pensionsåldern blev ännu högre.
    Tjänstepensionen är bara en mindre del av det hela. Inkomstpensionen är den största delen. Hade inte de skatter som betalas in vid förvärsarbete använts till att bekosta en alldeles för stor invandring, hade procentsatsen av skatteinbetalningarna avseende inkomstpension kunnat vara betydligt högre.
    Invandrarnas andel/bidrag till pensionssystemet är tyvärr kraftigt negativ, eftersom sysselsättningsgraden är alldeles för låg. Dvs, det långt fler som behöver plocka ut pension än de som arbetar och betalar in till systemet.

    En medelinkomsttagare med 20-30 år kvar att jobba kan idag inte ens räkna med att få ut halva slutlönen i pension. Hela systemet håller på att rämna.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2018-04-22 22:54:52 följande:
    Inkomstpensionen är självfinansierad på samma sätt som tjänstepensionen. Det innebär att har man inte jobbat så får man inte heller någon inkomstpension.

    Angifterna till pensionssystemet bestämdes i början av 90-talet och att pensionsavgifterna skulle ha varit höge utan invandring är svammel. Det stora problemet med inkomst- och tjänstepensionerna är att antalet pensionärer har ökat mer än arbetskraften. Därför är det positivt att arbetskraften nu ökar.
    Du har helt fel och jag rekommenderar dig därför att läsa på. Dessutom säger du emot dig själv. Vid ett "självfinansierat" system skulle det inte spela någon roll hur många pensionärerna är eller hur många som förvärvsarbetar. Dessutom bidrar den höga invandringen inte till något positivt samhällsekonomiskt netto. Sysselsättningsgraden är alldeles för låg. Invandringen förvärrar situationen.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?