Inlägg från: skiz |Visa alla inlägg
  • skiz

    Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?

    Kanelsnäckan skrev 2016-01-07 23:19:33 följande:

    Usch nu börjar jag bli trött och ledsen på detta. Tror inte det va mensen längre utav avslaget som kom tillbaka efter att ha varit borta i två veckor. Slutat blöda så mycket men har fortfarande rosa/röda flytningar. Räcker dock med trosskydd. Blir orolig dör att få en infektion, använde ju tampong eftersom jag trodde det va mensen :/ åh vill ju bara ha en chans att bli gravid!! (Behövde skriva av mig lite)


    Men usch vad surt :(
    Men vad konstigt att avslaget kom tillbaka efter 2 veckor... Kan inte vara en kombination då, efterslagg och mens?
    Antar att du inte testat med ÄL test? För alla kroppar är ju olika så kanske kan vara så att din första mens beter sig väldigt underligt? Hoppas att det ger med sig snart för dig... och försök att undvika tampong på heltid så slipper du oroa dig för infektion. Jag använde alltid våtservetter efter jag vart på toaletten för att vara säker på att jag blev ordentligt ren för rädslan av infektion.

    Därför denna tråd finns, för att skriva av sig när man behöver det! 


     

  • skiz
    ALSI skrev 2016-01-08 03:06:08 följande:
    Hmm... Ja, jag förstår hur du menar. Men har man LH-hormonet som gravid? Är inte det bara under ÄL? Borde det inte annars vara östrogenhalten som är för hög och att man då inte borde se hög, men maximal? Hög får man ju från östrogen, maximal från LH... Men något verkar ju hänt med kroppen iaf eftersom jag fått hög. Jag vet ju att alla inte har ÄL varje månad, men jag har ju haft det varje annan månad som jag testat... Känns bra att du fick samma iaf när du blev gravid! Jag har en sticka kvar, till dag 16. Funderade på att köpa en förpackning till, men det känns som blir det inget innan dag 16 så blir det inget. Min cykel brukar vara 28 dagar och mensen var ju tillbaka efter 30 dagar efter förlossningen nu. Den var inte helt som den brukar, men typ, så det måste varit mensen...

    Jag ska till läkaren till veckan så jag får fråga henne. Ev kan hon ju oxå gör VUL och se om det varit någon aktivitet i äggstockarna också. Det såg de förra gången i v 4+2. Jag tycker mig känt/känna något runt äggstockarna iaf... Vi har ju iaf myst under veckan och får fortsätta med det under helgen och sedan är det väl bara att hålla tummarna!

    Jag jobbar halvtid till att börja med. Det var jobbigt att vara tillbaka och när man väl var inne i jobbet var det dags att åka hem. Jag undvek platserna med mest folk, men idag måste jag träffa alla. Det känns lite jobbigt, men inte som igår. Jag har iaf min gamla mentor som tar hand om mig. Hon mötte mig vid dörren, hämtade kaffe åt mig osv igår. Hon har själv en gång kommit tillbaka från en jobbig sak, så hon vet hur det är...

    Hoppas du blir bättre!
    Har noll koll på alla hormoner, där är du nog mer kunnig än vad jag är.
    Men var den teorin som jag kom fram till då jag inte fick utslag men ändå vart gravid och hade uppenbarligen ÄL :)
    Kan ju vara så att cb inte är så avancerat så när man har mkt hormoner i kroppen så kan de inte läsa ut ÄL hormonet på samma sätt, visst att det kan utläsa en ökning men inte på vilken nivå och därför man inte får hög... För som du sa strå ju även på förpackningen att man inte ska använda de om man nyligen vart gravid - inte för jag vet när "nyligen" räknas som, 1 mån - 1 år?
    Så här såg det ut för mig, de två vänder jag tog:
    Testdag 1- Låg
    Testdag 2-8 = Hög
    Testdag 9 = Låg

    Testdag 1-2= Låg
    Testdag 3-9= Hög
    Testdag 10 = Låg

    Var dag 16-17 efter första mens dag jag fick låg.

    Vad skönt om du får vul så de kan se om det varit aktivitet eller inte. Hoppas verkligen att det tagit sig för er!

    Skönt att du har en "tryggande" mentor som kan stötta dig, hoppas att det går bra idag för dig när du måste träffa på många..

    Tack, känns mkt bättre idag, men skönt att det är helg så man kan vila upp sig!
  • skiz
    blubb4m skrev 2016-01-05 13:55:21 följande:

    JAG ÄR GRAVID, PLUSSADE!!!! Jag är i total chock, bim+1 idag och tre positiva test. Har helt enkelt bara testat för tidigt, alla magkänslan var alltså rätt :D känner mig så lycklig! Att det gick på första försöket :O drömde att jag plussade så gick upp o tog test och japp samma som i drömmen <3 vet inte vart jag ska ta vägen, håller verkligen tummarna nu. Nu jäklar ska det gå bra <3


    Hur går det för er? Har ni hunnit smälta den underbara nyheten??? :D :D :D

  • skiz
    Kanelsnäckan skrev 2016-01-08 10:52:37 följande:

    Jo, mycket möjligt att det är en knepig kombination, men blir lite trött på det! Kunde inte låta bli att testa Äl igår.. Men inget utslag. Våtservetter va en bra ide. Allt känns som vanligt för övrigt än så hoppas att det inte är någon fara :)

    Väldigt skönt att den finns <3


    Använder du cb ÄL test? För då måste man väl testa ett par dagar då dag 1 lägger grundnivån av hormonet för att sedan se om det blir ökning och då ge utslag, om man inte har extrem hög dag ett så det kan ge utslag redan då - så jag uppfattat det hela men jag är långt ifrån någon expert inom området ;)

    Om du haft infektion hade du nog märkt det, enligt min läkare så luktar det och gör ont, så om du känner att allt är som vanligt bara att du får missfärgade flytningar så är du nog utom fara!
  • skiz
    Kanelsnäckan skrev 2016-01-08 12:20:35 följande:

    Jag kanske borde ta och läsa instruktionerna ordentligt. Använde cb igår, var dock inte den med två olika smilies som jag trodde jag köpt. Denna har bara en gubbe eller ingen alls. Tog inget imorse för trodde inte det var lönt :( ska ta och läsa vad det står!


    Men som sagt, jag är ingen expert.. så försök och läs instruktionerna och bilda din egna tolkning så jag inte sitter och lurar i dig ngt här! ;)
  • skiz
    Kanelsnäckan skrev 2016-01-08 14:48:45 följande:

    Läste och du hade rätt, så tog ett idag med. Får se hur många förpackningar som går åt denna månad haha


    Hahahaha, kanske blir ett gäng ;) 
    Men frågan är om du ska köpa den med 3 olika lägen, den som du trodde att du köpt. För om det är som för mig så fick jag ju aldrig maximal, endast hög och den som bara har två lägen kanske inte känner av när det är hög utan bara när det är låg eller maximal?
  • skiz
    blubb4m skrev 2016-01-09 17:13:39 följande:
    Ne verkligen inte haha :D är chockad fortfarande. Blir nog mer verkligt så fort vi får komma på vul eller ultraljud osäker på vilket de blir. Ringde bm och ska få en remiss hem nu veckan som kommer för tidigt vul/ul, kub och inskrivning hehe längtar sååå <3 hur går de för dig?
    Hoppas ni får vul snart då! :) Vi fick göra vårat första i v 6+3, men det är en lång väntan dit när man bara vill se det lilla tickande hjärtat där på monitorn :)

    Här går det bra, gick in i v. 15 idag :) och alla symptom som illamående och huvudvärk, foglossning och allt som hör till gör sig till känna dagligen ;) Men man tar det med en annan typ av glädje denna gången - helt klart!
    Har UL den 25:e igen, längtar verkligen dit för då kommer vi även få reda på könet :)

    Har du börjat få ngr känningar - illamående, kissnödig, huvudvärk, sura uppstötningar mm? Jag började spy innan jag ens testade, samt bli kissnödig som tusan och kunde inte sova men antog att det berodde på att jag var på väg att bli sjuk eller ngt ;)
  • skiz
    blubb4m skrev 2016-01-09 18:16:12 följande:
    Ja hihi, men undrar hur tidigt man kan se att det slår? Va roligt!

    Kul, va tror du att det är? Vi trodde på en tjej och det blev de hihi. Ja jag tror man är mer "tacksam" på något sätt denna gång. Jag vill ha många bilder, ul, ja allt! jobbigt för dig, men man får stå ut.inte direkt haft några tecken, mer än de jag hade innan jag plussade och de va humörsvängningar. Just nu är allt som vanligt, hade samma förra grav med lite symptom och inte så mycket besvär. :)
    Dom (1177 bla) säger att under v 6 (5+0 till 5+6) ska hjärtat börja slå men är ju väldigt olika beroende på när man hade ÄL så en dag kan göra stor skillnad, tror därför det är bättre att vänta till v.7-8 tidigast för att man inte ska behöva uppleva att de inte hittar ngt och sen ska man gå en vecka och vänta tills man kan kika igen för att då hopppas på att hjärtat börjat slå.

    Sist var jag säker på att det var en flicka, och jag hade rätt :) Nu har jag inte haft ngn direkt känsla av vad det är, är inne på en flicka men det är nog mest för att alla symptom är exakt likadana ;)
  • skiz
    blubb4m skrev 2016-01-09 18:16:12 följande:
    Ja hihi, men undrar hur tidigt man kan se att det slår? Va roligt!

    Kul, va tror du att det är? Vi trodde på en tjej och det blev de hihi. Ja jag tror man är mer "tacksam" på något sätt denna gång. Jag vill ha många bilder, ul, ja allt! jobbigt för dig, men man får stå ut.inte direkt haft några tecken, mer än de jag hade innan jag plussade och de va humörsvängningar. Just nu är allt som vanligt, hade samma förra grav med lite symptom och inte så mycket besvär. :)

    Skönt förresten att du inte har ngr "jobbiga" symptom :)
    Känner inte att jag lider så mkt av mina "besvär", som sagt det är välkommet att jag känner av den lilla där inne - börja jävlas med mamman sin redan från start, liksom sin syster gjorde ;) *hehehe*

  • skiz
    ALSI skrev 2016-01-10 03:06:53 följande:
    Det blinkade igår med och nu är stickorna slut. Tänkte först om jag trots allt skulle köpa en frp till, men det känns ju som det inte blir maximal om jag haft hög i fem dagar, så jag hoppade. Jag ska fråga till veckan vad läkaren tror. Jag hade mycket känningar i magen under fredagen, så jag hoppas det var ÄL! Det känns som vi gjort vad vi kan den här veckan iaf ;) får fortsätta typ varannan, var tredje dag ifall ÄL är sen nu bara och sedan ska mensen sjutton inte dyka upp!

    Fredagen gick helt ok. Hade lite återkoppling med chefen oxå. På måndag kommer eleverna...

    Håller tummarna för att det var ÄL :)
    Bara att umgås så ofta dte går, för eller senare kommer det slå till med en lite bebbe där inne :)

    Hur känns det inför eleverna då? Vilken åldersgrupp har du hand om? Tänkte om det kan komma jobbiga frågor från dom eller är det "stora" nog att förstå?

Svar på tråden Drömmer om ett syskon till vårt änglabarn. Någon mer?