• Äldre 6 Dec 10:00
  291663 visningar
  5733 svar
  -17 +5
  5733
  291663

  En käftsmäll till undergångsprofeterna

  Från dagens ledare i DN

  www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

  Citat:
  "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

  "
  Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

  Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

 • Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
 • Äldre 6 Dec 10:12
  #4
  +1
  KingOfKings skrev 2015-12-06 10:06:03 följande:
  Hahaha ja du tar kris-åren 1992-1993 och jämför med icke-krisår som idag och får enbart 3,5 % ökad inkomst.

  Det är manipulation av siffror. Undersök istället då 1985 till idag så ser du en klar nedgång, lägg där till justering för LÅN (kapital MINUS LÅN) så ser du att Svenne-bananers ekonomi har gått käpprätt åthelvete.
  Jag startade min tråd 10:00. Du skrev ditt svar 10:06
  Du har alltså inte läst artikeln.
  M.a.o. kommer du bara med känsloargument
 • Äldre 6 Dec 10:15
  #5
  +2

  De som utan kritisk granskning fortsätter att sprida populistiska myter agerar oansvarigt. Många är uppenbarligen villiga att ta risker med sina barns framtid för att få likes från andra korkade nog att gå på smörjan om pizzor och julklappar.


  Håller helt med dig om detta
 • Äldre 6 Dec 10:39
  #8
  Gert skrev 2015-12-06 10:20:13 följande:

  Menar du inte undergångsmiljöprofeterna?

  Hur som helst. Med Peter Wolodarski har DN blivit en blaska som saknar all trovärdighet. Han är enbart rädd om sitt jobb och sin lön på 185.000 kr i månaden. Därför är han snart ensam kvar bland PK-eliten att försvara västvärldens största asylinvandring. 


  Och här har vi en till som inte läst artikeln
 • Äldre 6 Dec 17:29
  #15
  History skrev 2015-12-06 15:48:57 följande:

  Men vad är det som kan vara fel när så många onekligen inte tycker sig märka av det teoretiska välstånd som du nu gång på gång försöker visa? För vad är egentligen siffror på papper när många inte känner, ser, märker av det i verkligheten? Är de på något sätt bortskämda? För något måste ju trots allt vara fel när folk i verkligheten inte kan känna igen sig i din statistik och dina siffror. Kan man verkligen som t ex politiker vinna folks sympati på så sätt? Jag menar n inte känns igen hos många? Om en politiker t ex skulle försöka vinna röster och sympatier på detta sätt, så tror jag nämligen det hade fått motsatt effekt.


  Tyvärr finns det ingen direkt koppling mellan ökat välstånd och upplevelsen av ökat välstånd.
  Det är bl.a. därför vi behöver statistik.

  Att frankt påstå att folk är bortskämda är rätt provocerande, men ett mänskligt faktum är att vi väldigt lätt vänjer oss vid nya (läs bättre) förhållanden.
  En löneförhöjning glädjer oss första månaden men blir snart en vana.

  Att försöka prata bort det faktum att vi fått ett ökat välstånd på många områden (det finns undantag) är inte bara i strid mot fakta, det är också rätt dumt.
 • Äldre 6 Dec 17:31
  #16

  Tack KillBill för dina fina grafer! 

 • Äldre 6 Dec 23:36
  #19
  +1
  KillBill skrev 2015-12-06 23:14:18 följande:
  Sett till Sveriges stora invandring de senaste 15 åren och det faktum att Sveriges BNP per capita har utvecklats minst lika bra som vår omvärld indikerar att invandringen inte är ett sådant stort problem för Sveriges ekonomi som vissa vill påskina.
  Hear hear ! 
 • Äldre 7 Dec 11:37
  #28
  JohanKL skrev 2015-12-07 05:23:45 följande:
  KillBill skrev 2015-12-06 23:14:18 följande:
  BNP per capita är det vedertagna måttet för länders välstånd bland nationalekonomer och Sveriges aktuella BNP tillväxt visar att snacket om nationens undergång är svamligt och felaktigt.

  Sett till Sveriges stora invandring de senaste 15 åren och det faktum att Sveriges BNP per capita har utvecklats minst lika bra som vår omvärld indikerar att invandringen inte är ett sådant stort problem för Sveriges ekonomi som vissa vill påskina.
  Tyvärr finns det inte någon direkt koppling mellan statistik och verklighet. Det beror helt på vilka nyckeltal man tittar på , under vilken period och hur man tolkar den.  Hade det varit så att statistik vore den absoluta sanningen så skulle nationalekonomerna inte spendera timmar med att argumentera och debattera konsekvenserna av exakt samma nyckeltal.
  BNP per capita som vi använt oss av här säger just vad det säger men det ensamt kan inte beskriva verkligheten. Kanske skulle det bli än mer intressant om vi vägde in andra parametrar som till exempel hur hushållens skulder ökat etc. Men då blir det snabbt för komplicerat, och slutsatserna som kan dras blir fler. Ju mer data vi väger in desto mer närmar vi oss just verkligheten och verkligheten är oändligt komplex.

  Många upplever idag att vårdköerna blivit längre, att skolan blivit stökigare och att klyftorna mellan rika och fattiga ökat. Det hjälper inte att visa att BNP ökar eller minskar. Verkligheten är vad den är alldeles oavsett.
  Jag förstår att det är jobbigt att behöva acceptera att det inte går så dåligt för Sverige som man skulle vilja.
  Det är ju så mycket roligare att vara missnöjd.
 • Äldre 7 Dec 21:43
  #45
  JTA skrev 2015-12-07 20:49:00 följande:

  TS:

  Notera gärna också att den person, Wolodarski, som du nu refererar till som en fakta- och statistikmässig trovärdig källa, under lång tid som chefred på DN gjort sig känd just för sin taskiga attityd till just fakta och statistik. DN har publicerat en rad med undersökningar som påståtts visa att invandring är ekonomiskt positiv för Sverige. Samtliga dessa har visat sig vara missuppfattade eller rena propagandaskrifter. OECD-rapporten, Sandvikenrapporten, SNS om ensamkommande minderåriga och Arena Idés/Scoccos senaste alster har alla framhållits som bevis på invandringens fördelar. Samtliga har enkelt tillbakavisats. Men DN har inte i något fall brytt sig om kritiken. Och Wolodarski har självt förklarat att DN har en agenda med sin journalistik. Den agendan är uppenbarligen att propagera för fortsatt invandring och det mångkulturella samhälle som ofrånkomligen följer av den, oavsett vad fakta säger om saken. Sverige och svensken skall stöpas om till ett nytt samhälle med en ny sorts samhällsmedborgare, kosta vad det kosta vill.

  Samtidigt arbetar Wolodarski för att främja sin egen etniska grupps fortsatta särprägel, särrättigheter och plats i samhället utan att behöva blandas med andra folkgrupper.


  En klassiker - har du inga argument, skjut budbäraren!
 • Äldre 8 Dec 21:41
  #73
  JTA skrev 2015-12-08 12:59:11 följande:
  Det är fullständigt relevant att visa på DNs/Wolodarskis agenda. Han har länge gjort vad han kan för att driva på utvecklingen mot ett mångkulturellt samhälle genom så stor invandring som möjligt. I det arbetet har han som chefred för DN varit ansvarig för ett flertal publiceringar av invandringspositiva rapporter med missförstått, förljuget eller felaktigt resultat. Och nu kommer han alltså med en till rapport. Så argumentet är: Var försiktiga med tolkningen av denna.

  Och varför skulle inte det vara ett giltigt argument i den här diskussionen.

  Många argument som i sak går mot Wolodarskis uppgifter och deras betydelse har också lagts fram i tråden. Vad har du bidragit med? En käftsmäll?
  Många argument har lags fram i den här tråden för att bevisa att uppgifterna DN är felaktiga av personer som inte vill att det ska gå bra för Sverige eftersom man då kan bli tvungna att erkänna att regering gör ett bra jobb.
  Och det vore ju hemskt!
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
Logga in
Bli medlem