Inlägg från: Blue Cross |Visa alla inlägg
  • Blue Cross

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2015-12-07 20:50:58 följande:
    Jag tycker att du ska läsa artikeln som jag har länkat till där det framgår att många ekonomer anser att Finlands ekonomi skulle må bra av invandring. Därefter kan du fundera på de faktum att Sveriges Bruttonationalprodukt har ökat de senaste åren medan Finlands har minskat.
    En förtydligande av frågorna eftersom du tydligen tänker ducka dem i hopp om att slippa svara:

    Du skriver att Finland skulle må bra av ökad invandring,menar du då ekonomiskt lönsam kvalificerad arbetskraftsinvandring eller menar du vänsterhumanistiskt motiverad invandring enligt svensk modell som domineras utav slumpmässigt invällande av låg- och outbildade asylinvandrare från tredje världen?

    Vet du vad skillnaden mellan korrelation och kausalitet?
    Om den Svenska regeringen skulle elda upp 100.000 bildäck framför riksdagen varje år och BNP skulle stiga så innebär det inte att BNP nödvändigtvis skulle stiga tack vare uppeldande utav BNP,utan att det är en slumpmässigt korrelation.

    Det intressanta är inte ifall BNP steg trots skenande bidrags- och asylinvandring från tredje världen utan ifall det skulle ha stigit mer ifall vi inte lekt "humanitär stormakt" och inte utsatts för en asyltsunami.


  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-19 13:12:52 följande:
    Självklart kommer BNP per capita påverkas när de flyktingar som beviljas asyl ska folkbokföras. Det blir förmodligen inte något tapp jämfört med idag. Bla eftersom det inte är tal om om hundratusentals asylsökande utan mer troligt ca 90 000 och eftersom sänkningen kommer föregås av stora ökningar av BNP/capita för 2015 och mest troligt även för 2016.

    Den här nyheten publicerades i går kväll. Den är ett kvitto på Sveriges goda ekonomi.

    www.di.se/artiklar/2016/3/19/sverige-far-basta-betyget-1/
    Vet du ens vad BNP innebär och varför hög BNP/capita inte nödvändigtvis innebär högt välstånd?
    BNP innebär alltså den totala produktionen av varor eller tjänster,inte vilken samhällsnytta produktionen gör eller ifall den innebär en nettoökning av välstånd för samhället.

    Hög efterfrågan av arabiska domstolstolkar och asylbaracker med kort livslängd och hutlösa priser/m2 innebär en ökning av BNP/capita,men knappast en ökning av välstånd då dessa pengar istället kunnat investeras i bättre saker som ger verkligen avkastning i framtiden eller höjning av välstånd,såsom höjda undersköterskelöner eller utbyggning av infrastruktur.

    www.zerohedge.com/news/2016-02-22/there-definitely-something-strange-going-sweden





    Se klippet och läs det som länkats till så kanske du förstår (jag misstänker att du redan förstår men att du av ideologiska anledningar väljer att leva i förnekelse).


  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Valde du att inte länka Petter Larssons svar när du unvisade artikeln? Här nedan kan du läsa det.
    Jag läste den,det blev dock väldigt mycket "kan" och väldigt lite konkreta svar på hur det ska göras,framför allt med tanke på att Sverige misslyckats med det under perioder då asylinvandringen var betydligt lägre än idag och förra året.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Svaret från oss som vill se en generös asylpolitik brukar vara att mänskliga rättigheter får kosta, ty de gör oss till civiliserade människor i stället för giriga monster.
    Utöver rena moralargument som kräver att svenskar gör uppoffring för främlingars skull som aldrig har eller kommer att göra samma sak för oss utan enbart söker sig hit för att sko sig på vårt välstånd så konstaterade han mycket som stämde.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Det är i sig ett tillräckligt argument för att i morgon dag riva upp besluten om id-kontroller, tillfälliga uppehållstillstånd med mera. Med vilket mått ska vi annars mäta oss själva?
    Med hur många Hazarer som invandrat till Sverige illegalt,vad ska vi annars"mäta oss" med?
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Men dessbättre finns också faktiskt goda möjligheter att asylinvandringen kan bli lönsam för både samhälle och stat.
    "Kan",inga konkreta förslag på hur.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
     Arbetslös i dag är arbetslös i morgon, lågutbildad förblir lågutbildad. Politiken är i ett sådant perspektiv tämligen maktlös.
    Eftersom saker och ting inte förändrar sig själva och artikelförfattaren inte kan ge svar på hur de ska förändras så vore det rimligt att utgå från att de inte kommer att förändras.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Men när samma Långtidsutredning och samme Joakim Ruist, vars svartaste russin Altstadt plockar in i sin argumentation, räknar på scenarier 10-45 år framåt i tiden visar det sig att en stor invandring kan bli en vinstlott.
    "Kan",inga konkreta förslag på hur.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Om sysselsättningen för utomeuropeiska invandrare kan öka bara 10-12 procentenheter, så är de offentliga finanserna räddade för årtionden framåt. Drömmerier? Well, en sådan ökning kan "inte betraktas som orealistisk", skriver Långtidsutredningen. "Den föryngring av befolkningen som invandringen innebär är en stor och lovande potential."
    "Inte betraktas som orealistisk" innebär att det är teoretiskt möjligt,precis som att det är teoretiskt möjligt att vi lever i The Matrix.

    "Kan",men högst troligen inte mao.

    Förövrigt så rekommenderar jag att du tittar på de två första videoklippen i mitt förra inlägg,där bemöts myten om invandringen som en nödvändighet för att klara de demografiska utmaningarna.

    Varsågod:







    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Hur denna potential ska förverkligas är en annan fråga.
    En fråga som du eller någon annan inte lyckats svara på,varpå det vore rimligt att fatta politiska beslut som leder till hög invandring först efter att man vet svaren på de frågorna.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
     men inte har en aning om hur de ska betala pensioner och sjukvård när vi alla är gamla och grå.
    Tur att invandrare inte går i pension och blir gamla,för annars skulle det ju innebära att hela invandringen är ett demografiskt pyramidspel.

    Vänta lite nu...







  • Blue Cross
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
     Vem är du att avgöra det?
    Det är inget man behöver avgöra eller tolka,det är bara att konstatera.
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
     Det kanske är en väldig ökning i välstånd för de som är i domstolarna, för tolkarna,
    Det är ingen ökning i välstånd då en domare inte får proportionellt mer betalt när denne avgör fler ärenden.
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
    för de som bygger barackerna
    Pengarna hade gjort mer nytta ifall de använts för att bygga reguljära bostäder,med detta är uteslutet eftersom dessa tar tid att bygga,tid som inte finns iom att migrantsunamin själjt över Sverige.

    Det handlar alltså inte om absoluta tal då fysikens lagar säger att inget försvinner,utan om effektiv användande av begränsade resurser (kallas även ekonomi).
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
    de som bor i barackerna.
    Främlingarna som ockuperar dem och deras välstånd bör rimligtvis inte angå svenska politiker eller skattebetalare.
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
    Och hur vet du att de skulle kunna användas bättre? För något år sedan hade ju de pengarna bara gått till fler jobbskatteavdrag
    Och nu går de istället till historiskt ineffektiva asylbaracker med kort livslängd och skyhöga priser/m2 samt hamnar i skrupelfria asylbaroners oändligt djupa fickor till följd av att staten är tvungen att förhandla fram bostäder till vilket pris som helst då de tagit in fler integrationsutmamingar är de mäktar med.

    Jobbskatteavdrag må inte vara det mest effektiva sättet att öka välstånd men är iaf någon form av investering,till skillnad från att slänga i skattepengar i det svarta hålet känt som den svenska mottagningssystemet.
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
     alltså till folk som redan har pengar, och som definitivt inte skulle ökat vare sig BNP
    Kan vi sluta prata om BNP?
    BNP är användbart när man ska mäta en stats industriella kapacitet och förmåga och inte när man ska tala om välstånd.
    Dorian Ertymexx skrev 2016-03-26 14:06:06 följande:
     välstånd.

    Att omdirigera svenskars resurser till att lösa invandringsrelaterade problem är inte ett effektivt sätt att öka svenskars välstånd om man ser till alternativen,t.ex höja undersköterskors löner eller rusta upp järnvägen.








  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-04-19 00:25:38 följande:

    Artikelförfattarna oroar sig för att Sveriges statsbudget kommer visa 0,5% i underskott. Ok jag håller med om att det inte är bra med underskott men med tanke på att Sveriges befolkning ökat så kraftigt under förra året så tycker jag att det är försvarbart.


    Fast en befolkningsökning i sig är inte nödvändigtvis problematisk utan problemet är vilka det är som utgör befolkningsökningen.
    Det är knappast så att en invandring av 1.000.000 Sydkoreaner och Japaner med eftergymnasial utbildning skulle utgöra något större hot mot Sveriges ekonomi utan problemet är att merparten av asylinvandrarna från tredje världen som kommer hit förutspås hamna i ett långvarigt "utanförskap" där de knappt producerar något men konsumerar desto mer.

    Kvantitet framför kvalitet må ha varit en bra strategi vad avsåg sovjetisk stridsvagnsproduktion under andra världskriget,men är ett mindre lyckat koncept när det ska utgöra grunden för nutida svensk invandringspolitik.
    KillBill skrev 2016-04-19 00:25:38 följande:

    Artikelförfattarna påstår att Sverige sett till befolkningsökningen går mot nolltillväxt avseende BNP per person. Det stämmer inte. Enligt Konjunkturinstitutet beräknas Sverige ha positiv utveckling av BNP per capita varje år under perioden 2014-2020. Däremot har Sverige haft negativ utveckling av BNP per capita under den förra alliansregeringen (2008,2009 och 2012)


    Återigen:
    BNP visar hur mycket som produceras och inte vilken samhällsnytta eller välståndsökning det leder till.
    Att producera en asylbarack med kort livslängd och skyhögt pris per m2 må ge samma BNP tillväxt som att bygga ett större,gediget hus med betydligt längre livslängd och högre kvalitet,men genom att välja det förstnämnda så går man miste om fördelarna med det sistnämnda utan att egentligen tjäna något (BNP tillväxten förblir dock densamma).

    en.wikipedia.org/wiki/Opportunity_cost

     




  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-04-21 18:05:20 följande:
    Jag pratar om BNP/capita.
    Jag också,men jag påpekar att det utvärderingssättet ger en skev bild av verkligheten.
    KillBill skrev 2016-04-21 18:05:20 följande:
    Hur ett lands BNP/capita utvecklar sig är det mest vedertagna nyckeltalet för att att mäta välståndsutvecklingen.
    BNP/capita mäter inte välstånd utan hur mycket som produceras per capita,huruvida produktionen leder till ökat välstånd - eller som i Sveriges fall endast är ett tecken på att produktionen ökar för att kunna handskas med invandringen och dess konsekvenser.- framgår inte i siffrorna.
    KillBill skrev 2016-04-21 18:05:20 följande:
    Har du förslag på något annat nyckeltal som du tycker är bättre för att värdera välståndsutvecklingen?
    tinyurl.com/hh9cxw6




  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-04-21 20:16:12 följande:
    Jag frågar dig vilket nyckeltal som DU tycker är bättre än BNP/capita på att mäta välståndsutvecklingen. Du får gärna svara.
    Jag har ingen särskild åsikt i den frågan och det borde egentligen vara irrelevant då det inte hör till diskussionen,men jag antar att du är överens om att ökad produktionen inte nödvändigtvis innebär ökat välstånd (varpå BNP måttet är irrelevant).
  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-04-21 21:03:34 följande:
    Jag håller inte med om att BNP/capita skulle vara irrelevant som nyckeltal för välstånd
    Inte generellt sett,men i detta fall så är det så då produktionen av lösningar på onödiga/importerade problem inte är en produktion som gynnar svenskar.
    KillBill skrev 2016-04-21 21:03:34 följande:
     tvärt om så finns det starka kopplingar mellan ett lands BNP/capita och välstånd.
    BNP/capita mäter alltså hur produktiv befolkningen är,och det är generellt sett inte orimligt att utgå från att en produktiv befolkning kommer ha högre välstånd än en icke-produktiv befolkningen.

    Problemet där är att du utgår från att produktion är synonymt med välstånd - vilket det inte är - och man måste således se till att all produktion leder till en lika stor ökning i faktiskt välstånd för att BNP/capita ska kunna.

    Att  effektiv producera (hög BNP/capita) varor/tjänster som är ineffektiva på att öka välstånd (t.ex asylbaracker/domstols tolkar) innebär således att BNP/capita måttet sätts ur spel.
    KillBill skrev 2016-04-21 21:03:34 följande:
    Att du inte kan presentera något alternativt nyckeltal som bättre speglar ett lands välstånd än BNP/capita kanske beror på att det inte finns något bättre?
    Psykisk ohälsa har ökat stadigt,trångbodheten och bostadsköerna har ökat stadigt,andelen asylanter och främlingar som behöver tas hand om av migrationsverket,försäkringskassan och dess finansiärer (svenska skattebetalare) har ökat i både absoluta och relativa tal,antalet tiggare/km2 har ökat mycket kraftigt,andelen främlingar som går ut ur grundskolan utan gymnasiekompetens har ökat i både absoluta och relativa tal etc.

    Det finns massor av statistik som tyder på att Sverige knappast gynnas av elitens humanitära stormaktsambitioner.
  • Blue Cross
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
    Jag förstår att Sveriges positiva utveckling av BNP per capita inte passar din agenda
    Jag har ingen agenda,till skillnad från de beslutsfattare som valde att öppna fördämningarna.
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
     förra årets kraftiga invandring har bara marginellt påverkat den svenska bruttonationalprodukten.
    Påverkat positivt eller negativt?
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
     Svensk BNP ökade i fjol med mer än 4,1 % och det var bara en femtedel av denna ökning (0,8%) som berodde på invandringen.
    Om 100% av ökningen berodde på invandringen,hade det då varit en ökning eller minskning per capita?
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
    Resten av ökningen berodde bla på att svensk industri går starkt just nu.
    Har det något med invandringen att göra?
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
    Du behöver inte förklara för mig att nyckeltalet BNP per capita har vissa brister, det är allmänt känt, men som jag sagt förut så finns det förmodligen inget bättre enskilt nyckeltal (jag noterar exempelvis att du inte kan nämna något som du tycker är bättre).
    Det har inte vissa brister förutsatt att man är medveten om att det endast visar produktion och inget annat.
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
    Vi kan ta denna topplistan, som jag länkar till nedan, som exempel, vilka länder menar du saknas på listan över länder med högst välstånd och vilka länder menar inte borde finnas med?

    www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/Sverige-i-valstandsligan/
    Det vore mer intressant att de hur den statistiken ser ut historiskt samt hur den förutspås utvecklas.
    KillBill skrev 2016-04-22 08:03:06 följande:
    Avslutningsvis så verkar det som att du blandar ihop välstånd med välbefinnande. Jag är helt införstådd med att pengar inte är allt och därför är det inte konstigt att psykisk ohälsa kan öka i ett land med ökande välstånd.

    Till skillnad från BNP/capita och välbefinnande så finns det en kausalitet mellan välstånd och välbefinnande.

    Men eftersom saker går som på räls så kan väl du förklara varför psykisk ohälsa ändå ökar.
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 08:54:04 följande:
    Igen, Sveriges tillväxt och ekonomiska framgångar beror inte på invandringen,
    Bingo!
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 08:54:04 följande:
    och därmed kan vi fastslå att den inte heller nämnvärt varit negativ för Sverige.
    Beror på vad du menar med "nämnvärt",du tycks ju själv medge att invandringen påverkat Sverige negativt men att det är irrelevant då Sverige ändå inte imploderat och allt således är frid och fröjd.
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 08:54:04 följande:
    Att vissa problem ökar med en ökad befolkning är givetvis en självklarhet,

    Ökad befolkning är inte nödvändigtvis dålig,ökad befolkning till följd av oreglerad asylinvandring från tredje världen är dock det.
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 08:54:04 följande:
    men de problem som invandring har skapat är långt mindre än vad som kan ha förväntas.
    Du är alltså medveten om att invandringspolitiken ger upphov till problem med väljer att stödja den ändå?

    Varför?
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 08:54:04 följande:
    Fakta är att vi själva har bidragit mest till uppkomna problem, som avsaknaden av bostadsbyggandet, landstinges oförmåga att behålla sin personal inom vården, och en undermålig skola..., saker vi kunde ha undvikit om inte Alliansen varit så förbannat ivriga på att sänka skatterna.
    Fakta är att ni bidragit till alla uppkomna problem då den inte är nyanlända invandrare som fattar politiska beslut i Sverige utan sedan länge etablerade medborgare,varav de flesta är svenskar.






Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna